Χωρίς μεσάζοντες 25/6/2019


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 

Απευθείας διάθεση προΐόντων την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 στην Πλαζ Αρετσού.

Και αυτή την Κυριακή για τα μέλη του συνεταιρισμού πολλές ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!

Δείτε σχετικό κατάλογο ΕΔΩ

Για να γραφτείτε μέλη συμπληρώστε τη σχετική φόρμα ΕΔΩ  και ελάτε στην αγορά για να παραλάβετε την κάρτα μέλους.
ΤΗΛ 6981 512-030
Το Αγροτικό Παντοπωλείο λειτουργεί στο πλαίσιο του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου, στηρίζει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Καλαμαριάς και την ελληνική αγροτική παραγωγή και αποκλείει κάθε μεσάζοντα.
Επόμενη αγορά στις 14 Ιουλίου 2019 στις "Καπναποθήκες" Νέας Κρήνης.

Αγροτικό Παντοπωλείο Καλαμαριάς
24/6/2019


ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Γιορτή των Παραγωγών

Κοινωνική δράση με ελληνικά προϊόντα σε προσιτές τιμές, κάθε πρώτη Κυριακή του κάθε μήνα, από 8:00πμ έως 14:00μμ

Ο Σύλλογος καταναλωτών Καλλιθέας ''η Αλληλεγγύη΄'' υπό την αιγίδα του δήμου Καλλιθέας διοργανώνει την κοινωνική δράση ''Γιορτή Παραγωγών'', την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, στο χώρο της παιδικής χαράς, επί της οδού Δόξης, δίπλα από το στάδιο της Καλλιθέας.
Το σημείο εξυπηρετεί η λεωφορειακή γραμμή 910 Συγγρού-Φιξ -Τζιτζιφιές.

 Αναλυτική κατάσταση με Παραγωγούς, προϊόντα και τιμές ΕΔΩ

Επόμενη δράση 1 Σεπτεμβρίου και 6 Οκτωβρίου  2019.

Αλληλεγγύη Σύλλογος Καταναλωτών ΚαλλιθέαςΞΑΝΘΗ

Παραγγελίες Χωρίς μεσάζοντες. Οι Χωρίς μεσάζοντες και πάλι μαζί σας.
Τα προϊόντα θα διατεθούν με προτεραιότητα σε όσους έκαναν παραγγελία  (αφορά τα προϊόντα με παραγγελία).
Η διανομή θα γίνει την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, μετά τις 9.00 πμ στον Περιφραγμένο χώρο απέναντι  από το 7ο Δημοτικό Σχολείο (που ειναι δίπλα στο γήπεδο του ΑΟΞ).

Οι παραγγελίες θα δίνονται από τις 9.00 ως τις 11.00
Τηλ. παραγγελιών 6949208482 - 6955146144

Δείτε τα προϊόντα με παραγγελία ή χωρίς παραγγελία ΕΔΩ

Κάντε την παραγγελία σας συμπληρώνοντας τα πεδία ΕΔΩ

Κίνηση Ενεργών Πολιτών ΞάνθηςΒΟΛΟΣ

78η Παραγγελία ελληνικών προϊόντων "Χωρίς μεσάζοντες" για το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Αγαπητοί φίλοι/ες, ξεκινούν σήμερα οι παραγγελίες "Χωρίς Μεσάζοντες" για τα ελληνικά προϊόντα: Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο, Φέτα, Γίδινο τυρί, Ρύζι, Ελιές, Σταφίδες, Ξύδι, Πετιμέζι, Φυσικό Χυμό Ρόδι και Απορρυπαντικά-Χαρτικά. Οι παραγγελίες θα γίνονται ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας (www.anwsi.gr) και ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ τις ημέρες Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή στα τηλέφωνα 24210-20483, κιν.: 6936212706 (6 έως 9 το απόγευμα).

Σας προτρέπουμε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική φόρμα παραγγελίας από την ιστοσελίδα και να βοηθήσετε όσους δεν μπορούν ή δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Προέλευση - Τιμές Προϊόντων, Εθελοντές και δράσεις, αναλυτικά ΕΔΩ

Φόρμα Παραγγελίας Προϊόντων ΕΔΩ

Οι ηλεκτρονικές παραγγελίες θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 27/Ιουνίου στις 16:00, ενώ οι τηλεφωνικές παραγγελίες την Τετάρτη 26/Ιουνίου (6-9 το απόγευμα).

Διαδώστε το όπου μπορείτε.

Καλή δύναμη σε όλους!
ΑΝΩΣΗ Εθελοντές Βόλου
9/6/2019


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Ο Δήμος Ηλιούπολης και ο Σύλλογος Πολιτών και Καταναλωτών Ηλιούπολης, συνεχίζει τη διάθεση πιστοποιημένων τροφίμων, απ’ευθείας από  τον παραγωγό στον δημότη, στο χώρο των Πολυκλαδικών, την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, ώρες 08:00 - 12:00.
Ο Δήμος Ηλιούπολης στη προσπάθειά του να στηρίξει την ελληνική οικογένεια και την ελληνική αγροτική παραγωγή διοργανώνει για μια φορά ακόμη τη διάθεση πιστοποιημένων τροφίμων, απ’ ευθείας από τον παραγωγό στον δημότη «Χωρίς μεσάζοντες». Μέσα από την αγορά «Χωρίς μεσάζοντες» οι καταναλωτές της Ηλιούπολης μπορούν να βρουν αγνά προϊόντα απ΄ευθείας από τους Έλληνες παραγωγούς, που είναι αξιολογημένοι και πιστοποιημένοι για την ποιότητα των προϊόντων τους, την διαδικασία παραγωγής και το μεράκι τους για εύγευστα μοναδικά τρόφιμα.

Τιμοκατάλογος προϊόντων με παραγγελία ή χωρίς παραγγελία: ΕΔΩ

Αιτήσεις παραγγελίας θα γίνονται δεκτές από την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2019, από τις 9:00 π.μ. έως τις 13:30 μ.μ στον προθάλαμο του κυλικείου του Δημαρχείου–είσοδος από την οδό Σ. Βενιζέλου. Πληροφορίες και παραγγελίες στο τηλ.: 210 99 70 063, από 9:00 π.μ –13:00μμ.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Αντωνοπούλου Αγγελική
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χριστίνα Σερέτη

Δήμος Ηλιούπολης
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

Κυριακές Χωρίς μεσάζοντες

Το σωματείο ΄΄Ανάσα Ζωής Κορυδαλλού'' διοργανώνει αγορά προϊόντων απ' ευθείας από τους παραγωγούς την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, στο Πάρκο του Δημαρχείου Κορυδαλλού, Γρηγόρη Λαμπράκη 240. Ώρες διεξαγωγής 9:00-14:30.

Δείτε τον αναλυτικό κατάλογο ΕΔΩ

Όλα τα προϊόντα που διατίθενται στη δράση μας είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας τροφίμων
2 ΤΥΧΕΡΟΙ θα κερδίσουν από 1 ΚΑΛΑΘΙ με προϊόντα των παραγωγών της δράσης. Όσοι βρεθείτε στο πάρκο του Δημαρχείου (Γρ. Λαμπράκη 240) στις 23/6 για τη βόλτα ή τα ψώνια σας,  μην  παραλείψετε  να  μας  «πείτε  μια  καλημέρα»  και  να  συμμετέχετε  στην  κλήρωση  μας. Συμπληρώστε το ειδικό δελτίο με τα στοιχεία σας ώστε να μπείτε στην κληρωτίδα. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 δημόσια, στον χώρο της δράσης
Οι «Κυριακές χωρίς μεσάζοντες» αποτελούν ευκαιρία, τόσο για εσάς που ψωνίζετε όσο και για όσους θα έρθετε απλά για να γνωρίσετε τα προϊόντα της δράσης, να δοκιμάσετε την τύχη σας παίρνοντας μέρος στην κλήρωσή μας χωρίς καμία υποχρέωση αγοράς

Καλωσορίζοντας την Άνοιξη, σας ενημερώνουμε ότι στο πάρκο του δημαρχείου θα λειτουργήσει παράλληλη δράση με έκθεση λουλουδιών.

Επόμενη δράση Σεπτεμβριος 2019.

Δήμος Κορυδαλλού
20/6/2019


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΠΘ

Απευθείας διάθεση αγροτικών προϊόντων από τους Παραγωγούς στους Καταναλωτές ,από 7:300 π.μ. ως 3.30 μ.μ.  την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, στο πεζοδρόμιο Αγίου Δημητρίου στο ύψος της Γεωπονοδασολογικής Σχολής ΑΠΘ. ΟΧΙ μέσα στον Πανεπιστημιακό χώρο

Δείτε τα προϊόντα αναλυτικά ΕΔΩ

(1) Στήριξη παραγωγών: Ψωνίζοντας απευθείας από τους παραγωγούς τους προσφέρουμε ένα πολύτιμο δώρο ανεκτίμητης αξίας, ρευστό χρήμα, οπότε μπορούν και αυτοί να αγοράσουν τα υπόλοιπα τρόφιμα, που δεν παράγουν και έτσι να καλύψουν αμέσως τις ανάγκες διατροφής τους. Ταυτόχρονα, εμείς οι καταναλωτές προμηθευόμαστε φρέσκα προϊόντα, μεγάλης διατροφικής αξίας και φθηνότερα και έτσι καλύπτουμε καλύτερα τις ανάγκες διατροφής μας και διαφυλάσσουμε αποτελεσματικότερα την υγεία μας.
(2) Προστασία καταναλωτών: Όποιο προϊόν είναι προβληματικό επιστρέφεται στον παραγωγό ή στον Παναγιώτη. Επιλογή τους: Να πάρουν άλλο προϊόν ή τα χρήματά τους πίσω.
(3) ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλοι οι παραγωγοί εκδίδουν αποδείξεις
Πληροφορίες: (1) Λίνα: 6987-78.69.50 (2) Παναγιώτης 6982-44.30.69, (3) Χαράλαμπος 6977-000.663

 Ο Ομότ. Καθηγητής κ.Χρ.Καμενίδης στηρίζει την άμεση διάθεση Ελληνικών αγροτικών προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές.

Αγροτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης
20/6/2019


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΝΕΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Διάθεση προϊόντων Χωρίς μεσάζοντες την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019  στο πάρκο Νέων Επιβατών, 25ης Μαρτίου και Ανθέων, 9:00-14:00

Δείτε σχετικό κατάλογο  ΕΔΩ 

Στηρίζουμε ευπαθείς ομάδες του Δήμου Θερμαϊκού, στηρίζουμε την αγροτική παραγωγή, αποκλείουμε κάθε μεσάζοντα, καλύπτουμε τους καταναλωτές με ποιοτικά και φθηνά προϊόντα.
Η αγορά γίνεται την πρώτη Κυριακή του κάθε μήνα  Τη δημιουργία αγοράς καταναλωτή ψήφισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού, μετά την υπ’ αριθμ. 19/2018

Αυτόνομος Σύλλογος Πολιτών Θερμαϊκού ''Αλληλεγγύη''

Επόμεν αγορά στις  30 Ιουνίου 2019 στην  Πλαζ Αρετσού

Αγροτικό Παντοπωλείο Καλαμαριάς
15/6/2019


ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟ

Η διάθεση προιόντων από παραγωγούς (χωρίς μεσάζοντες) που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 16/6 στην πλατεία Μερκούρη δυστυχώς ματαιώνεται. Οι λόγοι είναι: α) η ημερομηνία συμπίπτει με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και β) κάποιοι παραγωγοί δήλωσαν αδυναμία να έλθουν. Ζητάμε συγγνώμη για τον κακό προγραμματισμό μας.
Ραντεβού τον Σεπτέμβρη.

Καλό καλοκαίρι σε όλους.

Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής
 Facebook
12/6/2019


ΔΙΟΝΥΣΟΣ

84η δράση Χωρίς μεσάζοντες

Αξιότιμες/οι Κυρίες και Κύριοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Διονύσου συνεχίζει τη συμμετοχή του στο καταναλωτικό κίνημα "Χωρίς μεσάζοντες" με τη διοργάνωση της 84ης κατά σειρά δράσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 στην πλατεία Ελ. Κορολή, επί της συμβολής των οδών Τραπεζούντος και Ρόδων, στη Δροσιά και ώρες 8.00 έως 14.00.

Οι δράσεις θα είναι ανοιχτές προς το κοινό, καθώς δε θα υπάρξουν προπαραγγελίες.

Παρακαλούμε σημειώστε τα παρακάτω:

1. Στα προϊόντα που θα διατεθούν περιλαμβάνονται όλα τα πιστοποιητικά παραγωγής, συσκευασίας και προέλευσης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για το καθένα.

2. Οι παραγωγοί που έχουν επιλεγεί, αναλαμβάνουν την υποχρέωση την ημέρα της διανομής να αναρτούν σε ευκρινές σημείο τις προσυμφωνημένες τιμές των προϊόντων τους και να δίνουν αποδείξεις.

3. Ακόμα, μέρος από τα προϊόντα των παραγωγών θα διατεθούν στα Κοινωνικά Συσσίτια των Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Ροδοπόλεως και Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγ. Στεφάνου του Δήμου Διονύσου κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Διονύσου.

Συνημμένα θα βρείτε την αναλυτική λίστα των προϊόντων που θα διατεθούν στη δράση, τις τιμές τους, καθώς και περιγραφικά στοιχεία των συνεργαζόμενων παραγωγών.

84 ΑΦΙΣΑ.pdf

ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 19 IOYNIOY 2019.pdf

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση ή πληροφορία, τηλ. 2132139806.

Με εκτίμηση,
Δήμος ΔιονύσουΜΑΡΟΥΣΙ

46η Δράση Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων

Την 46η δράση υλοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019. Η αγροτική διοργάνωση του Δήμου αποτελεί το καθιερωμένο ραντεβού των πολιτών με τις ελληνικές γεύσεις και τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα, όλα αρίστης ποιότητας και σε τιμές προσιτές. Η  δράση διάθεσης εγχώριων αγροτικών προϊόντων, θα πραγματοποιηθεί  από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στο πάρκινγκ πίσω από το Ο.Α.Κ.Α, επί της οδού Πιτταρά στη συμβολή με την οδό Αμαρυσίας Αρτέμιδος.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση συμμετέχουν 45 παραγωγοί διαθέτοντας περίπου 200 διαφορετικά προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα. Όλοι ανεξαιρέτως οι παραγωγοί έχουν ελεγχθεί και προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν και διασφαλίζουν την ποιότητα των προϊόντων τους, αλλά και τις τιμές πώλησης. Όλα τα προϊόντα είναι ελεγμένα, φετινής παραγωγής και εσοδείας.

Στη συγκεκριμένη δράση την τιμητική τους θα έχουν τα πασχαλινά εδέσματα και γλυκίσματα όπως τσουρέκια, κουλουράκια, κόκκινα αυγά, οι πασχαλινοί μεζέδες όπως κοκορέτσι, τα κρασιά, τα τυριά κ.α.
Δείτε αναλυτικό κατάλογο ΕΔΩ

Για πληροφορίες και ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν από Δευτέρα - Παρασκευή από 9 π.μ. έως 3 μ.μ. στα τηλ. 2132038349, 336, 080 και κατά το Σαββατοκύριακο στα τηλ. 2132038000, 001.

Για απευθείας ενημέρωση σχετικά με τις μελλοντικές δράσεις διάθεσης εγχώριων αγροτικών προϊόντων από τον Δήμο Αμαρουσίου, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση agrotika@maroussi.gr για να ενταχθούν στη λίστα των παραληπτών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Η επόμενη δράση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2019.

Δήμος Αμαρουσίου
4/6/2019


ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ

39η διάθεση προϊόντων Χωρίς μεσάζοντες στα Ταμπούρια, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, ώρα 9:00-13:00

Για τις δράσεις, προϊόντα, συσκευασία και τιμές ΕΔΩ 

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2104190015, Δευτέρα - Παρασκευή, 18:00 - 21:00, 2109621683, 11:00-14:00 και 19:00-22:00 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: tolimanitisagonias@hotmail.gr
Η διάθεση των προϊόντων XΩΡΙΣ MΕΣΑΖΟΝΤΕΣ διεξάγεται στην κοινή αυλή του 9ου και 11ου  δημοτικού σχολείου στην οδό Σαλαμίνος (ανάμεσα στις οδούς Αγίου Δημητρίου και Ψαρών) στον Πειραιά τη δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα.

 Επόμενη διάθεση προϊόντων την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Ταμπούρια Χωρίς μεσάζοντες 
7/5/2019
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Ο Σύλλογος Νέας Σμύρνης ''Ποιότητα Ζωής'', μέλος του Πανελληνίου Κινήματος Χωρίς μεσάζοντες, διοργανώνει την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, από τις 8:00 έως 14:30, όπως και κάθε 2η Κυριακή του μήνα τρόφιμα Χωρίς μεσάζοντες. 150 τρόφιμα για να διαλέξετε κατ' ευθείαν από τους Παραγωγούς. Νέοι Παραγωγοί, μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων πολύ μεράκι και φροντίδα απο όλους μας σας περιμένουν στο κυριακάτικο ραντεβού μας στην Δράση του Συλλόγου μας Τρόφιμα Χωρίς μεσάζοντες.
Η δράση πραγματοποιείται στην Πλατεία Σταδίου (Μέλπως), από 8:00 έως 14:30, Σταδίου και Αντιοχείας. Στάση τραμ: Ευαγγελική Σχολή και με ΟΑΣΑ γραμμές 136-137-219-213.
Στοιχεία επικοινωνίας Συλλόγου: syllogosnspz@yahoo.gr
Πληροφορίες και Παραγγελίες:Τηλ: 213-04 06 077, 6986 593-939 Πληροφορίες:Ιντζόγλου Νατάσα 6940 189 052, Αγγελίδου Μαριαλένα 6932 323835, Αργυρόπουλος Ηλίας 6995  230 347

Επόμενη δράση την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019
Σας περιμένουμε.

Σύλλογος Νέας Σμύρνης ''Ποιότητα Ζωής'' 
5/6/2019ΑΛΙΜΟΣ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ
ΑΠΟ 3/6/2019 ΕΩΣ 20/9/2019

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!
6/6/2019

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ  2 ΙΟΥΝΙΟΥ. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.

Σύλλογος Κατοίκων Αμπελακίων Αλίμου
28/5/2019ΠΕΡΑΜΑ

Διάθεση προϊόντων σε προσιτές τιμές από Παραγωγούς στο Πέραμα, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019,  Λεωφόρου Δημοκρατίας 158, στο πάρκινγκ του Σινέ Πέραμα στον Αρμό, υπό την αιγίδα του Δήμου Περάματος
Η διάθεση γίνεται πάντα το δεύτερο Σάββατο του κάθε μήνα , από τις 8:00πμ έως 13:15μμ.

 Δείτε αναλυτικό  κατάλογο με την περιγραφή προϊόντων, συσκευασία και τιμή ΕΔΩ 

Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 2132-037 288, 2132-037 289, 2132-037 290

Πέραμα Αλληλεγγύη στην Πράξη
4/6/2019


ΑΙΓΑΛΕΩ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΑΣ!
Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η εθελοντική δράση για αγορά προιόντων Χωρίς μεσάζοντες. Η αγορά θα βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Αθηνών - Αιγάλεω) από τις 8.00 έως τις 14.00. Εκεί θα βρείτε τα προιόντα σε εξαιρετικές τιμές και αξίζει να την επισκεφθείτε

Αγορά καταναλωτών κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα, με τη στήριξη του δήμου Αιγάλεω.

Επόμενη δράση 8 Σεπτεμβρίου 2019

Κατευθείαν Αγορά Καταναλωτών Πόλις Αιγάλεω
4/6/2019
ΒΥΡΩΝΑΣ

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, στο πάρκο της Καραολή και Δημητρίου απέναντι από το Δημαρχείο, θα διεξαχθεί η κοινωνική δράση ''Χωριό Παραγωγών και καταναλωτών'', που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Καταναλωτών Βύρωνα - ''Η Αλληλεγγύη'' με ώρες λειτουργίας 08:00 – 15:00.

 Αναλυτικά για τη δράση ΕΔΩ
Δείτε τον κατάλογο Παραγωγών και προϊόντων ΕΔΩ

 Η εγγραφή σας στον Σύλλογο Καταναλωτών και η απόκτηση της κάρτα μέλους προσφέρει στους κατόχους της πρόσβαση σε εκπτώσεις και προσφορές, στους παραγωγούς και στα καταστήματα της πόλης. Η επόμενη συνάντηση του ''Χωριού Παραγωγών'' θα πραγματοποιηθεί την 9η Ιουνίου 2019.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους υπεύθυνους του συλλόγου
Ιστοσελίδα: www.skva.gr
email: Info@skva.gr.
Οι συγκοινωνίες που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο «Χωριό Παραγωγών» είναι:
τα λεωφορεία 203 - 204 (Στάση ΙΚΑ), 732 (13η Στάση) και το τρόλεϊ 11 (Στάση Παλιό Τέρμα).

 Σύλλογος Καταναλωτών Βύρωνα - ''Η Αλληλεγγύη''ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΗΣΙΑ

Οι εκλογές (για την ώρα) τελείωσαν, η αλληλεγγύη μένει...Πάμε δυνατά την άλλη Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019, Αλληλεγγύη Χωρίς μεσάζοντες, Χορός και τραγούδι, Μαγείρεμα,
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΒΡΕΦΙΚΟ ΓΑΛΑ 1και 2, ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ, ΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ, για την δομή προσφύγων στον Σκαραμαγκά... 14 μωράκια περιμένουν την Αλληλεγγύη μας...

Σύλλογος Κίνηση Αλληλεγγύης Πατησίων
Χωρίς μεσάζοντες 5ης Δημοτικής Κοινότητας
2/6/2019ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, (είχε αναβληθεί λόγω εκλογών) θα πραγματοποιηθεί η 39η δράση ''Χωρίς μεσάζοντες'', στον πεζόδρομο του Άλσους, από τις 8.00 πμ έως τις 14.00 το μεσημέρι.
Πάντοτε  με παραγωγούς, που διαθέτουν προϊόντα συμβατικά, βιολογικά  και παραδοσιακά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και με γεύσεις από  την Ανατολή… Με φρέσκα λαχανικά και φρούτα της εποχής .
Με την συμμετοχή και ΚΟΙΝΣΕΠ ( Κοινωνικών Συνεταιρισμών), με σκοπό την μεγαλύτερη ανάπτυξη  της Κοινωνικής Αλληλεγγύης που έχει ως στόχο την στήριξη των μικρών παραγωγικών ομάδων, αλλά και προς όφελος των καταναλωτών.
Στο τέλος της δράσης  θα συγκεντρώνονται, όπως πάντα,  τα προιόντα που προσφέρονται από τους παραγωγούς, αλλά και από τους πολίτες, που θέλουν να ενισχύσουν μέσα από  τις δομές Αλληλεγγύης του Δήμου μας,  τους δημότες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης,  από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Σημ: Υπενθυμίζουμε ότι όποιος θέλει, μπορεί  να συμμετέχει ενεργά  στον '', και να βοηθήσει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της δράσης της δομής ''Χωρίς μεσάζοντες''..

Το προεδρείο
Του Δ.Σ. της ''Αλληλέγγυας Δράσης Καταναλωτών''
Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας
30/5/2019ΛΑΜΙΑ

Απευθείας διάθεση προϊόντων το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019. Οι παραγγελίες ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 για τα τοπικά - ελληνικά προϊόντα:
Κρητικά Παξιμάδια
Φυσικό σαπούνι από Λαμία
Τυρί Φέτα και Γίδινο, Γραβιέρα και Κεφαλοτύρι από Λαμία
Βιολογικά προϊόντα Τομάτας από Ανάβρα Καρδίτσας
Ελαιόλαδο από Ανατολική Φθιώτιδα
Ρύζι από Ανθήλη
Κρεμμύδια - Σκόρδα από Φάρσαλα
Απορρυπαντικά - Χαρτικά από Κατερίνη

Παραλαβή προϊόντων το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, μόνο με παραγγελίες μέχρι Τετάρτη 5 Ιουνίου.

Προέλευση - Τιμές Προϊόντων-Παραγγελίες - Οδηγίες - Προθεσμία-Πρόγραμμα Παραλαβής Προϊόντων-Παράλληλες δράσεις - Συλλογές ειδών ΕΔΩ

Φόρμα παραγγελιών  ΕΔΩ

ΠΡΟΣΟΧΗ! η φόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 (11μ.μ.). Αμέσως μετά αρχίζει η διαδικασία εκτύπωσης των παραγγελιών. Μέχρι την προηγούμενη ημέρα μπορείτε να ζητήσετε διόρθωση της παραγγελίας ή να δηλώσετε (εκ των υστέρων) ώρα παραλαβής στέλνοντας email στο xmlamias@gmail.com.

Κάστρο Αλληλεγγύης Χωρίς μεσάζοντες Λαμίας
22/5/2019ΚΕΡΚΥΡΑ

37η δράση Χωρίς μεσάζοντες

Αγαπητοί φίλοι, η Ομάδα Παράκαμψης μεσαζόντων του Εναλλακτικού Εργαστηρίου Κέρκυρας ανακοινώνει την 37η παραλαβή προϊόντων «Χωρίς μεσάζοντες», για Παραδοσιακά Ζυμαρικά, Μέλι, Ρύζι/φασόλια, Βιολογικά Προϊόντα Τομάτας, Ξηροί καρποί/ξύδια και β) Συλλογή τηγανόλαδου και πλαστικών καπακιών για ανακύκλωση

Προγραμματισμένη ημερομηνία παραλαβής το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, από 10:30 έως 13:30 στο Πάρκινγκ της Δημοτικής Πλαζ στις Αλυκές (στάση Αγία Αικατερίνη).

Δείτε τις 5 Φόρμες Παραγγελίας που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου Κέρκυρας καθώς και πλήρη ενημέρωση για τις δράσεις ΕΔΩ

Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας στις δράσεις μας!

Ομάδα Παράκαμψης μεσαζόντων
Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι Κέρκυρας
18/5/2019ΙΩΑΝΝΙΝΑ

O Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων "Χωρίς μεσάζοντες" ετοιμάζεται για την 17η διανομή προϊόντων.
Η 17η διανομή θα γίνει από Σάββατο 1 έως Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 6-8 κάθε απόγευμα, στο κατάστημα μας, Λεωφόρου Γράμμου 1 στους Αμπελόκηπους.

Οι παραγγελίες θα γίνονται μέχρι Δευτέρα 20 Μαΐου 2019. Γίνονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση synxome.gr ή τηλεφωνικά στο 2651020268, κάθε απόγευμα 6-8.

Φόρμα παραγγελίας για μη εγγεγραμμένα μέλη ΕΔΩ

Φόρμα παραγγελίας για εγγεγραμμένα μέλη ΕΔΩ

Μπορείτε να παραγγείλετε ένα ή περισσότερα προϊόντα.

Πληροφορίες σχετικά με την ΒΙΟΜΕ και τα προϊόντα της θα βρείτε στην ιστοσελίδα viomecoop.com και στο blog ΒΙΟΜΕ
Εγγραφές μελών γίνονται και για όλο το διάστημα των παραγγελιών στο κατάστημα του συνεταιρισμού (Γράμμου 1).
Υπενθυμίζουμε οτι κάθε Τετάρτη 6-8 μ.μ. και Σάββατο 11 π.μ.-2 μ.μ. τα γραφεία μας είναι ανοικτά (για εξυπηρέτησή σας).

Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων "Χωρίς μεσάζοντες"
ΕΛΛΗΝΙΚΟ 

95η Διάθεση προϊόντων Αλληλεγγύης από τους Παραγωγούς, το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Οι διαθέσεις προϊόντων αλληλεγγύης γίνονται πάντα το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα, στην πλατεία Αγίας Τριάδας Ελληνικού, επί της Ελ. Βενιζέλου @. 25ης Οδού, κοντά στο παλιό δημαρχείο

Δείτε προϊόντα, συσκευασία και τιμές ΕΔΩ 

Παραγγελίες στο e-mail: kinima12@gmail.com.
Ενημέρωση στο ιστολόγιο : kinimapolis.blogspot.com. Πληροφορίες στα τηλ: 6944-145 007 10 π.μ - 1 μ.μ και 6 μ.μ - 8 μ.μ

Κίνημα Πόλης 
31/5/2019ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Εδώ είμαστε και πάλι !
Καλημέρα σε όλους, καταναλωτές και παραγωγούς !!!
Με το ένα και με το άλλο πέρασε και ο Μάϊος και φθάνουμε στην Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 !
Η γνωστή σε όλους σας, Αγορά διάθεσης προϊόντων Χωρίς μεσάζοντες θα σας περιμένει εφοδιασμένη, όπως πάντα, με πολλά καλούδια !!!!
Στο όμορφο Άλσος Ν. Κρήνης- Παλιές Καπναποθήκες.
Ο πωλητής του περιοδικού ΣΧΕΔΙΑ θα είναι εκεί για να πάρετε το αγαπημένο σας περιοδικό .
Το καλάθι αλληλεγγύης θα σας περιμένει να το γεμίσετε με την αγάπη σας
Και η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων θα είναι εκεί με στρωμένο το τραπέζι, για κουβεντούλες και κεράσματα των παραγωγών !!!
Θα υπάρχει έκπτωση με επίδειξη κάρτας ανεργίας,ΑμεΑ, ή πολυτέκνων σε κάποια προϊόντα.  Συγκεντρώνουμε φάρμακα και υγειονομικό υλικό για το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης.Φέρτε φάρμακα που δεν χρησιμοποιείτε και έχουν περιθώριο λήξης τουλάχιστον 2 μήνες.
Καλάθι Αλληλεγγύης:Στηρίζουμε όσους μας χρειάζονται με τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής.
Κάθε Τετάρτη στις 19:30, στο Αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου Καλαμαριάς ανοιχτή συνέλευση.
Τηλ επικοινωνίας: 6931 124-423

 6 χρόνια από την 1η απευθείας διάθεση

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Καλαμαριάς
23/5/2019


ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αγορά καταναλωτών Χωρίς μεσάζοντες

Επειδή οι ανάγκες του κόσμου δεν σταματούν με τις εκλογές, αυτή την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 ψωνίζουμε και ψηφίζουμε!

Παραγωγοί απ όλη την Ελλάδα με 800 προϊόντα, 8:00-14:00, στη πλατεία Αλληλεγγύης, αρχή Ηρώων Πολυτεχνείου, στην πλατεία μας!

Σας περιμένουμε με τα καλύτερα προϊόντα κατευθείαν από τους παραγωγούς!

Αγορά κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα, στην 34ου Συντάγματος Πεζικού!

Αλληλεγγύη Πειραιά / Solidarity Peiraia
18//52019
ΖΩΓΡΑΦΟΥ

20ή διάθεση τροφίμων Χωρίς μεσάζοντες Σάββατο 1 Ιουνίου 2019, από τις 9πμ μέχρι 2μμ, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, είσοδος από Ούλωφ Πάλμε  Η αγορά των προϊόντων είναι χωρίς παραγγελία

Δείτε τα προιόντα ΕΔΩ  και ΕΔΩ 

Τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι πάνω από 100, ελληνικά και προέρχονται από πιστοποιημένους παραγωγούς. Κανένας πολίτης μόνος του στην κρίση.Η κίνησή μας επιδιώκει να αναδείξει μια άλλη κοινωνική και οικονομική σχέση μεταξύ παραγωγών και  πολιτών.Δεν θέλει να υποκαταστήσει τους εμπόρους στην πόλη.Στηρίζουμε την αγορά της πόλης και ψωνίζουμε από τους επαγγελματίες της.Αυτοί με τη σειρά τους πρέπει να στηρίξουν την τοπική κοινωνία με προσιτές τιμές. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα για αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων στην κρίση. Αλληλεγγύη - Αντίσταση - Αυτοοργάνωση
Γραφεία Δικτύου Αλληλεγγύης Ζωγράφου: Ξηρογιάννη 15, Ζωγράφου
Τηλ.: 210 - 77 09 751

Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου 
28/5/2019ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ  

Ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης στηρίζει την ελληνική αγροτική παραγωγή και μεριμνά για τις οικογένειες των συμπολιτών μας. Γι’ αυτό διοργανώνει και αυτόν τον μήνα τη διάθεση πιστοποιημένων τροφίμων απ’ ευθείας από τον παραγωγό στον δημότη σε προνομιακές τιμές χωρίς μεσάζοντες.

Η διάθεση των τροφίμων θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου 2019, ημέρα Κυριακή και από 08:00 έως 14:30  στην πλατεία του Ηλιακού Χωριού (τέρμα λεωφορείων).

Δείτε τα προϊόντα ΕΔΩ

Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης
15/5/2019ΧΑΛΑΝΔΡΙ

56η διανομή Χωρίς μεσάζοντες, Κυριακή, 19 Μαΐου 2019 8:30-13:30 στο Β' Γυμνάσιο-Λύκειο Χαλανδρίου, Πεντέλης 90 και Αχαΐας, χώρος στάθμευσης από Πεντέλης.

Το Μαζί να τα Φάμε της επόμενης Κυριακής, 19 Μαΐου θα είναι το τελευταίο μέχρι τον Οκτώβριο.
Κάντε τις προμήθειές σας σε ελαιόλαδο, μέλι, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, σάλτσες ντομάτας, ξύδι, καφέ, χαρτιά, απορρυπαντικά και άλλα είδη μακρά διαρκείας και φυσικά βρείτε και πάλι όλα τα αγαπημένα σας είδη για το οικογενειακό τραπέζι (τυριά, φρέσκα φρούτα, αβγά και κουλουράκια).

Αγορές μόνο με παραγγελία μέχρι Παρασκευή 17/5

Συμπληρώστε την παραγγελία σας  ΕΔΩ

Δείτε τηλέφωνα παραγγελίας και τον τιμοκατάλογο Μαΐου   ΕΔΩ
Μην ξεχνάτε το καλάθι της αλληλεγγύης στις παραγγελίες σας. Ραντεβού σε εφτά ημέρες ακριβώς!.

Επόμενη διανομή το Φθινόπωρο.
Καλό καλοκαίρι!

Μαζι να τα φάμε
12/5/2019


ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΗΣΙΑ

Αγορά αλληλεγγύης Χωρίς μεσάζοντες την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, στο πάρκο Δρακόπουλου, Λεωφόρου Πατησίων 356-358, από τις 9:00 μέχρι τις 14:00.

Δείτε τον κατάλογο με τα προΐόντα και τιμές ΕΔΩ
όα τα προΐόντα σε πολύ καλές τιμές!
Απαιτούμε οι Αγορές Χωρίς μεσάζοντες στα χέρια των Κινημάτων Αλληλεγγύης
Συγκεντρώνουμε τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, προϊόντα καθαριότητας, φάρμακα για το Φαρμακείο αλληλεγγύης και το Κοινωνικό Ιατρείο.

Επόμενη αγορά Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Σύλλογος Κίνηση Αλληλεγγύης Πατησίων
Χωρίς μεσάζοντες 5ης Δημοτικής Κοινότητας
8/5/2019


ΑΘΗΝΑ

Ημέρα Αθηναϊκής δράσης

Δράση Χωρίς μεσάζοντες στο κέντρο της Αθήνας, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, στην πλατεία Πρωτομαγιάς (Δικαστήρια Ευελπίδων, γέφυρα Μουστοξύδη), από τις 8.30πμ έως τις 14.30μμ.
Δείτε την αφίσα με ενδεικτικό κατάλογο ΕΔΩ
Αγοράζοντας αγροτικά προιόντα, ενισχύετε τις δομές αλληλεγγύης

Αντιστεκόμαστε στην κρίση - Υποστηρίζουμε μικρομεσαίους αγρότες - βιοτέχνες

Συντονισμός Δράσεων Δομών Αλληλεγγύης Αθήνας (ΑΜΚΕ)
Αλληλεγγύη για ΌλουςΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ

Την Κυριακή 5  Μαΐου 2019, θα πραγματοποιηθεί η 38η δράση ''Χωρίς μεσάζοντες'', στον πεζόδρομο του Άλσους, από τις 8.00 πμ έως τις 14.00 το μεσημέρι.
Πάντοτε  με παραγωγούς, που διαθέτουν προϊόντα συμβατικά, βιολογικά  και παραδοσιακά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και με γεύσεις από  την Ανατολή… Με φρέσκα λαχανικά και φρούτα της εποχής .

Με την συμμετοχή και ΚΟΙΝΣΕΠ ( Κοινωνικών Συνεταιρισμών), με σκοπό την μεγαλύτερη ανάπτυξη  της Κοινωνικής Αλληλεγγύης που έχει ως στόχο την στήριξη των μικρών παραγωγικών ομάδων, αλλά και προς όφελος των καταναλωτών.

Στο τέλος της δράσης  θα συγκεντρώνονται, όπως πάντα,  τα προιόντα που προσφέρονται από τους παραγωγούς, αλλά και από τους πολίτες, που θέλουν να ενισχύσουν μέσα από  τις δομές Αλληλεγγύης του Δήμου μας,  τους δημότες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης,  από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Σημ: Υπενθυμίζουμε ότι όποιος θέλει, μπορεί  να συμμετέχει ενεργά  στον σύλλογο ‘’Αλληλέγγυα Δράση Καταναλωτών’’, και να βοηθήσει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της δράσης της δομής ''Χωρίς μεσάζοντες''.

Δελτίο Τύπου - 38η Δράση ''Χωρίς μεσάζοντες''.docx

Το προεδρείο του Δ.Σ. της  ''Αλληλέγγυας Δράσης Καταναλωτών''

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας


ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Αγορά Παραγωγών

Αγορά Παραγωγών το Σάββατο 4 Μαΐου 2019, όπως και το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα, ο Δήμος Καισαριανής λειτουργεί αγορά Παραγώγων  στο χώρο στάθμευσης δίπλα στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο Αιολία (πίσω από το γήπεδο της Νήαρ Ηστ).

Επόμενη συνάντηση 1 Ιουνίου 2019

Δήμος Καισαριανής


 ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διάθεση Τροφίμων Χωρίς μεσάζοντες το  Σάββατο 1 Ιουνίου 2019, ώρα 9:00-14:00, ώρα 9:00-14:00

Η διάθεση των προϊόντων θα γίνει στη μαρίνα Φλοίσβου Είσοδος ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ
Στάση τραμ: Αγία Σκέπη
ΤΗΛ Επικοινωνίας 2130 437 173

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Παλαιού Φαλήρου
31/5/2019
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ

71η διάθεση προϊόντων Χωρίς μεσάζοντες στο Νέο Φάληρο, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, 9:00-13:00
Σοφιανοπούλου και Εμμανουηλίδη, πίσω από το γήπεδο Καραϊσκάκη, (πάντα την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα)

Για τα προϊόντα, τιμές και προέλευση, καθώς και για τις αλληλέγγυες δράσεις δείτε ΕΔΩ

 Αυτή η δραστηριότητα είναι μια εθελοντική πρωτοβουλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ΟΧΙ εμπορική δραστηριότητα.Σας καλούμε να στηρίξετε και να επωφεληθείτε από τη δράση Χωρίς μεσάζοντες, συμμετέχοντας σε μια προσπάθεια αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας, αμοιβαίου οφέλους ανάμεσα στους παραγωγούς και στους πολίτες- καταναλωτές.
Η δράση αυτή για διανομή προϊόντων Χωρίς μεσάζοντες δεν έχει σχέση με λαϊκή αγορά.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
2104190015, Δευτέρα - Παρασκευή, 18:00 - 21:00,
2109621683, 11:00-14:00 και 19:00-22:00 και
στην ηλεκτρονική διεύθυνση: tolimanitisagonias@hotmail.gr
ή στο limanixorismesazontes.blogspot.gr

ΟΡΓΑΝΩΣΗ:"Το λιμάνι της αγωνίας"
Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο

Επόμενη διάθεση προϊόντων την Κυριακή 2 Ιουλίου 2019

Λιμάνι Χωρίς μεσάζοντες
31/5/2019
ΑΛΙΜΟΣ

Ελληνικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας Χωρίς μεσάζοντες

Συνεχίζοντας τη συμμετοχή μας στο «κίνημα κατά των μεσαζόντων» εξασφαλίσαμε για τους κατοίκους του Αλίμου ποιοτικά προϊόντα σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές απευθείας από πιστοποιημένους Έλληνες παραγωγούς.Τα προϊόντα θα διατεθούν από τους παραγωγούς απευθείας στους καταναλωτές την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 και ώρες 9:00 – 14:00, στην Πλατεία Καραϊσκάκη “Κλούβα”.

Δείτε τα προϊόντα και τιμές ΕΔΩ

 *** Για τις αγορές σας από το «κίνημα κατά των μεσαζόντων» ΕΚΠΤΩΣΗ 10% σε ΑμεΑ και ΑΝΕΡΓΟΥΣ (προσκόμιση ειδικής κάρτας).

*** ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Το επόμενο κίνημα κατά των μεσαζόντων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 στην Υψηλάντου και Λευκωσίας μπροστά στο 5ο Γυμνάσιο

Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις δράσεις του Συλλόγου: Διεύθυνση: Αγ. Δημητρίου 68 (στον πεζόδρομο δίπλα από την είσοδο της ΦΑ.ΜΑΡ.) Τηλέφωνα: 211-0122843, 211-0122844, κιν. 6987857703

Σύλλογος Κατοίκων Αμπελακίων Αλίμου
17/4/2019 ΕΛΕΥΣΙΝΑ

40ή δράση κινήματος Χωρίς μεσάζοντες

Το κίνημα Χωρίς μεσάζοντες του Δήμου Ελευσίνας προχωράει στην 40η Δράση του το Σάββατο 20 Απριλίου 2019, στο χώρο απέναντι από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής.  επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, από τις 8:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι.
Ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο θα γίνει δωρεάν διανομή τυποποιημένων συσκευασιών εδαφοβελτιωτικού (κομπόστ) παραγόμενου από προδιαλεγμένα φυτικά υπολείμματα χώρων πρασίνου και κήπων του δήμου μας.

Δείτε τα προϊόντα ΕΔΩ

Δήμος Ελευσίνας
17/4/2019


ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟ

Την Κυριακή 21 Απρίλη 2019 διοργανώνουμε την δέκατη πέμπτη διανομή τροφίμων χωρίς μεσάζοντες “Μπορούμε κι αλλιώς”. Η αγορά θα γίνει στο Κοντόπευκο στην πλατεία Μελίνας Μερκούρη από τις 09.00 μέχρι τις 14.00.
Μπορείτε να δείτε τον αναλυτικό κατάλογο και να παραγγείλετε στην ιστοσελίδα μας www.diktioagiasparaskevis.gr. ‘Oλα τα προϊόντα θα διατίθενται συσκευασμένα και οι πληρωμές θα γίνονται επί τόπου στον τόπο της διάθεσης στους ίδιους τους παραγωγούς.

Δείτε τον αναλυτικό κατάλογο και κάντε την παραγγελία σας ΕΔΩ

‘Oλα τα προϊόντα θα διατίθενται συσκευασμένα και οι πληρωμές θα γίνονται επί τόπου στον τόπο της διάθεσης στους ίδιους τους παραγωγούς.

Δεν ξεχνάμε το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου μας! Ενισχύουμε την προσπάθεια αλληλεγγύης με συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας (λάδι, καφέ, ζάχαρη κλπ.) και είδη υγιεινής καθώς και φάρμακα – όχι ληγμένα.

Μαζεύουμε τηλεκάρτες, μπάλες, φόρμες για τα παιδιά του σχολείου στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Μαζεύουμε τρόφιμα για να δοθούν στα συσσίτια των αστέγων

Για οποιαδήποτε απορία στείλτε μας email στο info@diktioagiasparaskevis.gr

Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής
 Facebook
 15/4/2019
ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ

 Πασχαλινές παραγγελίες στο συνεργατικό παντοπωλείο "ΔΙΚΤΥΟ" 

Παραλαβή προϊόντων από Μεγάλη Δευτέρα 22 έως Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου 2019

* Η παραλαβή των γαλακτοκομικών και των προϊόντων κρέατος θα γίνεται από Μεγάλη Πέμπτη 25 έως Κυριακή 27 Απριλίου 2019

 Παραγγελίες μέχρι την Κυριακή 14 Απριλίου

Παραγγελίες μπορούν να γίνουν με τους εξής τρόπους:

- Ηλεκτρονικά με e-mail στο info@diktyon.gr
- Τηλεφωνικά στο 2831021120 καθημερινά (εκτός Κυριακής) από 10:00 πμ έως 8:00 μμ.
- Συμπληρώνοντας το έντυπο παραγγελιόχαρτο που θα βρείτε στο κατάστημα:Σβάιτσερ 12 και Παπαναστασίου
-για οδηγίες πώς να έρθετε στο μαγαζί πατήστε στο σύνδεσμο του χάρτη https://goo.gl/maps/F8XCq2NuH ss

Το συνεταιριστικό παντοπωλείο Δίκτυο Αλληλεγγύης Παραγωγών και Καταναλωτών δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δικτύου Αλληλεγγύης Ρεθύμνου - Χωρίς μεσάζοντες, μετά από παραινέσεις των φίλων του Δικτύου που εδώ και 4 χρόνια συμμετέχουν στην προσπάθειά μας αγοράζοντας προϊόντα από τις διανομές.

Συνεργατικό παντοπωλείο "ΔΙΚΤΥΟ"
11/4/2019
ΛΑΡΙΣΑ

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας οργανώνουν Πασχαλινή Αγορά Καταναλωτών Χωρίς μεσάζοντες με προϊόντα ελληνικής παραγωγής, εξαιρετικής ποιότητας και ανταγωνιστικής τιμής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας και ώρες 10:00-14:00.
Υπενθυμίζουμε ότι από την Αγορά Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες μπορούν να αγοράσουν προϊόντα ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι πολίτες. Όσο περισσότερες ποσότητες διατεθούν, τόσο περισσότερα προϊόντα θα ενισχύσουν το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ. που στηρίζει περισσότερες από 110 άπορες οικογένειες. Όλα τα είδη έχουν δειγματιστεί στην ομάδα προϊόντων των «ΕνΠοΛ», έχουν παραδοθεί αναλύσεις, όπου ήταν δυνατόν, και έχουν υπογραφεί δηλώσεις παραγωγών ότι τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι ποιοτικά και ίδια με αυτά που έχουν δειγματιστεί. Η ευθύνη για την ποιότητα των προϊόντων ανήκει αποκλειστικά στους πωλητές τους.

Για τα προϊόντα που θα διατεθούν δείτε ΕΔΩ
Για τους τρόπους παραγγελίας, τη δράση και αναλυτικές πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα των Ενεργών Πολιτών:

 Ενεργοί Πολίτες Λάρισας
23/3/2019


ΠΙΕΡΙΑ - ΚΑΤΕΡΙΝΗ

 80ή διανομή προϊόντων Χωρίς μεσάζοντες

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2019  στον χώρο του πάρκινγκ των δικαστηρίων της Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί  η 80η  διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας “Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ” .

Θα διατεθούν τα παρακάτω προϊόντα:

- Εξαιρετικά Παρθένο Eλαιόλαδο, οξύτητας 0,45 στην τιμή των 20€ ανά 5λιτρο σε τενεκεδένια συσκευασία από παραγωγούς της Πιερίας και της Ημαθίας.
- Μήλα ποικιλίας Fuji και Gold Smith από παραγωγούς της Πιερίας
    10 κιλά Fuji και 4 Gold Smith, δηλαδή 14 κιλά στην τιμή των 5€
- Απορρυπαντικά και Χαρτικά από την τοπική επιχείρηση Epsilon Hellas από τα Αλώνια Πιερίας

Για παραγγελίες ΕΔΩ
Δείτε αναλυτικά για τη δράση ΕΔΩ

 Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας
30/3/2019


ΝΙΚΑΙΑ - ΑΓ.Ι. ΡΕΝΤΗΣ

Αγορά Καταναλωτών 
Με 40 παραγωγούς από όλη την Ελλάδα και με μια πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων, την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, θα είναι πάλι κοντά μας η Αγορά Καταναλωτών στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος», Λεωφόρου Θηβών 245, με την σφραγίδα της «Αλληλεγγύης για όλους στη Νίκαια». Η αγορά θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι. Η επαφή των καταναλωτών με τους παραγωγούς χωρίς μεσολαβητές, δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για φθηνότερες αγορές ποιοτικότερων προϊόντων. Αποδεικνύει στην πράξη τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για την έκφραση αλληλεγγύης και για συνεργασία στις δύσκολες εποχές. Οι μόνοι που χάνουν είναι οι μεσάζοντες. Όλοι οι άλλοι κερδίζουν.
Δείτε τους Παραγωγούς ΕΔΩ 
Δείτε τον τιμοκατάλογο ΕΔΩ

Στοιχεία επικοινωνίας: Τζένη Βαμβακά 6939352080 Θάλεια Κρητικοπούλου 6939745925. Διεύθυνση: Π. Τσαλδάρη 90 Αγ. Νικόλαος – Νίκαια Email: allileggyinikaias@gmail.com

Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη
28/3/2019


ΧΑΪΔΑΡΙ

Σε διάθεση προϊόντων, προχωρά ο Δήμος Χαϊδαρίου, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χαϊδαρίου, εβρισκόμενοι πάντα στη διάθεση του Χαϊδαριώτικου λαού.
Εφόσον οι δράσεις αυτές έχουν γίνει γνωστές στους περισσότερους δημότες της πόλης μας, δε θα χρειάζεται πλέον η χρονοβόρα διαδικασία της παραγγελίας προϊόντων, τα οποία θα μπορούν να προμηθεύονται επί τόπου την ημέρα της δράσης.
Ενδεικτικά θα διατεθούν: Αυγά, Πατάτες, όσπρια, ρύζι, τυροκομικά, ελιές, λάδι, μέλι, αλεύρι, ζυμαρικά, αλλαντικά, ξηροί καρποί, καφές και άλλα βασικά είδη διατροφής.

Δείτε αναλυτικό κατάλογο ΕΔΩ

Η διάθεση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρες 09:00 - 14:00, στο Πάρκο Ιστορικής Μνήμης .

Δήμος Χαϊδαρίου
26/3/2019

ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Διάθεση ελληνικών προϊόντων Χωρίς μεσάζοντες

Παραγωγοί Χωρίς μεσάζοντες, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, από τις 8:00 έως 15:00 στη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού, έμπροσθεν του Δημαρχείου Παπάγου - Χολαργού, επί της οδού Ευριπίδου Θα διατεθούν αλεύρι, μέλι, ελαιόλαδο, αλλαντικά, τυριά, ξηροί καρποί, ζυμαρικά Κορίνθου, όσπρια, κρασιά, ρύζια, γλυκά κουταλιού, κρητικά παξιμάδια, πίτσα, απορυπαντικά, βότανα διάφορα, καθώς και αποξηραμένα φρούτα. Επίσης, πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, κρεμμύδια, σκόρδα, πατάτες, σαλιγκάρια, μανιτάρια, χαλβάδες, και γλυκά διάφορα.

Δήμος Παπάγου - Χολαργού
8/2/2019

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Πρόγραμμα λειτουργίας αγορών 2019

13 Ιανουαρίου "Καπναποθήκες" Νέας Κρήνης
20 Ιανουαρίου Πλαζ Αρετσού
10 Φεβρουαρίου "Καπναποθήκες" Νέας Κρήνης
24 Φεβρουαρίου Πλαζ Αρετσού
3 Μαρτίου 2019 Νέοι Επιβάτες
10 Μαρτίου 2019 "Καπναποθήκες" Νέας Κρήνης
31Μαρτίου 2019 Πλαζ Αρετσού
7 Απριλίου 2019 Νέοι Επιβάτες
14 Απριλίου 2019 "Καπναποθήκες" Νέας Κρήνης
21 Απριλίου 2019 Πλαζ Αρετσού
5 Μαΐου 2019 Νέοι Επιβάτες
12 Μαΐου 2019 "Καπναποθήκες" Νέας Κρήνης
19 Μαΐου 2019 Πλαζ Αρετσού
9 Ιουνίου 2019 "Καπναποθήκες" Νέας Κρήνης
16 Ιουνίου 2019 Νέοι Επιβάτες
30 Ιουνίου 2019 Πλαζ Αρετσού
14 Ιουλίου 2019 "Καπναποθήκες" Νέας Κρήνης

Αγροτικό Παντοπωλείο ΚαλαμαριάςΠΑΤΗΣΙΑ

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΗ...

Είμαστε Σύλλογος πια, Κίνηση Αλληλεγγύης Πατησίων 5ης Δημοτικής Κοινότητας, και ξεκινάμε Αγορές Αλληλεγγύης Χωρίς μεσάζοντες, από την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018,  9:00-14:00, και κάθε μήνα, όπως ΠΑΝΤΑ, στο Πάρκο Δρακόπουλου, Πατησίων 356-358.

Σας περιμένουμε όλους, η Αλληλεγγύη είναι το όπλο των ανθρώπων.

Δείτε τον κατάλογο με τα προϊόντα  ΕΔΩ

Επόμενη αγορά 8 Ιουνίου 2019

Κίνηση Αλληλεγγύης Πατησίων 5ης Δημοτικής Κοινότητας
27/10/2018


ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνεργατικό Παντοπωλείο
Δίκτυο Αλληλεγγύης Παραγωγών και Καταναλωτών

Το συνεταιριστικό παντοπωλείο Δίκτυο Αλληλεγγύης Παραγωγών και Καταναλωτών δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δικτύου Αλληλεγγύης Ρεθύμνου - Χωρίς μεσάζοντες, μετά από παραινέσεις των φίλων του Δικτύου που εδώ και 4 χρόνια συμμετέχουν στην προσπάθειά μας αγοράζοντας προϊόντα από τις διανομές.
 Διαφορετικό διατροφικό μοντέλο
Προωθούμε έναν ποιοτικό τρόπο παραγωγής και κατανάλωσης της τροφής, όπου όλοι μαζί, παραγωγοί και καταναλωτές, διαμορφώνουμε μια δίκαιη τιμή, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον. Θεωρούμε ότι σπάζοντας την εξάρτηση παραγωγών και καταναλωτών από τις πολυεθνικές εταιρίες τροφίμων και τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αποκτούμε τον έλεγχο σε ένα βασικό στοιχείο της ζωής μας.

Τοπικά προϊόντα
Προτιμάμε τοπικά προϊόντα, γνωρίζουμε τους παραγωγούς προσωπικά, αναπτύσσουμε μεταξύ μας σχέσεις εμπιστοσύνης, μαθαίνουμε τον τρόπο παραγωγής των προϊόντων που καταναλώνουμε, ελέγχουμε τις συνθήκες παραγωγής τους.

Συνεταιρισμός για την αλληλέγγυα οικονομία
Δημιουργούμε ένα αλληλέγγυο, μη κερδοσκοπικό, συνεργατικό παντοπωλείο: μας ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα η συμμετοχή όλων σας σ’ αυτό, διότι έτσι μόνο αποδεσμευόμαστε από την ιδιότητα του εμπορικού μεσάζοντα η οποία και είναι αντίθετη στις αρχές μας. Πέρα από την έως τώρα έμπρακτη υποστήριξή σας στην προσπάθεια του Δικτύου, θα θέλαμε να μας προτείνετε τρόπους, προϊόντα και παραγωγούς που γνωρίζετε ότι ανταποκρίνονται στις αξίες και τα προτάγματά μας. Περιμένουμε όχι μόνο τις προτάσεις σας για προϊόντα, αλλά κυρίως την ενεργή συμμετοχή σας στην εύρεση και διάθεσή τους.

Τα προϊόντα μας
Στο παντοπωλείο του Δικτύου θα βρείτε όλα τα βασικά είδη διατροφής σε χαμηλότερες τιμές από τα σούπερ μάρκετ (αλεύρι, ρύζι, όσπρια, μακαρόνια), όλα ελεγμένα και ποιοτικά, τοπικά, φρέσκα βιολογικά λαχανικά και φρούτα, ντόπιο μέλι, εξαιρετικά τυριά, βιολογικό χοιρινό κρέας και αλλαντικά, βιολογικές μαρμελάδες, σάλτσες και τουρσιά, παξιμάδια, κουλουράκια, βότανα, λάδι, κρασί, ρακή, όπως επίσης και απορρυπαντικά της ΒΙΟΜΕ, αιθέρια έλαια και σαπούνια από οικοτέχνες, ενώ τα προϊόντα που δεν παράγει ο τόπος μας (καφέ, κακάο, ζάχαρη, τσάι, σοκολάτες, κ.α.) τα προμηθευόμαστε πάντα μέσα από τους δρόμους του δίκαιου εμπορίου.
Συνεργατικό ΠαντοπωλείοΔίκτυο Αλληλεγγύης Παραγωγών και Καταναλωτών
Δείτε σχετικά, καθώς και ενδιαφέρουσες δράσεις στο FacebookΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Παλλήνης, υπήρξε πρωτοπόρος στη δράση παρέμβασης στο καταναλωτικό κίνημα με το γνωστό πλέον ως “κίνημα της πατάτας” και την καθιέρωση στη συνέχεια, σε μόνιμη βάση, με το πρόγραμμα “Διανομή προϊόντων Xωρίς μεσάζοντες”, σε μία προσπάθεια προστασίας του καταναλωτή από φαινόμενα αισχροκέρδειας με προσφορά ποιοτικών προϊόντων σε χαμηλές τιμές καθώς και ενίσχυσης των παραγωγών.

Με το Νόμο 4497/17, αλλάζει ριζικά η ισχύουσα διαδικασία και ορίζεται νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας αυτών των αγορών.

Ο Δήμος Παλλήνης, επιθυμώντας να συνεχιστεί η πετυχημένη αυτή δράση, προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προσαρμογή της διαδικασίας σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο ώστε να συνεχιστεί η δράση διανομής προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.

Οι δημότες αλλά και οι παραγωγοί θα ενημερωθούν για τη συνέχιση της δράσης από την Ιστοσελίδα του Δήμου και με κάθε πρόσφορο τρόπο, όταν ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.

Δήμος Παλλήνης
14/2/2018
ΚΟΖΑΝΗ

Ως blog, που υποστηρίζουμε το κίνημα Χωρίς μεσάζοντες, ψάξαμε και βρήκαμε, γιατί η δράση δεν πραγματοποιείται από τον περασμένο Μάιο, από τον Γεωργοκτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Δυτικής Μακεδονίας ''Αλιάκμων'' .

Άρθρο στον Πτολεμαίο:

Λάβρος ο Π. Αρνίδης: «Ο Δήμαρχος Κοζάνης έκλεισε το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες» – Μας έστειλαν την αστυνομία – Είναι αμαρτία!»

Καταγγελίες για τη στάση που κρατάει η δημοτική αρχή Κοζάνης στο θέμα της διανομής των προϊόντων «χωρίς μεσάζοντες», κάνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΛΙΑΚΜΩΝ, κ. Παναγιώτης Αρνίδης, μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr», εκφράζοντας την πικρία του και το παράπονό του για τη στάση του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, αλλά και της Αντιδημάρχου Χρύσας Αθανασιάδου, που «μπλόκαραν» τις διανομές και παρά τις συναντήσεις που έγιναν δεν φρόντισαν ώστε να βρεθεί μια λύση. Το αποτέλεσμα, μετά από πέντε και πλέον χρόνια, η Κοζάνη έμεινε «χωρίς μεσάζοντες», με τον κ. Αρνίδη να καταγγέλλει ευθέως τον Δήμαρχο, λέγοντας πως δεν θέλησε να βρει μια λύση προς όφελος των παραγωγών , με την «πρόφαση» εφαρμογής της νομοθεσίας, όπως τονίζει.
Μάλιστα, η ίδια η δημοτική αρχή ήταν αυτή που μετά από καταγγελίες, μέσα στο καλοκαίρι έστειλε την αστυνομία στους Χωρίς μεσάζοντες για να βεβαιώσει πρόστιμα στους παραγωγούς, όπως κατήγγειλε ο κ. Αρνίδης! Προηγήθηκε μια τηλεφωνική επαφή της αντιδημάρχου κ. Χρύσας Αθανασιάδου με τον ίδιο, την παραμονή της διανομής (5 Ιουνίου), μεταφέροντάς του ότι δεν υπάρχει άδεια για τη διανομή των προϊόντων, με τον κ. Αρνίδη να διατείνεται πως πρόκειται για κάτι που γίνεται σχεδόν έξι χρόνια τώρα και είναι προς όφελος και του κόσμου και των παραγωγών! Όταν της μετέφερε πως δεν μπορεί να αναβληθεί η εν λόγω διανομή προϊόντων, κατήγγειλε ο κ. Αρνίδης, χωρίς οι παραγωγοί να το περιμένουν, τους έστειλαν την αστυνομία, βεβαιώνοντας πρόστιμα αξίας 200 ευρώ για τον κάθε παραγωγό! Μάλιστα άσχημη εντύπωση προκάλεσε στους παραγωγούς το γεγονός ότι η αντιδήμαρχος σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, πήγε την εν λόγω ημέρα πάλι στην αστυνομία, για να βεβαιώσει αν έγιναν έλεγχοι ή όχι!

Παράπονα και για τη στάση Περιφέρειας – Αποκεντρωμένης 

Οι παραγωγοί δεν κάθισαν με σταυρωμένα τα χέρια και κανόνισαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη, με τον οποίο, σύμφωνα με τον κ. Αρνίδη «μας καλοδέχθηκε, βγήκε και τις φωτογραφίες μας, αλλά στο διά ταύτα και αφού συμβουλεύτηκε τους νομικούς του συμβούλους, μας είπε να πάμε στον Μιχελάκη, αφού είναι αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης. Αφού πήγαμε και εκεί τελικά τίποτα δεν έγινε και τα πρόστιμα πληρώθηκαν κανονικά!», λέει με παράπονο ο ίδιος τόσο για τη στάση που κράτησε ο δήμος, όσο και από τη στάση της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Η λύση που δεν βρέθηκε ποτέ! 

«Είναι κρίμα για τους παραγωγούς. Είναι αμαρτία. Έκτοτε κάναμε συναντήσεις με τον Δήμαρχο και μας υποσχέθηκε ότι θα το φέρει στο συμβούλιο και θα μας απαντήσει. Μετά από τρεις μήνες με κάλεσε και μου είπε ότι δεν γίνεται τίποτα με τη διανομή Χωρίς μεσάζοντες. Δεν ήθελε προφανώς να χαλαστεί με κανέναν από τις μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής και την αγορά», τόνισε ο κ. Αρνίδης.

«Στερούν ένα κομμάτι ψωμί από τους παραγωγούς!» 

Μάλιστα ο ίδιος κατήγγειλε και στη δημοτική αρχή ότι ακόμη και η λαϊκή αγορά της Κοζάνης είναι όλη παράνομη, αρκετοί πάγκοι έχουν μέτρα άνω των νόμιμων (που είναι στα έξι μέτρα), δεν έχουν θεωρημένα «κάππα» στις ζυγαριές. «Επιτρέπουν στους μεγαλο – εμπόρους να έχουν περισσότερα μέτρα στη λαϊκή του Σαββάτου και κάνουν τα στραβά μάτια. Αντ’ αυτού καταργούν τη λαϊκή αγορά των παραγωγών χωρίς μεσάζοντες από την Κοζάνη, τη στιγμή που σε όλη την Ελλάδα γίνεται και πλέον μόνο στην Κοζάνη καταργείται έτσι! Στερεί από τον παραγωγό ένα κομμάτι ψωμί και είναι κρίμα. Στερεί και από τον καταναλωτή που έβρισκε φτηνά και ποιοτικά προϊόντα. Αυτά στερούν από τον Νομό μας και επικαλούνται ένα νόμο, λέγοντάς μας ότι απαγορεύεται», καταλήγει, λέγοντας με πικρία πως «μέσα στη φτώχεια που βιώνουμε, έχουμε τον δήμαρχο Κοζάνης και την αντιδήμαρχο να βάζουν το χεράκι τους σε αυτό, δυσχεραίνοντας την κατάσταση!».

Να σημειωθεί πως ο κ. Αρνίδης εναποθέτει τις ελπίδες του σε πιθανή νομιμοποίηση των farmers market από το Υπουργείο, ενώ μέχρι τότε κινείται στη σύσταση ΚΟΙΝΣΕΠ ώστε να μπορούν και μόνοι τους να μοιράζουν τα προϊόντα, σε κλειστό χώρο αυτή τη φορά, αφού πρώτα πάρουν τη σχετική άδεια! Τέλος, ο ίδιος εύχεται καλή χρονιά σε όλους και καλή σοδειά στους αγρότες.

Βάσω Σάφη
Πηγή: e-ptolemeos.gr 
17/12/2018

Στη σελίδα kozan gr βρήκαμε ανάρτηση του Σεπτεμβρίου, όπου δημοσιεύτηκαν τα εξής:
Προσωρινό(;) «φρένο» στη δράση προϊόντα Χωρίς μεσάζοντες του Γεωργοκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Αλιάκμων», βάζει ο νόμος που ψηφίστηκε τον Νοέμβριο του 2017, καθώς θέτει κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η αντιδήμαρχος τοπικής οικονομικής ανάπτυξης, κα Χρύσα Αθανασιάδου, ρωτήθηκε, από το kozan.gr,  για το θέμα κι είπε πως: «Στην ουσία το κίνημα για τα προϊόντα Χωρίς μεσάζοντες, δεν είχε θεσμικό πλαίσιο που να το υποστηρίζει. Με το συγκεκριμένο νόμο λύνονται τα προβλήματα. Έχουν αποκτήσει οι αγορές καταναλωτών θεσμικό πλαίσιο επίσημο με προϋποθέσεις. Σαν δήμος Κοζάνης έχουμε ενημερώσει τους διοργανωτές για το νέο νόμο και πως πρέπει να φέρουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Mέχρι σήμερα δεν έχει έρθει κάποιος σύλλογος και να φέρει τα δικαιολογητικά». Να σημειωθεί πως, μετά από καταγγελίες, την τελευταία φορά που έγινε η διάθεση προϊόντων, Χωρίς μεσάζοντες στην Κοζάνη, επιβλήθηκαν πρόστιμα απ’ την αστυνομία σε αρκετούς παραγωγούς.
Θ. Τέγος

25/9/2018
 Σύσταση Πανελλαδικού Δικτύου Παραγωγών «Χωρίς μεσάζοντες»

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, στον Καπνικό Σταθμό της Κατερίνης, Πρωτοβουλίες Πολιτών «Χωρίς μεσάζοντες» από 8 πόλεις και 30 Παραγωγοί από όλη την Ελλάδα, συναντηθήκαμε και αποφασίσαμε ομόφωνα τη σύσταση και λειτουργία Πανελλαδικού Δικτύου Παραγωγών. Σκοπός η ενίσχυση της απευθείας διάθεσης ελληνικών προϊόντων σε δίκαιες τιμές, η στήριξη των παραγωγών και η συνεργασία όλων των αυτοοργανωμένων και ακηδεμόνευτων πρωτοβουλιών «Χωρίς μεσάζοντες» σε όλη τη χώρα.
Με τη σύσταση και τη διαρκή λειτουργία εφεξής του Δικτύου, υλοποιούμε μια από τις αποφάσεις μας στην 6η Πανελλαδική Συνάντηση «Χωρίς μεσάζοντες». Εδώ και 6 χρόνια στηρίζουμε τους οικονομικά αδύναμους και την τοπική κοινωνία, δίνουμε τη δυνατότητα στους παραγωγούς να διαθέτουν οι ίδιοι τα προϊόντα τους και να καρπώνονται τον πλούτο της παραγωγής τους, μακριά από λογικές που βασίζονται στο συμφέρον και την εκμετάλλευση με νόρμες «ελεύθερης» αγοράς. Ταυτόχρονα αντιδρούμε στις μεθοδεύσεις κυβερνώντων και «παραγόντων» της αγοράς, ασκώντας το αναφαίρετο δικαίωμά μας για αυτοοργάνωση και ελευθερία στην επιλογή και προμήθεια των αγαθών μας.
Η σύμπραξη του Πανελλαδικού Δικτύου Παραγωγών με τις Πρωτοβουλίες Πολιτών, ορίζεται με Σύμφωνο Συνεργασίας που επικαιροποιεί το Σύμφωνο Συνεργασίας και Αλληλεγγύης που είχαμε συνάψει πρωτοβουλίες και παραγωγοί στο ξεκίνημά των δράσεων του κινήματος.
Για τη λειτουργία του Δικτύου, δημιουργούμε διαδικτυακή πλατφόρμα με λίστα των παραγωγών που συμμετείχαν στη συνάντηση, αλλά και όσων συνεργάζονται ήδη με τις πρωτοβουλίες πολιτών και δε μπόρεσαν να παρευρεθούν. Θα περιλαμβάνει τα στοιχεία και τα προϊόντα τους, με δυνατότητα πρόσβασης από κάθε παραγωγό και πρωτοβουλία, ενώ θα υπάρχει επίσης αλληλοαξιολόγηση παραγωγών και πρωτοβουλιών, για τη διαφύλαξη της σωστής λειτουργίας των δράσεων «Χωρίς μεσάζοντες».
Το συνεργατικό δίκτυο παραγωγών και πρωτοβουλιών «Χωρίς μεσάζοντες», είναι ανοιχτό σε όλους τους παραγωγούς και τις πρωτοβουλίες πολιτών που συμμερίζονται τα οράματα και τους στόχους μας και θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια.
Καλούμε τους συμπολίτες μας να ενισχύσουν το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες», να στηρίξουν τους παραγωγούς της χώρας, τις υπάρχουσες  πρωτοβουλίες πολιτών  και να δημιουργήσουν νέες όπου δεν υπάρχουν!

Οι Πρωτοβουλίες Πολιτών και οι Παραγωγοί «Χωρίς μεσάζοντες»

Φωτογραφικό υλικό από την Πανελλαδική συνάντηση στην Κατερίνη.

Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Νομού Πιερίας
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ- ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την πρώτη επιτυχημένη δράση του, το "Χωριό Παραγωγών" Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας  Χαλκηδόνας, Χωρίς μεσάζοντες, το Σεπτέμβρη, θα ξαναστηθεί στον πεζόδρομο του άλσους. Η δράση αυτή θα συνεχίζεται κάθε πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.

Σημ: θα συγκεντρώνονται προϊόντα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και άλλων δομών.
Σας περιμένουμε!

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Ταχ. Δ/νση : Δεκελείας 97 Νέα Φιλαδέλφεια  Τ.Κ. 14341
Τηλ.: 213 2049012 fax. 213 204900

Δήμος Νέας Φιλαδελφείας-Νέας Χαλκηδόνος

ΡΕΘΥΜΝΟ 

Συνεταιριστικό Παντοπωλείο

Επιτέλους, ανοίγει το συνεταιριστικό παντοπωλείο του Δικτύου Αλληλεγγύης Παραγωγών και Καταναλωτών! Η διεύθυνσή μας είναι Σβάιτσερ 12 και Παπαναστασίου γωνία στην Καλλιθέα Ρεθύμνο, απέναντι από το ξενοδοχείο Κρήτη.
Είμαστε ανοιχτά από Δευτέρα έως και Σάββατο, 8 το πρωί με 8 το βράδυ. Επίσης, όσοι και όσες έχουν στην κατοχή τους εκπτωτικά κουπόνια μπορούν να τα εξαργυρώνουν επιλέγοντας από μια μεγάλη γκάμα προϊόντων. Ενδεικτικά, εκτός από τα γνωστά προϊόντα των διανομών του Δικτύου Αλληλεγγύης Χωρίς Μεσάζοντες (αλεύρι, όσπρια, ρύζι, κ.λπ.), στο παντοπωλείο μπορείτε να βρείτε φρέσκα βιολογικά λαχανικά, ζυμαρικά, παξιμάδια, τυριά, μέλι, λάδι, καφέ, βότανα, προϊόντα ΒΙΟΜΕ και πολλά άλλα. Στο συνεταιριστικό παντοπωλείο του Δικτύου συνεχίζουμε να δίνουμε προτεραιότητα σε τοπικά και βιολογικά προϊόντα, στηρίζοντας όλο και περισσότερους μικρούς παραγωγούς, εξασφαλίζοντας πάντα υψηλή ποιότητα προϊόντων. Σας περιμένουμε!

Δίκτυο Αλληλεγγύης Ρεθύμνου - Χωρίς Μεσάζοντες

https://www.efsyn.gr/sites/default/files/styles/promo/public/ypaithria_agora.jpg?itok=MP6tpZM-

Το κίνημα της πατάτας οργανώνεται

Eίναι μία από τις σπάνιες φορές που συλλογικές δράσεις «από τα κάτω» φτάνουν να γίνονται νόμος του κράτους. Για τις αγορές χωρίς μεσάζοντες ο λόγος, που πολύ σύντομα θα λειτουργούν με κανονιστικό πλαίσιο. Το κίνημα που ξεπήδησε μέσα στη δίνη των χρόνων της κρίσης σαν μια αυθόρμητη απάντηση στις πολιτικές λιτότητας.

Ξεκίνησε από την Κατερίνη για να απλωθεί πολύ γρήγορα σε όλη την Ελλάδα κι έβαλε στόχο κάτι πολύ παραπάνω από το να προσφέρει φτηνά προϊόντα. Κυριότατα οι αγορές χωρίς μεσάζοντες επιδίωξαν μια άλλη σχέση ανάμεσα στους παραγωγούς και τους καταναλωτές, μια δίκαιη τιμή για όλους, μια σχέση αλληλεγγύης.

Από το 2012 και το κίνημα της πατάτας έχουν περάσει μόλις 5 χρόνια και χίλια κύματα, τόσο για τη χώρα όσο και για τα κινήματα. Στις αγορές χωρίς μεσάζοντες μπήκαν δήμοι, ενίοτε και ιδιώτες.

Ωστόσο, και παρά την εύλογη υποχώρηση του κινήματος, οι δράσεις του παραμένουν ζωντανές και τα αιτήματά του επίκαιρα.

Το νομοσχέδιο που έφερε την Τρίτη σε διαβούλευση το υπουργείο Ανάπτυξης είναι ένα πρωτότυπο εγχείρημα, αφού επιχειρεί να κανονικοποιήσει μια αυθόρμητη κινηματική δράση. Θεσμοθετεί κανόνες για τις αγορές καταναλωτών, στις οποίες θα μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους ομάδες παραγωγών, επαγγελματίες αγρότες, συνεταιρισμοί και πολύ μικρές βιοτεχνίες.
Ανά δίμηνο

Η διοργάνωση αυτών των αγορών θα μπορεί να γίνεται μία φορά ανά δίμηνο από συλλογικούς φορείς καταναλωτών-πολιτών, ΚΟΙΝΣΕΠ με νομική υπόσταση, ενώ η εποπτεία τους θα ανήκει στους δήμους όπου έχουν την έδρα τους οι συλλογικότητες.

Προϋπόθεση για να μπορούν να οργανώσουν τέτοιες αγορές οι συλλογικότητες (μία ανά δήμο) είναι να μην έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα και οι σκοποί της λειτουργίας τους να αναφέρονται σαφώς στην αλληλεγγύη των πολιτών.

Κάθε χρόνο οι διοργανωτές θα πρέπει να υποβάλλουν απολογισμό δράσεων στους δήμους. Στις αγορές αυτές θα απαγορεύεται ρητά να ζητούνται χρηματικές καταβολές από τους πωλητές οι οποίοι θα πρέπει να συμμετέχουν με δωρεές προϊόντων.
Τι λένε οι δυο πλευρές

Το νομοσχέδιο για τη θεσμοθέτηση των αγορών χωρίς μεσάζοντες αναμενόταν εδώ και καιρό. Κι είναι ίσως η πρώτη φορά που ένα υπουργείο, από τη μια, και εκπρόσωποι ενός κινήματος, από την άλλη, συναντήθηκαν για να διαβουλευτούν πριν το υπουργείο νομοθετήσει.

Ζητήσαμε και από τις δύο πλευρές να μας μιλήσουν για τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου και για το σε ποια σημεία η κυβέρνηση και το κίνημα συναντήθηκαν, αλλά και ποιες προτάσεις του κινήματος έχουν απορριφθεί.

Αντώνης Παπαδεράκης, γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή

Η πρόταση νομοσχεδίου που θέσαμε σε δημόσια διαβούλευση αποτελεί ένα νομοθέτημα που συν-διαμορφώθηκε και εξακολουθεί να διαμορφώνεται «από τα κάτω».

Εχουμε συναντηθεί στο πλαίσιο άτυπων διαβουλεύσεων με πάρα πολλούς φορείς δραστηριοποιούμενων πωλητών στο υπαίθριο εμπόριο και αφιερώσαμε απροσδιόριστο αριθμό ωρών, προκειμένου να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για ένα νομοσχέδιο που θα θέτει σαφείς και αντικειμενικούς κανόνες, θα είναι «κτήμα» των φορέων που εμπλέκονται –ιδιωτικών και δημόσιων– προκειμένου να επιτύχει τον πρωταρχικό του σκοπό: την εύρυθμη και με διαφανείς και δίκαιες διαδικασίες λειτουργία των υπαίθριων αγορών και του υπαίθριου εμπορίου γενικότερα.

Οι μέχρι σήμερα αγορές, που λειτουργούσαν άτυπα σε πολλές αστικές, κυρίως, περιοχές και χαρακτηρίζονταν «αγορές χωρίς μεσάζοντες», εντάσσονται πλέον σε ένα νομοθετικό πλαίσιο που σαφώς προσδιορίζει τον διττό χαρακτήρα των αγορών αυτών, που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη και ενίσχυση α) των αλληλέγγυων δράσεων μεταξύ των πολιτών, χωρίς διακρίσεις και β) της καταναλωτικής συνείδησης και της προστασίας των δικαιωμάτων των καταναλωτών.

Υπό αυτήν την έννοια δεν νομίζω ότι το νομοσχέδιο που προτείνουμε αποκλίνει από τις απόψεις των κινημάτων.

Αντίθετα, νομίζω ότι πρέπει να το προσεγγίσουμε ως μια καινοφανή προσπάθεια ένταξης άτυπων δράσεων κινηματικών πρωτοβουλιών σε ένα πλαίσιο νομοθετικής εναρμόνισης με τους μηχανισμούς συμβατικής λειτουργίας της αγοράς.

Πανελλαδικό Συντονιστικό Αλληλέγγυων Δράσεων Χωρίς Μεσάζοντες

Η εμπλοκή του Πανελλαδικού Συντονιστικού Αλληλέγγυων Δράσεων Χωρίς Μεσάζοντες στην προσπάθεια θεσμοθέτησης των δράσεών μας ξεκινά το καλοκαίρι του 2015.

Σήμερα, μετά από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις, πιστεύουμε ότι οι θέσεις του υπουργείου έχουν έρθει πιο κοντά στις δικές μας.

Μιλώντας για τις δικές μας δράσεις δεν θα περιμέναμε κάτι λιγότερο από μια αριστερή κυβέρνηση. Από την αρχή γνωρίζαμε τις δυσκολίες του εγχειρήματος, γιατί κίνημα και θεσμοθέτηση είναι έννοιες αντιφατικές, αυτό όμως δεν μας απέτρεψε να διεκδικήσουμε, να πιέσουμε και να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε λειτουργίες του κράτους, που πιστεύουμε ότι πρέπει πάνω από όλα να υπηρετεί τον πολίτη και την κοινωνία.

Σημεία των προτάσεών μας, όπως να εισαγάγει την ανάπτυξη της αλληλεγγύης μέσα και από τη διάθεση των δωρεάν προϊόντων από τους παραγωγούς, να διαφοροποιηθεί η δράση μας από άλλες υπαίθριες αγορές (λαϊκές κ.λπ.) που διεκδικούμε, είναι πολύ σημαντικό που έχουν ενσωματωθεί στον νόμο.

Οι προτάσεις μας, που δεν έχουν συμπεριληφθεί, έχουν να κάνουν με τη συχνότητα των αγορών, τον τρόπο έγκρισης από τον δήμο, τη συμμετοχή των ΚΟΙΝΣΕΠ ως πωλητών, τη διέξοδο στους μικρούς αγρότες και μεταποιητές, τη γραφειοκρατία που πιθανώς να αποτρέψει συναγωνιστές μας να εμπλακούν κι άλλα μικρότερης σημασίας ζητήματα.

Παραμένουμε αισιόδοξοι, γιατί πιστεύουμε ότι το κίνημα θα συνεχίσει να διεκδικεί και να αγωνίζεται.

ΕΦ.ΣΥΝ
9/2/2017
 http://www.kastrolamias.gr/images/Genika/E_Panell_Apofaseis.JPG

 Αποφάσεις 5ης Πανελλαδικής Συνάντησης «Χωρίς μεσάζοντες»

Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, στο Κωσταλέξι Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε η 5η Πανελλαδική συνάντηση Πρωτοβουλιών «Χωρίς μεσάζοντες» στην οποία συμμετείχαν μέλη κινημάτων πολιτών και παραγωγοί απ’ όλη την Ελλάδα. Κεντρικό θέμα συζήτησης αποτέλεσαν τα προβλήματα που δημιούργησε η εφαρμογή του Ν. 4264/2014 και η προσπάθεια κατάργησης του κινήματος «Χωρίς μεσάζοντες», το οποίο ανακούφισε χιλιάδες νοικοκυριά και παραγωγούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι πρωτοβουλίες πολιτών ζητούν ομόφωνα:

    Την κατοχύρωση του δικαιώματος των παραγωγών να διαθέτουν ελεύθερα τα προϊόντα τους σε όλη την επικράτεια.
    Την διαγραφή των προστίμων που έχουν επιβληθεί τελευταία στους παραγωγούς που συμμετείχαν σε αγορές «Χωρίς μεσάζοντες»
    Την άμεση νομική θωράκιση των αγορών διάθεσης αγροτικών προϊόντων «Χωρίς μεσάζοντες».
    Την διασφάλιση του δικαιώματος των καταναλωτών να προμηθεύονται ποιοτικά και φθηνά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς της επιλογής τους.

Καλούμε τους πολίτες όλης της χώρας να αντισταθούν! Τους καλούμε να σταθούν δίπλα μας στις διεκδικήσεις μας και στην προσπάθεια για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και της κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας.

Καλούμε τους πολίτες όλης της χώρας να στηρίξουν την κοινή πανελλαδική δράση των πρωτοβουλιών «Χωρίς μεσάζοντες» η οποία αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο με στόχο την ανάδειξη του προβλήματος που δημιουργούν η κυβερνητική απραξία και η ισχύουσα νομοθεσία.

Δηλώνουμε πως θα σταθούμε σύσσωμοι απέναντι σε οποιαδήποτε κυβερνητική μεθόδευση, έτσι όπως κάνουμε τόσα χρόνια τώρα. Οι δράσεις «Χωρίς μεσάζοντες» θα συνεχίσουν να υπάρχουν από τους ανθρώπους για τους ανθρώπους. Δεν πρόκειται να αφήσουμε να πάνε χαμένα τέσσερα χρόνια, εκατοντάδες δράσεις αλληλεγγύης και η κινητοποίηση χιλιάδων πολιτών. Το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες» είναι πραγματικότητα και το μέλλον του είναι ανοιχτό. Είναι μια άλλη αντίληψη που πείθει πως υπάρχει εναλλακτική.

Το κείμενο υπογράφουν οι παρακάτω πρωτοβουλίες πολιτών «Χωρίς μεσάζοντες»:

    Αγροτικό Παντοπωλείο Καλαμαριάς
    Αλληλεγγύη για Όλους
    ΑΝΩΣΗ - Εθελοντές Βόλου
    Δίκτυο ''Αλληλεγγύη για όλους'' - Τρίκαλα
    Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αντίστασης 7ης Δημοτικής Κοινότητας (Αμπελόκηποι)
    Δίκτυο Πολιτών ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα
    Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ"
    Ενεργοί Πολίτες Λάρισας
    Κάστρο Αλληλεγγύης - Χωρίς μεσάζοντες Λαμίας
    Κίνηση Αλληλεγγύης Πατησίων
    Κίνηση Πολιτών Βέροιας
    Ομάδα Παράκαμψης μεσαζόντων του Εναλλακτικού Εργαστηρίου Κέρκυρας
    Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ
    Πολίτες του Βύρωνα
    Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χαλανδρίου "Μαζί να τα Φάμε"
    Πρωτοβουλία Πολιτών Αργυρούπολης - Ελληνικού
    Σ.ΠΑ.ΜΕ. τους μεσάζοντες Πετρούπολης

Κάστρο Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας ΙΛΙΟΝ

Καταγγελία για την μη αδειοδότηση χώρου για την πραγματοποίηση αγοράς Χωρίς μεσάζοντες

Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Ιλίου είναι μια εθελοντική πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε το 2012 και έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση. Δεν αποτελεί εμπορική δραστηριότητα και στηρίζει τη δράση της στην εθελοντική διαθεσιμότητα των μελών της.

Η Πρωτοβουλία έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών του Ιλίου, αφού βρίσκεται στο πλάι διακοσίων, τουλάχιστον, οικογενειών και αυτές συμβάλουν καθοριστικά στη λειτουργία της συμμετέχοντας στις συνελεύσεις και στις δράσεις της, όπως τη συλλογή τροφίμων με το «Καλάθι Αλληλεγγύης» και τις οργάνωση αγορών προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες».

Στα πλαίσια της δράσης της, η συνέλευση της πρωτοβουλίας αποφάσισε την διοργάνωση αγοράς Χωρίς Μεσάζοντες, την Κυριακή 24 Απριλίου 2016. Έχοντας γνώση πως η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιλίου, εδώ και καιρό κηρύττει πόλεμο στις δομές αλληλεγγύης και στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης δράσης στο Ίλιον – με αποκορύφωμα την περσινή κατάληψη του χώρου από τα βαρέα οχήματα του Δήμου με εντολή του Δημάρχου κ. Ζενέτου, προγραμμάτισε να οργανώσει τη συγκεκριμένη δράση σε χώρο πάρκινγκ του Πάρκου Τρίτση (επί της οδού Μπίμπιζα).

Αφού τα μέλη της Πρωτοβουλίας κατέθεσαν αίτηση αδείας για το χώρο, τόσο στο Αστυνομικό Τμήμα Ιλίου, στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), όσο και στην Περιφέρεια Αττικής προ εικοσαημέρου, και έχοντας την προφορική δέσμευση του κ. Μποζίκα, υπεύθυνου για το Πάρκο Τρίτση από τον ΑΣΔΑ, οργάνωσαν τη δράση τους βγάζοντας αφίσες και φυλλάδια. Την Πέμπτη 21 Απριλίου, ημέρα μνήμης για την δημοκρατία στη χώρα μας, φτάσαμε στο σημείο να απειλούνται οι συμμετέχοντες από τον νεοδιορισθέντα Αστυνομικό Διευθυντή με μηνύσεις και συλλήψεις μετά από παρεμβάσεις του Δήμαρχου κ. Ζενέτου.

Ο κ. Ζένετος πρέπει να καταλάβει καλά πως ο Δήμος δεν αποτελεί “τσιφλίκι” του και πως ούτε ο ρόλος του ως Αντιπροέδρου του ΑΣΔΑ του επιτρέπει να παρεμβαίνει για να ακυρώσει προγραμματισμένες δράσεις των δομών αλληλεγγύης στην περιοχή. Ο ρόλος του ως Δημάρχου θα έπρεπε να είναι υποστηρικτικός απέναντι σε τέτοιες πρωτοβουλίες που είναι προς όφελος των πολιτών και των μικρο-παραγωγών, όπως συμβαίνει με τους όμορους Δήμους (Πετρούπολη, Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό) που υποστηρίζουν τέτοιες αγορές Χωρίς Μεσάζοντες. Επίσης, πρέπει να καταλάβει πως το Πάρκο Τρίτση δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός πέραν του λαού της Δυτικής Αθήνας και σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται να αποφασίζει ο ίδιος ποιες δράσεις θα γίνονται στο εσωτερικό του.

Εμείς ως Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Ιλίου, χαιρετίζουμε την εμπιστοσύνη που για ακόμη μια φορά έδειξαν οι συμπολίτες μας με τις εκατοντάδες τηλεφωνικές παραγγελίες και τους παραγωγούς που δήλωσαν την συμμετοχή τους στη δράση μας και ανταποκρινόμενοι στο βάρος αυτής της ευθύνης αποφασίσαμε την αναβολή της συγκεκριμένης δράσης έτσι ώστε να μην θέσουμε σε κίνδυνο τους καθ' όλα νόμιμους παραγωγούς από την ανευθυνότητα του κ. Ζενέτου και των συνεργατών του.

Τέλος καλούμε την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει περί της οργάνωσης αγορών Χωρίς Μεσάζοντες και να μην αφήνει έρμαιο το κίνημα αυτό στους εκάστοτε τοπικούς άρχοντες που εξυπηρετούν συμφέροντα ημετέρων.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Ιλίου
Facebook


ΠΙΕΡΙΑ

Η εθελοντική ομάδα δράσης Ν.Πιερίας στο «Αντιδραστήριο» της ΕΡΤ3
Ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 αφιερωμένο στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
16 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 22:00 ΕΡΤ3

https://www.youtube.com/watch?v=6K4LSwVUJ9M

Και ένα αφιέρωμα από τα ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΤ3

https://www.youtube.com/watch?v=M0JmXB5p6M0

f/b
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας
15/12/2015


ΚΟΖΑΝΗ
 Γεωργοκτηνοτροφικός Συνεταιρισμός ΑΛΙΑΚΜΩΝ

https://www.youtube.com/watch?v=HlyxPwK4X6Y «Χωρίς Μεσάζοντες» Κατερίνης

Η κυβέρνηση θέλει να μας σταματήσει - Διανομή διαμαρτυρίας


Θα διατεθούν κιτρινόσαρκες πατάτες Αχαΐας ποικιλίας mondial, άριστης ποιότητας, ιδανικές για τηγάνισμα, προς 0,39 € το κιλό/5€ το τσουβάλι των 13 κιλών

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, αγαπητοί συμπολίτες,

Πριν δυόμισι χρόνια γεννήθηκε, εδώ, στον τόπο μας, το κίνημα της πατάτας το οποίο έκανε γνωστή την πόλη μας και τους ενεργούς της πολίτες -εντός και εκτός συνόρων της χώρας-, και εξαπλώθηκε σε δεκάδες πόλεις, από την Κοζάνη μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι την Αλεξανδρούπολη.

Για περισσότερα από δύο χρόνια στηρίζετε το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» όχι μόνο γιατί κερδίζετε χρήματα από τις αγορές σας, αλλά διότι επιλέξατε συνειδητά να στηρίξετε τα κινήματα των πολιτών, να ενισχύσετε την αλληλεγγύη προς τους οικονομικά αδύναμους και να δώσετε διέξοδο στους παραγωγούς να διαθέσουν οι ίδιοι τα προϊόντα τους στους καταναλωτές.

Δυστυχώς και αυτή η πρωτοβουλία, η οποία στήριξε τα ελληνικά προϊόντα, τους γεωργούς και έδωσε οικονομική ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά της χώρας σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης, πρέπει να σταματήσει.
Με τον νέο νόμο 4264/2014 (ΦΕΚ 118Α) το κράτος δεν συμπεριλαμβάνει τους αγρότες στα φυσικά πρόσωπα που δικαιούνται άδεια για υπαίθριο εμπόριο (πλανόδιο ή στάσιμο).  Αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες από δω και στο εξής παύουν να έχουν το δικαίωμα να πουλάνε τα δικά τους προϊόντα απευθείας στον καταναλωτή και έτσι οδηγούνται στην αγκαλιά των μεσαζόντων και των πολυεθνικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Αυτό το μέτρο, σε συνδυασμό με την ελεύθερη καλλιέργεια μεταλλαγμένων προϊόντων, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εγκατάλειψη της αγροτικής γης από το μεγαλύτερο ποσοστό των παραγωγών της χώρας.

Η κυβέρνηση, με τις ρυθμίσεις του υπαίθριου, στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου που συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, επιχειρεί να δώσει τέλος και στο κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες», και μάλιστα ύπουλα, κρυφά και υπόγεια, χωρίς η πρόθεσή της αυτή να ομολογείται κάπου ρητά.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από συνεννόηση όλων των πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες» της χώρας, αποφασίσαμε να προβούμε σε μία κοινή πανελλαδική διανομή η οποία θα έχει μορφή διαμαρτυρίας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και σας καλούμε να τον στηρίξετε.

Η επόμενη διάθεση προϊόντων, αυτή της 14ης Ιουνίου 2014, είναι μια πανελλήνια διαμαρτυρία με αίτημα την απόσυρση του νόμου που στερεί στους παραγωγούς την απευθείας διάθεση των προϊόντων τους στους καταναλωτές. Ενώνουμε τις φωνές μας και διμαρτυρόμαστε για την προσπάθεια διάλυσης των κινημάτων «Χωρίς Μεσάζοντες».

Θα διατεθούν κιτρινόσαρκες πατάτες Αχαΐας ποικιλίας mondial, άριστης ποιότητας, ιδανικές για τηγάνισμα, προς 0,39 € το κιλό/5€ το τσουβάλι των 13 κιλών


Αυτή τη φορά μην έρθετε μόνο για να αγοράσετε. Ελάτε στην Εμποροπανήγυρη για να ενισχύεστε τη φωνή μας. Πείτε μαζί μας ΟΧΙ.

Ο τόπος μου

 

Εκτελούν το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες»!

Σύμφωνα με το άρθρο 32, § 2 του νομοσχεδίου των λαϊκών αγορών θα απαγορεύεται το υπαίθριο εμπόριο (εκεί εντάσσονται και οι διανομές «Χωρίς Μεσάζοντες») σε δήμους άνω των 3.000 κατοίκων.

Του Ηλία Τσολακίδη

Με το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές που ψηφίζεται στη Βουλή τη Δευτέρα 5 Μαΐου, η κυβέρνηση εκτελεί εν ψυχρώ τους παραγωγούς και τους πωλητές των λαϊκών αγορών με στόχο την εξυπηρέτηση των μεγάλων ιδιωτικών μονοπωλιακών συμφερόντων και των πολυεθνικών εμπορικών αλυσίδων και με ταυτόχρονη ζημιά των λαϊκών νοικοκυριών και των καταναλωτών.

Με τις ρυθμίσεις του υπαίθριου, στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου που συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, επιχειρείται να δοθεί τέλος και στο κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες», και μάλιστα ύπουλα, κρυφά και υπόγεια, χωρίς η πρόθεσή τους αυτή να ομολογείται κάπου ρητά.

Αντί να ενισχυθούν ο θεσμός των λαϊκών αγορών με σπάσιμο των κυκλωμάτων των μεσαζόντων, η προμήθεια ποιοτικής τροφής σε συμφέρουσα τιμή για καταναλωτές και παραγωγούς μέσα από τα κινήματα «Χωρίς Μεσάζοντες» και τη συμβολαιακή γεωργία δίνοντας τη δυνατότητα, ιδιαίτερα στους φτωχοποημένους της πόλης, να αγοράζουν φθηνότερα και στους παραγωγούς να εξασφαλίζουν καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους, με το νομοσχέδιο αυτό επιβάλλεται ένα ασφυκτικό πλαίσιο κριτηρίων για απόκτηση άδειας που πετάει έξω από το επάγγελμα χιλιάδες μεροκαματιάρηδες λαϊκατζήδες και απομονώνει τον παραγωγό από τον καταναλωτή.

Σύμφωνα με το άρθρο 32, § 2 του νομοσχεδίου θα απαγορεύεται το υπαίθριο εμπόριο (εκεί εντάσσονται και οι αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες») σε δήμους άνω των 3.000 κατοίκων, ενώ θα επιβάλλεται τέλος το οποίο θα καθορίζεται από τον δήμο ή την περιφέρεια!

Μονάχα με τις δύο αυτές σειρές του νομοσχεδίου, επιχειρούν να ξεφορτωθούν το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες». Έτσι όπως έγινε και με το κίνημα «Δεν πληρώνουμε» κατά των διοδίων, με τις ντροπολογίες Ρέππα και Βορίδη και την ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας κατά της απάτης παραχώρησης των εθνικών μας οδών στους εθνικούς …επενδυτές.

Οι πρωτοβουλίες πολιτών «Χωρίς μεσάζοντες» και οι πολίτες που στηρίχτηκαν απ’ αυτές, οφείλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αντισταθούν. Να απαιτήσουν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και την έναρξη πραγματικής διαβούλευσης, διότι το δικαιούνται!

Το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες» ανακούφισε χιλιάδες ανήμπορους πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα και ανέδειξε διεθνώς το τεράστιο πρόβλημα της αισχροκέρδειας των μεσαζόντων στη χώρα μας. Η κυβέρνηση, αντί να πατάξει την αισχροκέρδεια και να περιορίσει τα κέρδη των «νταβατζήδων» της αγοράς, ανέλαβε την εξόντωση των λαϊκών αγορών και των κινημάτων, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών.
Πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το υπαίθριο εμπόριο, διότι μέσα απ' αυτό εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των μικρών παραγωγών αλλά και των επαγγελματιών, δίνοντας ταυτόχρονα στον καταναλωτή τη δυνατότητα προμήθειας ντόπιων, ποιοτικών και φθηνών προϊόντων.
H πολιτική των μνημονίων έχει επιβάλει ανηλεή λιτότητα, με αποτέλεσμα να εξοντωθεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Παγιδευμένο πλέον, περιμένει ανήμπορο στη μια μεριά του δρόμου, σε ένα επικίνδυνο και πολυσύχναστο σταυροδρόμι χωρίς σηματοδότη. Άρρωστοι, άνεργοι, ανασφάλιστοι, οικονομικά ανήμποροι με βήμα αργό δεν τολμούν να πατήσουν στο οδόστρωμα. Είναι καταδικασμένοι, διότι σ’ αυτή τη διασταύρωση αργός βηματισμός σημαίνει θάνατος! Η κυκλοφορία δεν ελέγχεται.

Βαριά οχήματα πολυεθνικών εταιρειών, φορτωμένα κέρδος, περνούν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, και οι οδηγοί τους δεν δίνουν δεκάρα για τις ζωές των εξουθενωμένων.

Η επιβίωση των ανθρώπων αυτών, χωρίς κοινωνική πρόνοια και κοινωνική φροντίδα, εξαρτάται πια από την αλληλεγγύη των συμπολιτών τους. Αποτελεί υποχρέωση αυτών που αντέχουν ακόμη να βοηθήσουν τους ανήμπορους. Να τους πάρουν από το χέρι και να τους περάσουν απέναντι. Κοινωνικά Παντοπωλεία, Ιατρεία, Φαρμακεία, Φροντιστήρια και αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες» σε ολόκληρη τη χώρα, προσφέρουν βοήθεια σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες.

Τα χρόνια όμως περνούν και τα πράγματα χειροτερεύουν. Λείπουν τα πάντα! Κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα και απλήρωτοι λογαριασμοί νερού, απλήρωτοι φόροι και χρέη, άνεργοι και ανασφάλιστοι χωρίς πρόσβαση στις στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας και οι τιμές στα ύψη. Νέα νομοσχέδια, νέοι νόμοι και αποφάσεις της κυβέρνησης αναγκάζουν εκατομμύρια πολίτες να περιμένουν αβοήθητοι στη διασταύρωση.

Φίλε μου, τα ψέματα τελείωσαν! Δεν μένει άλλος χρόνος για λόγια και περιττές κουβέντες. Είναι ώρα για έργα αντίστασης και αλληλεγγύης. Πρέπει να καταλάβεις πως για να περάσουμε ασφαλείς απέναντι πρέπει πρώτα, όλοι μαζί, να σηκώσουμε τα μανίκια και να διορθώσουμε το φανάρι! Πρέπει επιτέλους να ανάψει πράσινο και για τους «πεζούς». Να μπει ένα ΣΤΟΠ στα κέρδη των πολυεθνικών, των τραπεζών και των ντόπιων ολιγαρχών. Πρέπει να φύγει η άθλια αυτή κυβέρνηση που κρατά μονίμως το φανάρι της διασταύρωσης χαλασμένο για να περνούν ελεύθερα τα φορτηγά του κέρδους.

Πολλούς χαιρετισμούς από την Κατερίνη,
Ηλίας
1/3/2014

 http://1.bp.blogspot.com/-urWdu2wZgWI/Va_VXcpq-xI/AAAAAAAAbiE/yEmUtf235eE/s1600/%25CF%2581%25CF%2585%25CE%25B6%25CE%25B1%25CE%25BA%25CE%25B9.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-63R3jhapv_k/Va_VYXPTjcI/AAAAAAAAbiM/nRsR8CsfR9Q/s1600/ruzi.jpg

 http://1.bp.blogspot.com/-P2GnFYg404w/Va_VqXfuAtI/AAAAAAAAbic/rE7bZqHbyZE/s1600/agrotika-proionta.jpg

 http://1.bp.blogspot.com/-upw6nlEIEKU/Va_VYeSi_NI/AAAAAAAAbiQ/Xe2HdcWLiKg/s1600/honey-atroszko-sxc1.jpg


http://2.bp.blogspot.com/-v53jYHKUjgA/VneB3YQFu0I/AAAAAAAAB7c/9lKAAzJnsfM/s1600/%25CE%25A6%25CE%25A9%25CE%25A4%25CE%259F14.jpg%CE%A7%CE%91%CE%9B%CE%86%CE%9D%CE%94%CE%A1%CE%99:%CE%95%CE%98%CE%95%CE%9B%CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%95%CE%A3%20%CE%A4%CE%9F%CE%A5%20%22%CE%9C%CE%91%CE%96%CE%99%20%CE%9D%CE%91%20%CE%A4%CE%91%20%CE%A6%CE%91%CE%9C%CE%95%22%2026%CE%B7%20%CE%94%CE%99%CE%91%CE%9D%CE%9F%CE%9C%CE%97%202015
ΧΑΛΑΝΔΡΙ: ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ "ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ" 26η ΔΙΑΝΟΜΗ 2015

http://1.bp.blogspot.com/-wrP9UrFaAM8/Va_WcheG-rI/AAAAAAAAbik/6hCKpmXiGjw/s1600/2015-02-15-11.56.28.jpg
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Παρακαλούμε πολύ όσους παρακολουθούν το θέμα και το αντιγράφουν για τα ιστολόγιά τους ή τις εφημερίδες τους, να σέβονται τον κόπο που κάνουμε επισκεπτόμενοι καθημερινά δήμους και σελίδες κινημάτων Χωρίς μεσάζοντες προκειμένου να υπάρχει μια, όσο το δυνατόν, συγκεντρωμένη ενημέρωση. Δεν είναι έντιμο να μην αναφέρεται η πηγή.

Ευχαριστούμε πολύ