Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Το Μαξίμου τα χώνει στο Reuters: ” Και επισήμως στην εποχή των fake news “.

Το … “περίφημο” πρακτορείο Reuters και επισήμως στον αστερισμό της post truth ειδησεογραφίας. Μετέδωσε πριν λίγο ότι ” επίκειται συνέντευξη Τσίπρα για προκήρυξη εκλογών” !!! Να υπενθυμίσουμε ότι από το περιβάλλον της κ Μπακογιάννη πριν από ένα μήνα στην Βουλή διαμηνυόταν σε κοινοβουλευτικούς
συντάκτες, η “πληροφορία” ότι … “είχαν κλειδώσει οι πρόωρες εκλογές για τις 19 Μαρτίου “! Σήμερα έχουμε 16 …
Με μία σκληρή ανακοίνωση απάντησε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στο δημοσίευμα του Reuters, το οποίο βασιζόμενο σε φήμες, επινοεί πρόωρες εκλογές και διαγγέλματα. «Είμαστε και επισήμως στην εποχή των fake news. Aυτή τη φορά και με τη σφραγίδα του Reuters. Κρίμα…» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην απάντηση του Αλέξη Τσίπρα.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν:
Το Πρακτορείο Reuters θα έπρεπε, ειδικά σε αυτή την δύσκολη περίοδο για την Ευρώπη, να είναι περισσότερο προσεκτικό και να μην φιλοξενεί «δημοσιεύματα» αμφιβόλου προελεύσεως και μηδενικής αξιοπιστίας.
Είναι προφανές, ότι η «αποκλειστική είδηση» περί δήθεν συνέντευξης Τύπου του Πρωθυπουργού, καθώς και το σενάριο περί εκλογών που στηρίζονται σε φήμες κατά τον ίδιο τον συντάκτη της «είδησης», σε μια κανονική περίοδο δε θα αφορούσαν κανέναν. Σήμερα, όμως, εν μέσω μιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης κάθε ψεύτικη είδηση, που προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ελληνική κυβέρνηση, μετατρέπεται αυτομάτως σε πρώτο θέμα σε μεγάλη μερίδα του Τύπου.
Είμαστε και επισήμως στην εποχή των fake news. Aυτή τη φορά και με τη σφραγίδα του Reuters. Κρίμα…
ΥΓ. Ελπίζουμε να είναι απλώς μια ανοησία γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια με το Χρηματιστήριο.


Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters κάνει λόγο για επικείμενη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σήμερα ή αύριο. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να απειλήσει ή και να προκηρύξει εκλογές καταγγέλλοντας -σύμφωνα πάντα με το τηλεγράφημα- το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και την αδιαλλαξία των δανειστών που ζητούν νέα μέτρα λιτότητας.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δημιουργούσε συγκεκριμένα προβλήματα -συνεχίζει το ρεπορτάζ του πρακτορείου- καθώς και θα καθυστερούσε την συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και θα έθετε εμπόδια στην ικανότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει δόσεις δανείων τον Ιούλιο.
Ο συντάκτης του τηλεγραφήματος επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή δεν καταγράφεται κάποια ιδιαίτερη αντίδραση στις αγορές από το ενδεχόμενο εκλογών στην Ελλάδα, οπότε σημειώνει ότι η φημολογία μπορεί να μην οδηγήσει και πουθενά, αν και κανείς θα πρέπει να τα λαμβάνει όλα υπόψη του.

Πηγή: left.gr
heFAQ
16/3/2017