Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Νέα φήμη θέλει το iPhone 8 να αποτελείται από γυαλί και… ατσάλι

Οι φήμες και οι διαρροές σχετικά με το μελλοντικό iPhone της Apple ήταν πολλές κατά το προηγούμενο έτος και όπως όλα δείχνουν το 2017 θα συνεχισθεί το ίδιο μοτίβο.
Η πιο πρόσφατη διαρροή έρχεται από την Ταϊβάν και ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας DigiTimes. Εκεί αναφέρεται ότι το επόμενο smartphone της Apple, αυτό που πλέον έχει καθιερωθεί να ονομάζουμε iPhone 8,
θα αποτελείται από στρώσεις γυαλιού εμπρός και πίσω ενώ θα συμπληρώνεται από ατσάλινο πλαίσιο που θα ενώνει την κατασκευή.
Μάλιστα, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δύο από τους κατασκευαστές υλικού της Apple, η Foxconn και η Jabil, εργάζονται ήδη στις μεθόδους κατασκευής που θα επιτρέπει στο σώμα του κινητού να αποτελείται από δύο ενισχυμένα τμήματα γυαλιού (εμπρός και πίσω) τα οποία θα συγκρατούνται μεταξύ τους με ατσάλινο πλαίσιο, ενώ ατσάλινα θα είναι και τα bezels.
Στα πρόσφατα smartphones της Apple, όπως τα iPhone 7 και iPhone 6S, χρησιμοποιείται η μέθοδος του ενιαίου κομματιού αλουμινίου, το οποίο αποτελεί το σώμα της συσκευής. Η νέα μέθοδος, υποστηρίζει το DigiTimes, με τη χρήση ατσάλινου πλαισίου θα επιτρέψει στην αμερικανική εταιρεία να επιτύχει 30-50% χαμηλότερο κόστος παραγωγής, ενώ θα δώσει στην εταιρεία και μεγαλύτερες δυνατότητες ποιοτικού ελέγχου των τηλεφώνων.
Αναλυτές θεωρούν ότι η χρήση γυαλιού στην πλάτη του iPhone θα το κάνει λιγότερο ανθεκτικό, αλλά διαπιστώνουν ότι το γυαλί επιτρέπει την καλύτερη μετάδοση σημάτων σε σχέση με τα μέταλλα. Αυτό ακριβώς το σημείο ίσως επιβεβαιώνει την προγενέστερη φήμη ότι το iPhone 8 θα υποστηρίζει και τεχνολογία ασύρματης φόρτισης.
Άγνωστο παραμένει αν τα νέα υλικά κατασκευής θα συμβαδίσουν με προηγούμενες φήμες που ήθελαν το iPhone του 2017 να διαθέτει μία μεγάλη οθόνη OLED «κάτω» από την οποία θα έχει μεταφερθεί και ο σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε μία νέα ευρεσιτεχνία της Apple που θα επιτρέπει την μελλοντική τοποθέτηση κάθε μορφής αισθητήρα κάτω από την οθόνη, ακόμη και της εμπρόσθιας κάμερας.

by George Polyzos
Naftemporiki-pestaola
11/1/2017