Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Δοκιμάζουμε το Samsung Galaxy S8

Τα τελευταία χρόνια είναι κοινός τόπος ότι η αγορά των smartphones δείχνει να έχει φτάσει στην «οροφή» της, με τα μοντέλα των περισσότερων κατασκευαστών να κινούνται σε παρόμοια επίπεδα. Ωστόσο, το Galaxy S8 ήρθε για να μας εκπλήξει ευχάριστα.
Από την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις ότι η νέα ναυαρχίδα της Samsung είναι ένα «ξεχωριστό» smartphone. Ίσως να αποτελεί την
πιο όμορφη συσκευή που έχουμε αντικρύσει το τελευταίο διάστημα, με την οθόνη να κυριαρχεί στην εμπρόσθια επιφάνεια, τα κύρια υλικά κατασκευής να είναι το γυαλί και το αλουμίνιο ενώ το καμπυλωτό σχήμα της πλάτης του S8 να προσαρμόζεται άψογα στην παλάμη μας.Τα πλήκτρα αυξομείωσης και το πλήκτρο standby βρίσκονται στο πλάι συνοδευόμενα από κάτι καινούργιο. Πρόκειται για το αποκλειστικό πλήκτρο ενεργοποίησης της Bixby, της ψηφιακής βοηθού που ανέπτυξε η Samsung. Η συσκευή είναι εξαιρετικά λεπτή ενώ το βάρος της δεν ξεπερνά τα 155 γραμμάρια, στοιχεία που όμως δεν επηρεάζουν την αίσθηση στιβαρότητας που αποπνέει.Η συσκευή είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με το πρότυπο ανθεκτικότητας IP68, που της προσδίδει αντοχή στο υγρό στοιχείο (για χρόνο 30 λεπτών και σε βάθος 1,5 μέτρου) και στη σκόνη. Επιπλέον, η Samsung δεν ακολούθησε τα βήματα της Apple και «έδωσε» στη ναυαρχίδα της την χρήσιμη υποδοχή τοποθέτησης ενσύρματων ακουστικών. Μάλιστα όχι μόνο δεν ακολούθησε την Apple στον δρόμο της κατάργησης της υποδοχής των 3,5 χιλιοστών αλλά προσφέρει τη ναυαρχίδα της με ένα ζεύγος ακουστικών AKG, πολύ καλής ποιότητας.Ωστόσο, η επιλογή της Samsung να δημιουργήσει μία οθόνη που θα κυριαρχεί στο εμπρόσθιο μέρος του Galaxy S8 είχε και μία αναπάντεχη «παρενέργεια». Πιο συγκεκριμένα, η τόσο μεγάλη οθόνη και τα τόσο περιορισμένα bezels ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει επαρκής χώρος για την τοποθέτηση κάτω από την οθόνη του Home button με τον ενσωματωμένο σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος.
Μοιραία αυτός μετακινήθηκε στην πλάτη της συσκευής. Εκεί ακριβώς εντοπίζεται το πρόβλημα, αφού ο σαρωτής έχει τοποθετηθεί δίπλα ακριβώς από την κάμερα, δημιουργώντας μία σχετική σύγχυση. Εάν είχε τοποθετηθεί λίγο χαμηλότερα, κάτω από την κάμερα και στο κέντρο, προφανώς η κατάσταση θα ήταν διαφορετική.Μία άλλη παράμετρος είναι το πόσο «εύθραυστη» δείχνει η συσκευή ακριβώς λόγω της οθόνης και των περιορισμένων περιθωρίων. Ωστόσο, η Samsung έχει προνοήσει με την προστασία Gorilla Glass 5 τόσο στην οθόνη όσο και στην πλάτη του Galaxy S8, αυξάνοντας πρακτικά την ανθεκτικότητά της.

....................................

Δείτε τη συνέχεια


by George Polyzos
Νaftemporiki-pestaola
12/6/2017