Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Καθαρή λύση για το χρέος ζήτησε ο Τσίπρας από Μέρκελ, Μακρόν και Τουσκ

Τη ρύθμιση του χρέους πρόταξε ο Αλέξης Τσίπρας στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Εμανουέλ Μακρόν και τον Ντόναλντ Τουσκ, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας
μετέφερε στην γερμανίδα καγκελάριο και τον γάλλο Πρόεδρο χθες και σήμερα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την αναγκαιότητα ύπαρξης καθαρής λύσης στο ζήτημα του ελληνικού χρέους και όλοι τους συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσαν τα αποκυήματα φαντασίας της Bild, η οποία επινόησε ότι η Ελλάδα θα υποχωρήσει από την απαίτηση της καταβολής της επόμενης δόσης μετά και το τυπικό κλείσιμο της β' αξιολόγησης.
«Ποτέ δεν είπα ότι η Ελλάδα δεν θα καταβάλει τη δόση τον Ιούλιο» ανέφερε σε δήλωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Reuters και πρόσθεσε: «Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Αυτό το οποίο είπα είναι ότι η εκταμίευση δεν αποτελεί πρόβλημα γιατί όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει ότι έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας. Ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η εκταμίευση χωρίς σαφήνεια στο θέμα του χρέους δεν αρκεί, ώστε να γυρίσει σελίδα η ελληνική οικονομία».
«Δεν μας απασχολούν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, που υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα» ξεκαθάρισε και ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ
30/5/2017