Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

Όσα δεν έκανε ο Μεσσήνιος Σαμαράς για την Καλαμάτα τα έκανε η κυβέρνηση σε 11 μήνες

Άλλα 2.000.000 ευρώ για τα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας ενέκρινε η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα η συνολική χρηματοδότηση για τα αντιπλημμυρικά να φτάσει τα 8.000.000 σε 11 μήνες, όπως γράφει το messiniapress.gr.

Τι κι αν από το 2013 ο δήμος Καλαμάτας, όπως έχει δηλώσει ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, εκλιπαρούσε την κυβέρνηση του Μεσσήνιου Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για να χρηματοδοτηθούν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, ωστόσο; Χρειάστηκε να έρθει το 2017 και να περάσουν μόλις 11 μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες του προηγούμενου Σεπτεμβρίου για να χρηματοδοτηθούν με 8 εκ. τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα και να γίνουν σε λιγότερο από τρία χρόνια που κυβερνά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσα δεν έπραξε η κυβέρνηση Σαμαρά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας: «Ο Δήμαρχος Καλαμάτας σε σημερινή συνέντευξη τύπου ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι εγκρίθηκε και δεσμεύτηκε πίστωση ποσού 2.000.000 ευρώ για την κατασκευή και του τρίτου μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου από Παναγίτσα έως Νέδοντα με τίτλο «Κατασκευή συλλεκτήρα αγωγού ομβρίων οδού Σπάρτης».
Σε χρονικό διάστημα 11 μηνών -συνέχισε ο Δήμαρχος- από τις μεγάλες πλημμύρες της 7η Σεπτεμβρίου 2016 έχουν ενταχθεί τρία αντιπλημμυρικά έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 8.000.000 ευρώ.
Το πρώτο αντιπλημμυρικό έργο από Θουρία έως Νοσοκομείο έχει υλοποιηθεί κατά 30%, το δεύτερο αντιπλημμυρικό έργο από Νοσοκομείο έως Ασπρόχωμα βρίσκεται στο ελεγκτικό συνέδριο για έγκριση και το τρίτο αντιπλημμυρικό έργο (Παναγίτσα-Νέδοντα) θα δημοπρατηθεί άμεσα.
Με την ολοκλήρωση των τριών αντιπλημμυρικών έργων θα θωρακιστεί η πόλη και η περιοχή ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η αντιπλημμυρική μελέτη από βόρεια της Καλαμάτας μέχρι Πήδημα για τη συνολική αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής (η μελέτη συντάσσεται από το ΜΟΡΕΑ με εντολή του Υπουργού Υποδομών).
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας ευχαρίστησε τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη για τη χρηματοδότηση από το Π.Δ.Ε. αυτών των τριών σημαντικών έργων για την αντιπλημμυρική προστασία της Καλαμάτας. Επιπλέον η ένταξη και η χρηματοδότηση των τριών σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων αποδεικνύουν-μεταξύ άλλων-και την μελετητική ωριμότητα που διαθέτει ο Δήμος Καλαμάτας, η οποία αποτελεί προαπαιτούμενο».