Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

«Στέφανε φύγε»

Τραγελαφικές καταστάσεις επικράτησαν την Τετάρτη στην Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή την κόντρα μεταξύ Στέφανου Ξεκαλάκη και Φώφης Γεννηματά, οι οποίοι βρίσκονται σε ανοιχτή αντιπαράθεση εδώ και καιρό. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει εδώ και μερικές ημέρες από τον Στ. Ξεκαλάκη να της... αδειάσει τη γωνιά από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε.
Προ μερικών ημερών η κα Γεννηματά είχε ενημερώσει, μέσω του
Νίκου Σαλαγιάννη, τον Στέφανο Ξεκακαλάκη πως από τη στιγμή που παύθηκε από γραμματέας θα πρέπει να παραδώσει τον χώρο που έχει στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη. Το γραφείο πρόκειται να περάσει στον Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος θα αναλάβει χρέη γραμματέα και συντονιστή ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.
Ο Στέφανος Ξεκαλάκης είχε ενημερώσει ότι δεν προτίθεται να αφήσει το γραφείο του μιας και τυπικά διατηρεί ακόμη τις αρμοδιότητες του γραμματέα.
Σήμερα ο Νίκος Σαλαγιάννης επανήλθε με τον κ. Ξεκαλάκη να απαντά θέτοντας συγκεκριμένα πολιτικά ερωτήματα, ενώ οι πληροφορίες έκαναν λόγο για κλίμα πολιτικού εκφοβισμού.
Από την Τρικούπη διέρρευσαν ότι δεν θέλει να αφήσει τη θέση του γραμματέα για να μην επιστρέψει στη δουλειά του με τον Στ. Ξεκαλάκη να καλεί τον Ν. Σαλαγιάννη να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για το ΠΑΣΟΚ για να φανεί ποιοι κερδίζουν, ποιοι έχουν χάσει και ποιοι έχουν πλουτίσει από την συμμετοχή τους στις διαδικασίες του κόμματος.
Την ίδια στιγμή κατήγγειλε πως το ζήτημα δεν αφορά μόνο τον ίδιο, αφορά και συνεργάτες του, αλλά και όσους έχουν εκφράσει διαφωνίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει λογική έξωσης, αλλά εξηγούν ότι δεν υπάρχουν πολλοί χώροι, καθώς το κτίριο είναι στριμωγμένο, με την πλευρά του κ. Ξεκαλάκη να απαντάει ότι υπάρχουν γραφεία σε πρόσωπα και στελέχη του κόμματος, τα οποίο δεν κάνουν καμία δουλειά.

Σύντροφε είχες συμφωνήσει

Ο Νίκος Σαλαγιάννης σε επιστολή του προς τον Στέφανο Ξεκαλάκη έδωσε συνέχεια στο ζήτημα σημειώνοντας ότι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είχε συμφωνήσει να αποχωρήσει από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη.
Κάνει, ακόμη, λόγο για άδικες δηλώσεις του κ. Ξεκαλάκη και «απαράδεκτη αντιστροφή της αλήθειας».
Αναλυτικά:
Σύντροφε Ξεκαλάκη,
Σε σχέση με την επιστολή που άφησες σήμερα στο γραφείο μου, θέλω να σου επισημάνω τα εξής:
  • Τα πολιτικά ζητήματα που θέτεις δεν είναι στην άμεση αρμοδιότητα μου και δεν τα σχολιάζω. Είναι απόψεις σου και τις σέβομαι. Έχω και εγώ τις απόψεις μου και τις ξέρεις.
  • Σε ότι αφορά στα γραφεία στον 5ο όροφο, η αλήθεια είναι ότι την προηγούμενη Πέμπτη είχες συμφωνήσει και ζήτησες ένα δεκαήμερο για να τακτοποιηθείς. Σου πρότεινα μάλιστα, άλλο γραφείο στη Χαρ. Τρικούπη, όπως επίσης και γραμματεία για την υποστήριξη σου . Είπες, όχι, θα φύγω.
Σε ότι αφορά στους υπαλλήλους που είναι αποσπασμένοι στο γραφείο σου, όπως και στον αστυνομικό, σε διαβεβαίωσα κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα, θα συνεχίσουν να προσφέρουν στο κόμμα μας.
(Σου υπενθυμίζω απλά ότι αυτή η συζήτηση έγινε ενώπιων δυο πολύ αγαπητών μας  φίλων και συντρόφων)
  • Μιλάς στην επιστολή σου για κλίμα εκφοβισμού στο ΠΑΣΟΚ.
Ε, αυτό, δεν είναι μόνο άδικο, αλλά αποτελεί και απαράδεκτη αντιστροφή της αλήθειας.
Επειδή με αφορά και προσωπικά, τόσο καιρό που είσαι εδώ ως Γραμματέας, περίπου δυο χρόνια, πες μου έναν άνθρωπο μας – έστω μόνο έναν! – που τιμωρήσαμε με άρση της απόσπασής τους, που εκφοβίσαμε. Έστω έναν!
Σ' ότι αφορά στελέχη με απολαβές, που πρέπει «να έρθουν στο φως», ένα έχω να σου πω : κανένα στέλεχος δεν αμείβεται από το ΠΑΣΟΚ, ούτε με 1 ευρώ!
Εδώ αγκομαχούμε να πληρώσουμε τους υπαλλήλους μας, θα πληρώνουμε τα στελέχη μας;
Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα!
Και είναι κρίμα που το θέτεις, ενώ κάθε μέρα, σχεδόν, που βρισκόμασταν και συζητούσαμε μεταξύ των άλλων και για τις οικονομικές μας δυσκολίες, ποτέ δεν ετέθη τέτοιο ζήτημα.
  • Σε ότι αφορά «τις ευθύνες για ότι συμβεί» στους συνεργάτες σου στον 5ο όροφο, τί εννοείς; τί θα μπορούσε τάχα να συμβεί; Πότε συνέβη κάτι για να επαναληφθεί: Είναι δυνατόν να θέτεις τέτοιο θέμα;
Αγαπητέ Στέφανε,
Δουλεύουμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια με αγωνία για την παράταξή μας, ως εθελοντές,  μερικές φορές ως εθελοντές αυτοκτονίας.
Το να θέτεις τέτοιου είδους θέματα, δε μας ταιριάζει και δεν μας αξίζει.
Ο Γενικός Διευθυντής
Νίκος Σαλαγιάννης

Διάψευση από Ξεκαλάκη

Από το περιβάλλουν του Στέφανου Ξεκαλάκη, πάντως, διαψεύδει τα όσα αναφέρει ο Νίκος Σαλαγιάννης στην επιστολή του. Επισημαίνουν ότι δεν έχει συμφωνήσει να φύγει από την Χαριλάου Τρικούπη ενώ τονίζουν ότι ο Στ. Ξεκαλάκης δεν προτίθεται να παίξει άλλο στο «ριάλιτι της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ» και ότι τοποθετείται πολιτικά, ζητώντας πολιτικές απαντήσεις.


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
10/5/2017