Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018

Γιατί οι God Is An Astronaut διέκοψαν τη συναυλία των Head On το Σαββατόβραδο στο Fuzz;

Σάββατο βράδυ, η ώρα λίγο μετά τις 21.00 και το Fuzz ήταν ήδη σχεδόν γεμάτο, προμηνύοντας ένα χαλαρό sold out μέχρι τις 22:30 όταν και οι headliners God Is An Astronaut, κλασική περίπτωση «αγαπημένοι του ελληνικού κοινού», θα έβγαιναν στη σκηνή. Στις 21:20 το post punk αθηναϊκό κουαρτέτο των Head On που πρόσφατα κυκλοφόρησε ανεξάρτητα το ντεμπούτο του, Ubik, ανέβηκε στη σκηνή. Να σημειωθεί ότι τους Head On επέλεξαν οι ίδιοι οι God Is An Astronaut για
να ανοίξουν την εμφάνισή τους, ύστερα από πρόταση της διοργάνωσης.

Παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κοινού της βραδιάς βρισκόταν εκεί προφανώς για τους ιρλανδούς post rockers, και πιθανότατα αγνοούσε ποιοί είναι και τι κάνουν οι Head On, καθώς αυτοί ξεκίνησαν να παίζουν κομμάτια από την πρόσφατη δουλειά τους θυμίζοντας επί σκηνής τους Protomartyr από το φετινό Ejekt, οι πρώτες σειρές άρχισαν να ανταποκρίνονται θετικά στο ορεκτικό πριν το κυρίως πιάτο που ακολουθούσε.
Ο frontman των Head On, Χρήστος Κουμαραδιός, ανυποψίαστος φυσικά για το τι θα ακολουθούσε…
Ο κιθαρίστας των Head On, Γιώργος Τέντης. Φωτογραφία: Αφροδίτη Ζαγγανά
Κι ενώ ο frontman των Head On, Χρήστος Κουμαραδιός, κέρδιζε τα βλέμματα (ή τα εύσημα) με τους weirdo ελιγμούς του στην σκηνή, κι ενώ όλα έδειχναν να κυλούν φυσιολογικά προς την κορύφωση της βραδιάς ο Τόρστεν Κίνσελα, frontman των God Ιs Αn Astronaut είχε διαφορετική άποψη. Την στιγμή που Head On έπαιζαν το τέταρτο κομμάτι τους “Imipolex G” κι ενώ απέμεναν άλλα δέκα λεπτά για να ολοκληρώσουν την εμφάνισή τους (βάσει του χρόνου που είχε συμφωνηθεί), ο Κινσέλα ανέβηκε στην σκηνή -στη μέση του κομματιού- και κατευθύνθηκε προς τον frontman της αθηναϊκής μπάντας. Προς στιγμήν, σχεδόν ειρωνικά, όλα έμοιαζαν σαν ένα καλοστημένο σκετσάκι και μάλιστα αρκετοί από το κοινό, είτε δεν κατάλαβαν τι ακριβώς συνέβαινε ή χρειάστηκαν μερικά δευτερόλεπτα για να καταλάβουν ότι ο Τόρστεν Κίνσελα δεν αστειευόταν.
Ο συνιδρυτής των God Is An Astronaut έπιασε από τον λαιμό (!) τον frontman των Head On, πήρε από το χέρι του το μικρόφωνο και είπε:“You don’t fucking walk there” δείχνοντας το πίσω μέρος της σκηνής όπου και υπήρχε ο εξοπλισμός των Ιρλανδών. Αμέσως ξεστόμισε ένα “the show is over”, πέταξε στο πάτωμα το μικρόφωνο κι αποχώρησε με ενοχλημένο ύφος από την σκηνή. Αμέσως ο frontman των Head On έπιασε το μικρόφωνο για να προτρέψει το κοινό να απολαύσει τους God Is An Astronaut όμως ήδη ο ήχος έχει κλείσει. Ακολούθησε η κακήν κακώς αποχώρησή των Head On, οι οποίοι βέβαια δεν είχαν ακουμπήσει καθόλου τον εξοπλισμό των headliners με το κοινό να τους χαρίζει ένα δυνατό κι αυθόρμητο χειροκρότημα.
Στα αριστερά, ο Τόρστεν Κίνσελα την ώρα που ετοιμάζεται να διακόψει τους Head On. Φωτογραφία: Φιλίππα Σκαρμούτσου
Στη συνέχεια, βέβαια, ο Τόρστεν Κίνσελα και οι God Is An Astronaut συνέχισαν απτόητοι… φωτό: Αφροδίτη Ζαγγανά
Ο Τόρστεν Κίνσελα συνέχισε να ζητάει τον λόγο από τους Head On κι εκτός σκηνής. Μετά από περίπου δεκαπέντε λεπτά, όταν και η σκηνή ετοιμάστηκε για τους μεγάλους της βραδιάς, ανέβηκε και μιλώντας με απολογητικό ύφος στο μικρόφωνο είπε στο κοινό ότι μπορεί να έχασε την ηρεμία του αλλά αυτό συνέβη γιατί είναι τόσο πολύτιμος κι ευαίσθητος ο (άθικτος βέβαια) εξοπλισμός τους κι ότι ταξίδεψαν τόσο δρόμο για αυτό το show.
Το γιουχάρισμα ενός μέρους του κοινού μάλλον του υπενθύμισε ότι ο σεβασμός σε μια νέα μπάντα (άλλωστε και οι God Is An Astronaut υπήρξαν κάποτε τέτοια) είναι μάλλον πολυτιμότερος.

VIA                                      ΕΠΙΣΗΣ