Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ


Ο Πέτρος Κουλουμής σπούδασε στο τμήμα λαϊκής παραδοσιακής μουσικής με έδρα την Άρτα, όπου

εκεί τελείωσε με άριστα την ειδικότητα της φωνητικής με τον σπουδαίο παραδοσιακό τραγουδιστή Μάνο Κουτσαγγελίδη. Μετά, συνέχισε τις σπουδές του στο İstanbul Teknik Üniversitesi κονσερβατόριο της Κωνσταντινούπολη όπου εκεί έκανε θεωρητικά μαθήματα τούρκικης μουσικής και οθωμανικού τραγουδιού με καταξιωμένους καθηγητές και τραγουδιστές της Τουρκικής μουσικής.
Τα πρώτα του μουσικά βήματα ξεκίνησαν σε ηλικία δώδεκα χρονών αρχίζοντας με μαθήματα πιάνο, θεωρίας και αρμονίας με δάσκαλο τον Αντρέα Λοΐζου. Μετέπειτα σε ηλικία δεκαέξι χρονών παρακολούθησε τα πρώτα του μαθήματα φωνητικής κοντά στην Tsveta Christoforou. Παράλληλα είχε την πρώτη του επαφή με το λαούτο με δάσκαλο τον πατέρα του και στην συνέχεια με τον δεξιοτέχνη Χρήστο Ζώτο.
Τη στρατιωτική του θητεία την υπηρέτησε ως τραγουδιστής στην μουσική της εθνικής φρουράς.
Παρουσιάστηκε σε αρκετά ευρωπαϊκά φεστιβάλ και έδωσε παραστάσεις παραδοσιακής μουσικής σε χώρες όπως Γερμανία, Τσεχία, Σλοβακία, Ελλάδα, Ολλανδία (Rotterdam Conservatory Codarts) κ.α
Το 2010 τον έφερε να συν-δημιουργεί μαζί με τον αδελφό του το 5μελες μουσικό σύνολο ¨Μακάμ¨. Σύνολο, με σημείο αναφοράς τα μουσικά ιδιώματα της Μεσογείου, το οποίο έδωσε παραστάσεις σε όλη την Κύπρο και εξωτερικό με συνεργασίες όπως η Σοφία Παπάζογλου και η Λιζέτα Καλημέρη.
To 2014, ως ιδρυτικό μέλος του "Τρίο Λεβάντε¨ αρχίζει να παρουσιάζει παραστάσεις σε όλη την Κύπρο και κυρίως στο εξωτερικό με θέμα ''οι συνθέτες της Σμύρνης ''.
Το 2015 ξεκινάει μια συνεργασία με τον γνωστό τραγουδιστή Αviran Maron κάνοντας παραστάσεις σε πολύ γνωστά θέατρα στο Ισραήλ (Suzanne Dellal, Beit Shmuel κ.α) παρουσιάζοντας συνθέτες και τραγουδιστές απ΄ τον τεράστιο πλούτο της Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής.
Το 2016 σταθμός στην καριέρα του η συνεργασία με τους καταξιωμένους δημιουργούς μεγάλων επιτυχιών, Κυριάκο Παπαδόπουλο και Ηλία Φιλίππου, γράφοντας το πρώτο του τραγούδι στη δισκογραφία με τίτλο "Πως φεύγεις έτσι".
Το Σήμερα τον βρίσκει να παρουσιάζεται με το 9μελές μουσικό του σχήμα σε διάφορες μουσικές σκηνές της Λεμεσού και Λευκωσίας φιλοξενώντας ανά διαστήματα μουσικούς απ΄ την Κύπρο και το εξωτερικό.


Πέτρος Κουλουμής youtube  facebook