Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Αναγνωρίστηκαν ως ιαματιικές πηγές η «πηγή Αιξωνής» Γλυφάδας και το «νερό πηγής Πρέβεζας»

Αναγνωρίστηκε ως ιαματική η πηγή Αιξωνής Γλυφάδας, με απόφαση που υπέγραψε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Πρόκειται για την δεύτερη στην Αττική αναγνωρισμένη ιαματική πηγή μετά τη λίμνη της Βουλιαγμένης.


Οι αναγνωρίσεις ιαματικών πόρων εντάσσονται στο πλαίσιο της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής, με στόχο την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού και εν προκειμένω την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας-ευεξίας και την ανάδειξη νέων ιαματικών προορισμών.

Συγκεκριμένα, αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος «πηγή Αιξωνής » του Δήμου Γλυφάδας (γεώτρηση αντλούμενη) για λουτροθεραπεία, με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες καθώς και για παθήσεις του νευρικού συστήματος.

Επίσης, με απόφαση της Υπουργού, αναγνωρίζεται ως ιαματικός φυσικός πόρος το «νερό Πηγής Πρέβεζας» του Δήμου Πρέβεζας με τρόπο χρήσεως τη λουτροθεραπεία, και με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες και παθήσεις νευρικού συστήματος.

Οι δύο νέες αναγνωρίσεις δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 4744/τεύχος Β΄ /29.12.2017 και αναρτήθηκαν στη Διαύγεια στις 17.1.2018.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: glyfada24.gr
Zougla
18/1/2018


Αναγνώριση του φυσικού πόρου « πηγή Αιξωνής » (γεώτρηση αντλούμενη)του Δήμου Γλυφάδας, ως ιαματικού
https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A9%CE%A7%CE%A4465%CE%A7%CE%98%CE%9F-%CE%94%CE%9E5?inline=true

Αναγνώριση του φυσικού πόρου «νερό πηγής Πρέβεζας» (γεώτρηση αντλούμενη) του Δήμου Πρέβεζας, ως ιαματικού.
https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%9D4%CE%98465%CE%A7%CE%98%CE%9F-0%CE%A1%CE%99?inline=true