Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ...

"ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβαν τη διακυβέρνηση με ΟΛΑ τα έργα παρατημένα, τους εργολάβους να εκβιάζουν να πάρουν 1 δις ΕΠΙΠΛΕΟΝ (σε σχέση με τις ήδη υπερκοστολογημένες συμβάσεις που τους είχαν υπογράψει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!) για να τα συνεχίσουν, με τα χρονοδιαγράμματα να εκπνέουν και με την ΕΕ να απαιτεί να της επιστραφούν 4,2 δις (δηλαδή άλλο ένα μνημόνιο!) που έδωσε για να γίνουν και δεν έγιναν.
Όμως ΚΑΙ τα έργα τελείωσαν ΚΑΙ μέσα στα χρονοδιαγράμματα (δούλεψαν χιλιάδες άνθρωποι νύχτα-μέρα για να προλάβουμε τις προθεσμίες!) ΚΑΙ αντί για επιπλέον 1 δις στους εργολάβους δόθηκαν μετά από επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων 756 εκατομμύρια λιγότερα! Όφελος για τους Έλληνες; Σχεδόν 1,8 δις γλυτώσαμε από τους εργολάβους, 4,2 δις γλυτώσαμε να επιστρέψουμε στην ΕΕ (6 δις όφελος σε χρήμα!) και έχουμε και τους πιο υπερσύγχρονους αυτοκινητόδρομους στην Ευρώπη!!!"
Αναφορικά με τον ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ, προσθέτει σε ξεχωριστό σχόλιό του ο Dimitris Karagewrgiou
"Από αύριο σε κυκλοφορία η νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Πατρών! Μέχρι το 2008 ήταν ο χειρότερος αυτοκινητοδρόμος της Ευρώπης. 2008-2012 ήταν ένα απέραντο εργοτάξιο 120 χιλιομέτρων. 2012-2015 ήταν ένα απέραντο... εγκαταλελειμμένο εργοτάξιο. Από αύριο ένας ολοκληρωμένος υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος. Ο αυτοκινητόδρομος που 40 χρόνια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν ανίκανοι να φτιάξουν και χιλιάδες άνθρωποι έχυσαν το αίμα τους στην άσφαλτο!"


ΥΓ ...και σήραγγα Νίκου Τεμπονέρα ....