Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Τροπολογία για τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα πριν το 2004 - Πως τα δηλώνουν οι κάτοχοί τους

Λύση στο πρόβλημα χιλιάδων ιδιοκτητών που τα παλιά τους αυτοκίνητα έχουν οδηγηθεί στα κέντρα ανακύκλωσης κυρίως από τους Δήμους για καταστροφή και δεν έχουν κανένα έγγραφο καταστροφής τους, φέρνει σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Μάλιστα η τροπολογία αφορά την δήλωση κατεστραμμένων οχημάτων προ του 2004.
Κατά την σχετική συζήτηση, ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, υποστήριξε ότι με την εν λόγω τροπολογία καλύπτεται κενό στη νομοθεσία που είχε δημιουργηθεί με Προεδρικό Διάταγμα του 2004, το οποίο προέβλεπε ότι η διαδικασία δήλωσης κατεστραμμένων οχημάτων θα έπρεπε να πραγματοποιείται μέσα από μια εταιρία ανακύκλωσης.

Έτσι λοιπόν, δίνεται μια οριστική λύση στο πρόβλημα που υπήρχε με τους ιδιοκτήτες οχημάτων προ 2004, οι οποίοι πλέον, σύμφωνα με την τροπολογία, θα έχουν την δυνατότητα με εύκολο τρόπο, μέσω μιας απλής υπεύθυνης δήλωσης στις Υπηρεσίες Μεταφορών των Περιφερειών, να δηλώνουν τα κατεστραμμένα οχήματά τους.

Με αυτόν τον τρόπο θα εξαλειφθούν οι περιπτώσεις άδικων προστίμων που απέρρεαν από την μη δήλωση των εν λόγω οχημάτων και κατ’ επέκταση θα απαλλαγούν οι πολίτες από μία ταλαιπωρία που, χωρίς λόγο, υφίσταντο.

Επιπρόσθετα, η ψηφισθείσα τροπολογία θα δώσει την δυνατότητα να εκκαθαριστούν οι σχετικοί κατάλογοι των αρμοδίων υπηρεσιών.

Enikonomia
29/7/2017