Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

Η δεύτερη ευκαιρία της Δικαιοσύνης για την Ηριάννα

Εκδικάζεται σήμερα από το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή, οι οποίοι βρίσκονται στη φυλακή από τον Ιούνιο του 2017.
Οι δύο νέοι καταδικάστηκαν πρωτοβάθμια από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο καθένας με βάση τον «τρομονόμο».

Θυμίζουμε ότι η Ηριάννα συνελήφθη τον Μάρτιο του 2011 σε έφοδο της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι του φίλου της Κ. Παπαδόπουλου στο πλαίσιο επιχείρησης παρακολούθησης δύο υπόπτων που είχαν επίσης επισκεφτεί το ίδιο σπίτι.
Μετά την έφοδο ο φίλος της, που συνελήφθη, κατηγορήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα για συγκρότηση, ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά στη συνέχεια αθωώθηκε ομόφωνα και αμετάκλητα από το πρωτόδικο δικαστήριο και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας.
Η διδακτορική φοιτήτρια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών είχε δώσει τότε δείγμα DNA, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάποιο στοιχείο εναντίον της, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερη.
Ωστόσο, δύο χρόνια αργότερα, με αφορμή ένα «εύρημα» των αρχών βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη. Απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Ακολούθησε η καταδίκη της σε 13 χρόνια κάθειρξη, με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο το αμφιλεγόμενο δείγμα DNA.
Αντίστοιχη ποινή για αντίστοιχες κατηγορίες επιβλήθηκε στον 33χρονο συγκατηγορούμενό της, Περικλή, ο οποίος συγκατοικούσε με τον σύντροφο της Ηριάννας.

Κείμενο συμπαράστασης στους δύο νέους υπογράφουν 394 συνδικαλιστές, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, επιστήμονες και εργαζόμενοι από διάφορους επαγγελματικούς χώρους.

φωτο ΕUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
21/3/2018