Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Σε ποια άλλη χώρα θα ανέχονταν τον παρασιτισμό; Σε ποια άλλη χώρα θα ανέχονταν τους Μητσοτάκηδες;

Παρασιτισμός. Αυτή είναι η σωστή λέξη για να περιγράψει την διαχρονική δραστηριότητα της οικογένειας Μητσοτάκη. Μίας οικογένειας εμπλεκόμενης σε σειρά σκανδάλων. Μίας οικογένειας που δεν έχει χορτάσει δημόσιο χρήμα. Μίας οικογένειας που έχει άμεση σχέση με όλα εκείνα τα εξωθεσμικά κέντρα, εντός και εκτός χώρας, εξουσίας που επιδιώκουν να ρυθμίζουν κατά το συμφέρον
των ελίτ της πολιτικής, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις.

Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα αποπλήρωνε τα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και δεν θα τον ενοχλούσε ποτέ η όποια τράπεζα; Αυτά δεν είναι δανεικά. Αυτά είναι χάρισμα του κατεστημένου στον πολιτικό του βραχίωνα. Για αυτό επί 11 χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πλήρωνε τα δάνειά του, τη στιγμή που οι τράπεζες απειλούν οποιονδήποτε μικρό δανειολήπτη, τη στιγμή που με τις θυσίες του ελληνικού λαού γινόταν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Σε ποια άλλη χώρα θα διεκδικούσε την πρωθυπουργία ένα πρόσωπο με τουλάχιστον σκανδαλώδεις σχέσεις με τη Siemens; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπαιρνε δώρα από τον γερμανικό κολοσσό και σήμερα έχει το θράσος να κουνά το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία. Ο Κυριάκος, η Ντόρα και τα άλλα τα παιδιά συνομιλούσαν καθημερινά με τον Χριστοφοράκο και έκαναν πλάτες στον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens και στον Καραβέλα όταν εκείνοι την κοπανούσαν στο εξωτερικό για να μην συλληφθούν.

Σε ποια άλλη χώρα θα έβγαιναν στη φόρα τα άπλυτα της συζύγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην προκειμένη περίπτωση της Μαρέβας Μητσοτάκη, και τα ΜΜΕ του κατεστημένου δεν θα έβγαζαν άχνα; Η Μαρέβα Μητσοτάκη προχωρά σε σκανδαλώδεις αγοραπωλησίες εκατομμυρίων ευρώ, δεν υποβάλλει πόθεν έσχες, κάνει δουλειές με τους Χριστοφοράκους και τους Παπασταύρου, κάνει κομπίνες, τη μία χωρίζει και την άλλη παντρεύεται, δεν έχει πάρει διαζύγιο, αλλά ο σύζυγό της, ο Μητσοτάκης, ισχυρίζεται ότι είναι χωρισμένοι για να μην τους ελέγχει κανείς, και τα ΜΜΕ του κατεστημένου δεν βγάζουν άχνα. Να θυμίσουμε μόνο πως για αντίστοιχη υπόθεση ο Άκης Τσοχταζόπουλος βρίσκεται στη φυλακή.

Σε ποια άλλη χώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υπέβαλλε λειψό πόθεν έσχες ή θα παρέλειπε το πόθεν έσχες της συζύγου του και το κατεστημένο, αλλά ακόμη και οι αρχές, θα έκαναν τα στραβά μάτια; Δείτε τι συμβαίνει στη Γαλλία με την βουτηγμένη στη διαφθορά οικογένεια Φιγιόν για να καταλάβετε τι συμβαίνει σε μία άλλη χώρα. Στην Ελλάδα για κάποιον λόγο οι Μητσοτάκηδες βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Σε ποια άλλη χώρα μία οικογένεια θα απομυζούσε το δημόσιο επί δεκαετίες και ταυτόχρονα οι πολίτες θα ανεχόντουσαν τις κραυγές των μελών της περί αξιοκρατίας, αλλά και δήθεν αναγκαιότητας περικοπών στο δημόσιο. Στην Ελλάδα οι Μητσοτάκηδες μπορούν αν σιτίζονται (βάσει κάποιου κληρονομικού δίκαιου άραγε;) από το δημόσιο, οι παρεούλες τους μπορούν να κάνουν business με χρήματα και του ελληνικού λαού, αλλά ταυτόχρονα όλη αυτή η κλίκα μπορεί να αλαλάζει ανενόχλητη ζητώντας περικοπές στον δημόσιο τομέα και αποθεώνοντας τον παρασιτισμό. Οι Μητσοτάκηδες θέλουν να φτωχαίνουν οι Έλληνες για να συνεχίζουν να πλουτίζουν εκείνοι.

Ξέρετε τι συμβαίνει στην Ελλάδα; Έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που κανονικά θα έπρεπε να έχουν οδηγήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ από την ηγεσία της ΝΔ, αλλά τα ΜΜΕ της διαπλοκής κατευθύνονται σε έναν άτσαλο αντιπερισπασμό στηρίζόμενα στα άθλια ψεύδη ενός γραφικού ακροδεξιού, του Άδωνι Γεωργιάδη για τη χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους. Τα ΜΜΕ της διαπλοκής δεν βλέπουν πουθενά το Mareva Gate, αλλά "σηκώνουν" ψηλά το θέμα του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, προστατεύοντας τα παράσιτα που έχουν απομυζήσει τα δημόσια ταμεία επί δεκαετίες, τα δουλικά των δανειστών, τις μαφίες που κάνουν δουλειές με βιτρίνα την πολιτική.

Η χώρα, όμως, αρχίζει και γίνεται κανονική. Και ο ελληνικός λαός γνωρίζει πως ο παρασιτισμός έχει όνομα και επώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης.

Periodista 
5/2/2017