Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Ανακοινώνεται το μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού κατά την παράδοση του στρατοπέδου Παύλου Μελά

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ανακοινώσει την παραχώρηση της διαχείρισης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο πρωθυπουργός προγραμματίζεται να παραδώσει τη σύμβαση
παραχώρησης στον δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη στην είσοδο του στρατοπέδου, αφού πρώτα ελεγχθεί ο χώρος και διαπιστωθεί ότι ικανοποιούνται οι κανόνες ασφαλείας. Σε διαφορετική περίπτωση, εξετάζεται και το ενδεχόμενο η «τελετή» παράδοσης να λάβει χώρα είτε στο δημαρχείο Παύλου Μελά, που όμως είναι πολύ μικρό είτε σε κάποιο άλλο κτήριο του δήμου Παύλου Μελά.

Όπως ανέφερε, πριν λίγες μέρες ο κ. Καμμένος, το υπουργείο θα λάβει εκατό διαμερίσματα αντί του 5%, τα οποία θα δοθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν δύο μουσεία. Ένα μουσείο του Ποντιακού Ελληνισμού, το οποίο θα φιλοξενήσει μια μόνιμη έκθεση για τη Γενοκτονία των Ποντίων και ένα μουσείο Εθνικής Αντιστάσεως.

 https://3.bp.blogspot.com/-4Xpp2SuwBkU/WL8ujJkTvHI/AAAAAAABsLI/pfOWsfn-fGApHbNXUGhRLOv2FY-lQ0PhACLcB/s640/q6Iw7dqpb9SK4qYEeoww.JPG

e-pontos