Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Χρυσό η Καραχάλιου - «Χάλκινοι» Μάντης και Καγιαλής

Η ελληνική ιστιοπλοΐα έκανε ξανά υπηρήφανη την Ελλάδα με δύο σημαντικές διακρίσεις.

Μετά τους Μάντη - Καγιαλή, που ήταν «χάλκινοι» στην ίδια διοργάνωση, η Βασιλεία Καραχάλιου κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στο Μαϊάμι,
στην κατηγορία Laser Radial, με 28 βαθμούς ποινής.

Στη medal race η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν πρώτη και παρέμεινε στην κορυφή επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της, αφού σε όλες τις διαδρομές βρέθηκε σε θέσεις μεταλλίων.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Βελγίδα Εβι Ακερ με 46 β.π. και το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Γαλλίδα Ματίλντι Κεραγκά με 69 β.π.«Χάλκινοι» στο Παγκόσμιο Κύπελλο οι Μάντης και Καγιαλής

Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατάκτησαν οι Παύλος Καγιαλής - Παναγιώτης Μάντης στην κατηγορία 470, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μαϊάμι.

Οι Έλληνες πρωταθλητές τερμάτισαν έβδομοι στη medal race (κούρσα μεταλλίων), με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν μία θέση σε σχέση με τη 10η διαδρομή τους, που τους είχε βρει δεύτερους.

Οι Μακάι και Χακς (ΗΠΑ) κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο με 56 βαθμούς ποινής. Στη δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκαν οι Ιάπωνες Ισοζάκι - Τακαγιανάγκι με 60 β.π., ενώ το ελληνικό δίδυμο είχε 68 β.π.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
29/1/2017