Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Φτιάξτε ζουμερό λάβα κέικ

Μυρωδάτο και εύκολο γλύκισμα για όλες τις ώρες.Το συγκεκριμένο κέικ ονομάζεται λάβα, επειδή είναι ρευστό στο εσωτερικό του. Δεν είναι λοιπόν ένα συνηθισμένο κέικ. Γι'αυτό κι όταν το κόψεται θα βρείτε την υγρή, καυτή σοκολάτα.
Μπορείτε να ξεφορμάρετε εύκολα το κέικ από την στρογγυλή φόρμα, απλώς αναποδογυρίζοντάς το με προσοχή σε μια πιατέλα.


Υλικά

Για 2-4 άτομα


Για το λάβα κέικ

125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνια βούτυρο  μαλακό
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη 
2 ολόκληρα αυγά + 2 κρόκοι
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Για την σαντιγί

2 φλιτζάνια  κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση

Για το λάβα κέικ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
Τοποθετείτε 4 φύλλα μικρά λαδόκολλάς σε 4 κεραμικά μπολ.

Στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε σε μπολ την σοκολάτα ψιλοκομμένη μαζί με το βούτυρο, για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Στη συνέχεια χτυπάτε το μείγμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Ρίχνετε στο μείγμα την άχνη ζάχαρη και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά μαζί με το αλεύρι ανακατεύοντας καλά με σύρμα.

Χωρίζετε το μείγμα στα 4 μπολ.
Ψήστε για 8 - 10 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε με σαντιγί.

Για την σαντιγί
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ σε υψηλή σκάλα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί.

Καλή επιτυχία!





entertv



 http://pastrychef.gr/images/recipes/category_/recipes_340/thumbs/t1_IMGP0252.JPG
 Λάβα-Κέικ από το Pastry Chef

Υλικά

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
6  αβγά
για τη διακόσμηση:
άχνη ζάχαρη

Διαδικασία

Σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα βάζω το βούτυρο, σπάω την κουβερτούρα σε κομμάτια από πάνω και τέλος, χύνω τη ζάχαρη. Περιμένω λίγο να αρχίσει να λιώνει το βούτυρο και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύω ζωηρά το μείγμα. Προσέχω να μη μου κολλήσει η ζάχαρη στον πάτο. Γι'αυτό και τη ρίχνω τελευταία! Όταν πια σχηματιστεί μια σοκολατένια σως, κατεβάζω από το μάτι.

Μεταφέρω τη γλυκιά σάλτσα στον κάδο του μίξερ και αρχίζω να χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνω εναλλάξ το αλεύρι καλά κοσκινισμένο και τα αβγά ένα-ένα. Χτυπάω λίγη ώρα, μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος χυλός.

Βουτυρώνω μια φόρμα στρογγυλή για κέικ και την αλευρώνω ελαφρώς.
Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στενόμακρη φόρμα.
Περνάω τον χυλό στη φόρμα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 16'-19'.
για τη διακόσμηση:

Πασπαλίζω το κέικ μου, αν θέλω, με μπόλικη άχνη ζάχαρη!