Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Κομφούκιος: «Δεν έχει σημασία πόσο αργά πας, αρκεί να μην σταματήσεις ποτέ…»

Ελευθερία είναι το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν ν’ ακούσουν…
= = =
Μετά την επιτυχία που γνώρισαν τα μαγαζιά που άνοιξαν την Κυριακή, αποφάσισαν από την άλλη εβδομάδα να ανοίγουν και τις καθημερινές!

= = =
Και επιτέλους ας βγει ένας μαθηματικός να μας πει υπεύθυνα με τι ισούται το υπόλοιπο του «φτωχός πλην τίμιος».
Λοιπόν: Φτωχός-τίμιος=… Ακούμε…
= = =
Από τον πολύ τον τόπο που δώσαμε στην οργή, τελικά δε χωράμε πουθενά.
= = =
Να δείτε που όλοι αυτοί οι καλύτεροι εαυτοί μας που έχουμε δώσει κατά καιρούς είναι μαζεμένοι κάπου και γελάνε μαζί μας!
= = =
Η χοντρή πλάκα είναι που ο ΣΚΑΪ και ο Γιαννάκης ο Αφραγκούζος μιλάνε για πολυφωνία!
= = =
Ζαλισμένα ως κοτόπουλα τα υπεξούσια μανιοκαταθλιπτικά ακροδεξιογυφτοσκέπαρνα του δεξιοδιακοσμητικού «antinews» εμμέσουν βοθροεγκώμια για τους Μητσοτάκηδες, Βορίδηδες, τους Πλεύρηδες, τους Γεωργιάδηδες, τις Άννες Μισέλ, τις Βούλτεψη, τους τους Λαζαρίδηδες και τ’ άλλα φασιστοφυράματα του κόμματος του 15% (και πολλά λέω) που σε λίγο καιρό θα εύχεστε να είχε τουλάχιστο την τύχη του καταρρέοντος χιμαιρικού ΠΑΣΟΚ! Για ’σας, βέβαια, τους άνευ αναγνωστών κωματώδεις νεοφιλελεύθερους δημοσιογραφοσκοπευτές του κώλου δεν ανησυχώ... Στη χώρα όπου ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα οι μαλάκες απ’ τη μια και οι λιγούρηδες από την άλλη, δεν τελειώνουν ποτέ…
= = =
Αρχές του 1947 η Αγγλική κυβέρνηση ανακοινώνει στις ΗΠΑ ότι αναχωρεί από την Ελλάδα και τους προτρέπει: Περάστε...
Η Ουάσινγκτον, προκειμένου να έχει ιδία άποψη, στέλνει το 1947 τον Paul A. Porter ως επικεφαλής αμερικανικής αποστολής. Μετά από έναν περίπου μήνα, ο Porter στέλνει επιστολή προς το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, γράφοντας μεταξύ των άλλων:
«Εδώ δεν υπάρχει κράτος! Υπάρχει μόνο μία ιεραρχία πολιτικών, ο ένας χειρότερος από τον άλλον.
Μοναδική τους έννοια, η κατάκτηση της εξουσίας. Σε ολόκληρη τη χώρα οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και τον φόβο, οι επιχειρηματίες δεν επενδύουν, οι καταστηματάρχες δεν αποθηκεύουν προμήθειες.
Η δημόσια διοίκηση είναι υπερβολικά εκτεταμένη. Οι χαμηλοί μισθοί προσαυξάνονται βάσει ενός συστήματος επιδομάτων, (μερικοί δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν μέχρι και τέσσερις φορές περισσότερο από τον βασικό μισθό τους!).
Η δημόσια διοίκηση δεν είναι σε θέση να προβεί ούτε στην είσπραξη φόρων, ή την επισκευή δρόμων. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη πολιτική εκτός από το να εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια απαριθμώντας θορυβωδώς τις θυσίες της Ελλάδος...
Στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την ξένη βοήθεια για τη διαιώνιση των προνομιών μιας μικρής κλίκας που έχει την έδρα της στην πλατεία Κολωνακίου...».
= = =
Κι όπως οδηγούσα πετάγεται ξαφνικά μπροστά μου από το πουθενά ο Κούλης! Κάνω το τιμόνι δεξιά, το κάνω αριστερά... τίποτα… Δεν μπόρεσα να τον πετύχω…
= = =
Υπάρχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ Δημοκρατία. Αυτή που δίνει τη δυνατότητα να αναλαμβάνονται άμεσα οι ευθύνες των πολιτικών που δεν έκαναν τη δουλειά τους ή πρόδωσαν την Πατρίδα, και να λογοδοτούν άμεσα στη Δικαιοσύνη.

Η Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις. Στις 2 Ιουλίου 2011, ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε 575 δισεκατομμύρια δολάρια (Les Echos, Saturday, July 2, 2011). Ζητούμε από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών.

Χάρρυ Κλυνν
KontraNews