Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Εγκαίνια του μουσείου Νίκος Μπελογιάννης. Το μήνυμα του γιου του (vid)

Τα εγκαίνια της Μόνιμης Έκθεσης Νίκος Μπελογιάννης, στην οικία του αγωνιστή, στελέχους του ΚΚΕ, στη γενέτειρά του Αμαλιάδα, έγιναν σήμερα παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη και πλήθους κόσμου.

Ο γιος του Νίκου Μπελογιάννη, Νικόλαος Ν. Μπελογιάννη δεν έδωσε το παρών στην εκδήλωση, ωστόσο στο μήνυμά του το οποίο ανάγνωσε ο δήμαρχος Ηλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στο πρόσωπο ενός αγωνιστή τιμούμε όλους εκείνους που όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στις γερμανικές ερπύστριες και απέναντι στην αμερικάνικη πολεμική μηχανή. Ευτυχώς που δεν ζουν πια να δουν την υποδούλωση να έρχεται από το παράθυρο μέσω των τραπεζών και των δανείων. Ακριβώς έτσι περιγράφεται αυτή η υποδούλωση από καταβολής ελληνικού κράτους στο βιβλίο του Νίκου Μπελογιάννη «Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα», όπου προτεινόταν κι ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης στην κατεύθυνση της εθνικής ανεξαρτησίας».
Η τελετή ξεκίνησε με την κατάθεση στεφάνων μπροστά από το άγαλμα του Νίκου Μπελογιάννη και την ανάκρουση του εθνικού ύμνουMadata
27/3/2017