Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018

Πειθαρχική και ποινική έρευνα για προκλητικές αναρτήσεις αντεισαγγελέα στο facebook

Με ταχύτατα ανακλαστικά, τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, όσο και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, έδωσαν χθες εντολή για τις δέουσες πειθαρχικές και ποινικές ενέργειες στις προκλητικές και κατάπτυστες αναρτήσεις στο facebook εν ενεργεία εισαγγελικού λειτουργού.
Ο πειθαρχικά και ποινικά πλέον ελεγκτέος αντεισαγγελέας εφετών, Ανδρέας Καραφλός, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook
είχε αναρτήσει φωτογραφίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού και, σε ύφος που δεν συνάδει σε λειτουργό της Θέμιδος, τους έβριζε σκαιότατα αναφορικά με το Μακεδονικό. Ακόμα, έκανε λόγο για «κομμούνια» από τα οποία «καταστράφηκε η χώρα» και πρέπει «να φύγουν», ζητούσε την παραίτηση Προκόπη Παυλόπουλου και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο αποκαλεί «εθνικό μειοδότη».
Το «στόλισμα» προς τους δύο πολιτειακούς άρχοντες κορυφώνεται, κοινοποιώντας μια δημοσίευση που απεικονίζει τον πρωθυπουργό να κάνει μια αισχρή χειρονομία, απαντώντας έτσι δήθεν στο αίτημα του ελληνικού λαού για το όνομα της ΠΓΔΜ. Στις αναρτήσεις του, ο εισαγγελέας εφετών δεν αφήνει στο απυρόβλητο ούτε τον θεσμό της Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για «διατεταγμένη υπηρεσία», με αφορμή τη δίωξη σε βάρος του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση. «Προκαλεί εντύπωση η άσκηση δίωξης εξπρές στον Μπαρμπαρούση… Τελικά, η Δικαιοσύνη είναι πολλές φορές σε διατεταγμένη υπηρεσία... κρίμα για ένα θεσμό που δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητος όπως επιβάλλεται...», γράφει στις αναρτήσεις του ο Ανδρέας Καραφλός, τις οποίες κατέβασε μετά τον χθεσινό σάλο που προκάλεσαν.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης παρήγγειλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί πειθαρχικά παραπτώματα από Αντεισαγγελέα Εφετών, ενώ άμεση ήταν η παρέμβαση και της Ξένης Δημητρίου, η οποία διέταξε έρευνα σε δύο επίπεδα, σε πειθαρχικό και σε ποινικό. Για την ποινική έρευνα διαβίβασε το σχετικό έγγραφο στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο, ενώ για την πειθαρχική έρευνα ανέθεσε τη διενέργειά της σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Καραφλός έγινε γνωστός στο πανελλήνιο, γιατί ήταν ο εισαγγελέας που είχε αρχειοθετήσει το σκάνδαλο Siemens - ΟΣΕ και είχε διαχειριστεί και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Μιχάλη Χριστοφοράκου, το οποίο δεν εκτελέστηκε ποτέ.
Πάντως, σε χθεσινή ανάρτησή του στα social media, ο υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, αναφερόμενος στον Ανδρέα Καραφλό, έγραψε: «Είναι ο εισαγγελέας που, εκτός από το κουκούλωμα της υπόθεσης ΟΣΕ-ΖΗΜΕΝΣ, είναι αυτός που με τη μήνυση Τζαβάρα - Γεωργιάδη, παρά την αντίθετη εισήγηση του ανακριτή για να μπει η υπόθεση στο αρχείο, παρέπεμψε για κακούργημα τους τρεις υπαλλήλους και συνεργάτες μου που έλεγξαν τον διαγωνισμό για τις προσλήψεις στις ΜΕΘ και βρήκαν όλες τις λάθος μοριοδοτήσεις που είχε κάνει η συμμορία που τώρα πάει για κακουργήματα...».

ΕΦΣΥΝ
19/6/2018