Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

«Καρτέρι» της ΕΛ.ΑΣ στα φανάρια για τον δολοφόνο των ταξιτζήδων

«Big Brother» ή «κρυφούς» αστυνομικούς σε επίμαχα… φανάρια της Κηφισιάς δεν αποκλείεται να στήσουν τα στελέχη της Αστυνομίας που ασχολούνται με τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας του 52χρονου οδηγού ταξί και της απόπειρας σε βάρος του 32χρονου συναδέλφου του, επιχειρώντας να εντοπίσουν κινήσεις ύποπτων ατόμων.

Αυτή η αστυνομική ενέργεια έχει προέλθει από τη διαπίστωση ότι ο εμμονικός δολοφόνος επιβιβάστηκε και στους δύο «στόχους» του την ώρα που εκείνοι είχαν σταματήσει σε φωτεινούς σηματοδότες και όχι σε ένα τυχαίο σημείο των δρόμων. Η κίνησή του, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, προέρχεται από την πρόθεση του δράστη να έχει τον «απόλυτο έλεγχο» της επιλογής του, δηλαδή να διαπιστώσει αν είχαν άλλους πελάτες στο εσωτερικό των οχημάτων ή αν ταιριάζουν στα «πρότυπα» της δολοφονικής του επιδίωξης.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 32χρονος οδηγός ταξί, θύμα της πρώτης δολοφονικής απόπειρας στις 11 Φεβρουαρίου, είδε το δράστη να του κάνει σήμα όταν εκείνος είχε σταματήσει σε φανάρι της Ν. Ερυθραίας στο Καστρί. Ηταν σε αντίθετη κατεύθυνση και έκανε αναστροφή προκειμένου να πάρει τον «πελάτη» με κατεύθυνση την Κηφισιά και τη Χαριλάου Τρικούπη.

Στη συμβολή της με την οδό Μαυρομιχάλη, τον πυροβόλησε τρεις φορές με το μετασκευασμένο πιστόλι των 6,35 ΜΜ, στο πίσω μέρος του κεφαλιού κάτω από το δεξί αφτί. Στην περίπτωση της δολοφονίας του 52χρονου στις 28 Φεβρουαρίου, οι αστυνομικοί εξετάζοντας την πορεία των 28 λεπτών που ακολούθησε από το σπίτι του έως το σημείο της δολοφονίας του, μέσω του συστήματος εντοπισμού θέσης (GPS), εντόπισαν αρχικά όλες τις στάσεις λίγων δευτερολέπτων που είχε κάνει. Αργότερα διαπίστωσαν ότι όλες οι στάσεις ήταν σε φωτεινούς σηματοδότες, ενώ από την αυτοψία που έκαναν στα συγκεκριμένα σημεία επιβεβαίωσαν και τη χρονική διάρκειά τους. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν και αυτή η ιδιαιτερότητα των κινήσεων του δράστη να έχει σημειολογικό χαρακτήρα και να είναι μέρος της «δολοφονικής τελετουργίας».

Σημειώνεται ότι ο 52χρονος οδηγός ταξί είχε ξεκινήσει από το σπίτι του, στη Νέα Ιωνία, στις 22:19 το βράδυ εκείνης της ημέρας και μέσω Πεύκης και Αμαρουσίου βγήκε στη Λεωφόρο Κηφισίας. Λίγο πιο πάνω από το ΚΑΤ, έστριψε δεξιά στο Ζηρίνειο, μετά από μία μικρή στάση στην οδό Λεβίδου. Εκεί θεωρούν οι αστυνομικοί ότι πιθανότατα επιβίβασε το δράστη. Στις 22:47 σταμάτησε στην οδό Κοκκιναρά, με το στίγμα του GPS να μεγαλώνει. Εκεί σταμάτησε και το… σήμα ζωής του άτυχου οδηγού ταξί.

Και στα δύο οχήματα, τα στελέχη της Αστυνομίας έχουν συλλέξει τουλάχιστον 40 δείγματα αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, τα οποία δεν ταυτοποιούνται με κάποιον σεσημασμένο, ενώ κανένα δεν είναι κοινό στα αυτοκίνητα των θυμάτων.
Δέκα από αυτά είναι τα πιο επίμαχα και εκτιμούν ότι ένα ενδέχεται να ανήκει στο δράστη, το οποίο δεν αποκλείεται να ταυτοποιηθεί σε κάποιο άλλο τυχαίο περιστατικό ή επανεμφάνιση.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
28/3/2017