Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Η Renault παρουσίασε το μονοθέσιο του 2017

Η Renault παρουσίασε στο Λονδίνο το μονοθέσιό της για τη νέα σεζόν της Formula 1 με τους δύο οδηγούς της, Νίκο Χούλκενμπεργκ και Τζόλιον Πάλμερ, να κάνουν τα αποκαλυπτήρια του αυτοκινήτου με την κωδική ονομασία R.S.17, με το οποίο η Renault στοχεύει στην κατάκτηση της πέμπτης θέσης στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.Η Renault, η οποία πανηγύρισε την διετία 2005-06 τους τίτλους σε οδηγούς (με τον Φερνάντο Αλόνσο) και κατασκευαστές, επέστρεψε το 2016 στη Formula 1 ως κατασκευαστής, ύστερα από την εξαγορά της ομάδας της Lotus.
Το κιτρινόμαυρο μονοθέσιο είναι το δεύτερο αυτοκίνητο που παράχθηκε μετά την επιστροφή της Renault στους αγώνες της Formula 1 ως εργοστασιακής ομάδας, αλλά το πρώτο, για το οποίο η εταιρεία έχει επιβλέψει ολόκληρη την διαδικασία σχεδιασμού.

Η ομάδα, της οποίας το κύριο εργοστάσιο είναι στην Αγγλία, ωστόσο αυτό για τους κινητήρες βρίσκεται στη Γαλλία, επένδυσε σημαντικά τον τελευταίο χρόνο στην αύξηση του αριθμού εργαζομένων και στις υποδομές με στόχο την επιστροφή στην κορυφή έως το 2020.

Οι άνθρωποι της γαλλικής ομάδας ελπίζουν ότι η R.S.17 θα τους βοηθήσει να βελτιωθούν σημαντικά σε σύγκριση με την ένατη θέση που κατέλαβαν στο περυσινό πρωτάθλημα κατασκευαστών, όταν ο Πάλμερ και ο -τότε «ομόσταυλός» του- Κέβιν Μάγκνουσεν συγκέντρωσαν οκτώ βαθμούς.
Ο Μάγκνουσεν αποχώρησε από τη Renault με προορισμό τη Haas και, προκειμένου να καλυφθεί το κενό του, επελέγη ο έμπειρος Χούλκενμπεργκ από τη Force India.

Στη διάρκεια της παρουσίασης ανακοινώθηκε η πρόσληψη του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Αλέν Προστ, σε θέση ειδικού συμβούλου της ομάδας. Επίσης, στην παρουσίαση έγινε γνωστό ότι ο Σεργκέι Σιρότκιν θα είναι ο τρίτος (αναπληρωματικός) οδηγός της Renault για το 2017.

http://www.naftemporiki.gr/fu/p/1207517/638/399/0x0000000001193950/2/formula-1-renault.jpg

Naftemporiki 
21/2/2017