Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Τους χάλασε την μανέστρα ο Πάνος! “Κάποιοι από την τρόικα είναι βαποράκια συμφερόντων – Ο διαγωνισμός για τη ΔΕΗ ήταν στημένος!”

” Η απόφαση για τη ΔΕΗ, θα είναι συλλογική και θα δεσμεύει όλους μας” ξεκαθάρισε ο Πάνος Σκουρλέτης στον ΣΚΑΙ, βάζοντας ταφόπλακα στους ευσεβείς πόθους, του συστήματος που … προσπάθησε να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ και επιμένει και τώρα να λειτουργεί ως βαποράκι συγκεριμένων και πολύ γνωστών
επιχειρηματικών συμφερόντων ! Παράλληλα ο υπ Εσωτερικών και πρώην υπ Ενέργειας, κατήγγειλε ανοιχτά τμήμα της τρόικα ( ΔΝΤ-Βερολίνο ), ότι στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση λειτουργούν ως βαποράκια συμφερόντων και ετοιμάζονται για ρεσάλτο στη Δημόσια περιουσία, επιβεβαιώνοντας, όλα τα σχετικά τελευταία άρθρα του the faq …
Ο Πάνος Σκουρλέτης διαψεύδοντας όσους περίμεναν σήμερα το πρωί “μπαιράκια” και “αντάρτικα” κατά της κυβέρνησης, επέμεινε στην θέση που διατύπωσε χθες και η Ράνια Σβίγκου, εκπρόσωπος του Συριζα, ότι ” Η ΔΕΗ δεν θα πουληθεί”, δε δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει “στημένο” τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ, σχολιάζοντας: “Είναι σαν να παίζεις χαρτιά, και να σου έχουν πει εξαρχής ότι το πρωί θα έχεις χάσει τα μισά σου λεφτά”.
Κατήγγειλε ακόμα ότι στελέχη των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών λειτουργούν σαν “βαποράκια συμφερόντων”, διευκρινίζοντας ότι αυτή είναι μία πολιτική εκτίμηση και ότι δεν έχει στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.
“Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος είπε χθες ότι αγωνιζόμαστε για ισχυρή Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Με καλύπτει αυτό εμένα, το τι θα γίνει θα το δούμε”, ανέφερε εξάλλου, ξεκαθαρίζοντας πως με τα σημερινά δεδομένα η ΔΕΗ δεν μπορεί σήμερα να σταθεί ως μονοπώλιο, όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει μία “βίαιη έφοδος” εναντίον της επιχείρησης και πως το βασικό δίκτυο της ΔΕΗ θα πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο. “Να αφήσουμε κάθε πράγμα να εξελίχθη με φυσιολογικό τρόπο – κάθε χώρα έχει τις ιδιαιτερότητές της”, σημείωσε.

https://youtu.be/jGDq6LnWr0A

«Έχω γαλουχηθεί να σέβομαι τον δημοκρατικό διάλογο και τις συλλογικές αποφάσεις. Προηγείται η τελική συλλογική απόφαση -και πως αυτή θα διαμορφωθεί- για τη συμφωνία και τη ΔΕΗ» υπογράμμισε τέλος ο Πάνος Σκουρλέτης, ξεκαθαρίζοντας την στάση που θα τηρήσει στη Βουλή.

Πηγή: koutipandoras.gr

The FAQ