Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Έσωσαν τον πελαργό που είχε καρφωθεί σε σίδερο στο Νεοχώρι Σερρών (pics)

Στις 12 Ιουλίου, πυροσβέστες και φιλόζωοι έσωσαν ουσιαστικά τον νεαρό πελαργό που καρφώθηκε κυριολεκτικά σ’ ένα μυτερό σίδερο στην προσπάθεια του να πετάξει από την φωλιά του στο Νεοχώρι Σερρών. Για την διάσωση του πουλιού ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σερρών (Φ.Ο.Σ.) εξηγεί:

«Την Τετάρτη που μας πέρασε, ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη ενός τραυματισμένου νεαρού πελαργού, ο οποίος βρισκόταν αβοήθητος επι δύο

μέρες στη φωλιά του πάνω σε μια κολώνα της ΔΕΗ στο Νεοχώρι Σερρών!


https://www.zoosos.gr/wp-content/uploads/2017/07/NeoxoriSerronPelargos-13.jpg
Το πουλί είχε καρφωθεί σε ένα από τα σίδερα που σκόπιμα συνεργείο της Δ.Ε.Η. είχε τοποθετήσει ώστε να μην κάνουν εκεί φωλιά οι πελαργοί...

Όταν πήγαμε, σοκαριστήκαμε από το θέαμα που αντικρίσαμε!! Η φωλιά των πελαργών είχε καρφωμένα γύρω - γύρω σουβλερά κοντάρια με αποτέλεσμα το καημένο πουλάκι κάνοντας τις πρώτες του προσπάθειες να πετάξει, να καρφωθεί σε ένα από αυτά! Το πελαργάκι είχε κυριολεκτικά σουβλιστεί στο λαιμό και το στόμα του και ήταν θέμα ωρών να πεθάνει! Αμέσως κινητοποιήσαμε το αστυνομικό τμήμα Σερρών, τη ΔΕΗ για τη διακοπή παροχής ρεύματος στην περιοχή και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών ώστε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε συντονισμένα να διασώσουμε το πουλί.

Η επιχείρηση ήταν χρονοβόρα μέσα στον καύσωνα της ημέρας και δύσκολη καθώς η σκάλα του γερανοφόρου οχήματος οριακά έφτανε στο ύψος της φωλιάς των πελαργών. Παρόλα αυτά, οι άνδρες της Πυροσβεστικής, όχι μόνο κατάφεραν και έπιασαν τον νεαρό πελαργό, αλλά μετά από παράκληση μας ξήλωσαν και όλα τα κοντάρια της φωλιάς ώστε να μην καρφωθούν κατά τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα μέλη της πελαργοοικογένειας!

Το πουλάκι στάλθηκε την ίδια μέρα στην ΔΡΑΣΗ όπου το παρέλαβαν οι έμπειροι εθελοντές της οργάνωσης για τις πρώτες βοήθειες και για το απαραίτητο χειρουργείο, εφόσον η πληγή ήταν τεράστια για να κλείσει μόνη της. Ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά να αποδεχτεί ο οργανισμός του τη θεραπευτική αγωγή χωρίς επιπλοκές και να μπορέσει να τα καταφέρει!! Και του υποσχόμαστε στην απελευθέρωση του, όταν είναι έτοιμος να πετάξει με το καλό, να είμαστε όλοι εκεί!!

Υ.Γ. Ευχαριστούμε όλους όσους μας βοήθησαν στη διάσωση του φίλου μας, τους άνδρες της Πυροσβεστικής, την Αστυνομία και τους υπαλλήλους της ΔΕΗ που έκοψαν το ρεύμα. Επίσης τους κατοίκους του χωριού που μας ενημέρωσαν για την κατάσταση του πελαργού καθώς και τους ανθρώπους που μας έδωσαν ένα σεντόνι για να τον πιάσουμε και να τον μεταφέρουμε με ασφάλεια. Σας ευχαριστούμε!» καταλήγει η ανακοίνωση του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών.

 https://www.zoosos.gr/wp-content/uploads/2017/07/NeoxoriSerronPelargos-2.jpg

 https://www.zoosos.gr/wp-content/uploads/2017/07/NeoxoriSerronPelargos-15.jpg

https://www.zoosos.gr/wp-content/uploads/2017/07/NeoxoriSerronPelargos-11.jpg

 https://www.zoosos.gr/wp-content/uploads/2017/07/NeoxoriSerronPelargos-6.jpg

https://www.zoosos.gr/wp-content/uploads/2017/07/NeoxoriSerronPelargos-14.jpg

 

 

 

ZooSos
15/7/2017