Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018

O Mozilla Firefox Monitor εξετάζει εάν έχει παραβιαστεί ο λογαριασμός σας

Πολλές είναι οι παραβιάσεις και οι κίνδυνοι στο Διαδίκτυο και το εργαλείο Firefox Monitor της Mozilla είναι εδώ για να δώσει τη λύση. 
Το Mozilla Firefox Monitor θα βρίσκεται διαθέσιμο online και θα μπορεί κανείς να εξετάζει με τη βοήθειά του όλους τους λογαριασμούς email που διατηρεί για το ενδεχόμενο κακόβουλης χρήσης τους ή παραβίασής τους. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί κανείς να δει εάν έχει γίνει παραβίαση των προσωπικών του
δεδομένων με οποιονδήποτε τρόπο.
Για να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του εργαλείου αυτού, η Mozilla έχει συνεργαστεί με τους δημιουργούς του HavelBeenPwned.com, μίας δικτυακής βάσης δεδομένων που συγκεντρώνει όλους τους λογαριασμούς email που έχουν υποστεί παραβίαση σε κάποια φάση.

Μπορεί να είναι ανεπτυγμένο το εργαλείο από την Mozilla, αλλά δεν υπάρχει κανείς περιορισμός στη χρήση του, ανεξαρτήτως του browser που χρησιμοποιεί ο κάθε χρήστης. Οι χρήστες του Firefox θα έχουν στη διάθεσή τους κάποια επιπρόσθετα εργαλεία, όπως ανακοίνωσε η Mozilla.

Το επόμενο στάδιο είναι η ευρύτερη δοκιμή του εργαλείου, με περισσότερους από 250.000 χρήστες σε πραγματικό χρόνο, προτού να γίνει η επίσημη έναρξη της διάθεσής του σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Η Mozilla δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την ημερομηνία στην οποία θα ξεκινήσει η διάθεση του Firefox Monitor στο κοινό.

by Nikos Kaimakamis Pestaola
3/7/2018Η Microsoft ανακοινώνει το μικρό, φθηνό και ελαφρύ Surface Go

Η AOC παρουσιάζει τις εξαιρετικά λεπτές οθόνες V2 Series