Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Σκληρή κόντρα «Πλεύσης Ελευθερίας» και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε σήμερα ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, στελέχη της «Πλεύσης Ελευθερίας», της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Λαϊκής Ενότητας.
Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» μίλησε το πρωί στον ΣΚΑΪ για επίθεση που δέχεται το κόμμα της, για άτομα «και από μέσα, που ενέδωσαν να» την διεκπεραιώσουν, αλλά και για εξαγορά τριών συνεργατών της από τους Λευτέρη
Χαραλαμπόπουλο, Δέσποινα Κουτσούμπα και Παναγιώτη Σωτήρη, τους οποίους χαρακτήρισε «δήθεν επανάστατες, δήθεν αριστερούς» και τους κατήγγειλε για διαπλοκή λόγω εμπλοκής τους με τα «Παραπολιτικά».
Η κόντρα ξεκίνησε στις 30 Δεκεμβρίου, όταν ο Διαμαντής Καραναστάσης, ηθοποιός και στενός συνεργάτης της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ανέβασε ένα καταγγελτικό κείμενο στο facebook στο οποίο εξαπέλυσε επίθεση στα τρία παραπάνω πρόσωπα.

Απάντηση από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δ. Κουτσούμπα και Π. Σωτήρη

Η περιφερειακή σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δέσποινα Κουτσούμπα, έκανε λόγο για «συκοφαντία», που συνεχίζεται ακάθεκτη. Σε προηγούμενη ανάρτησή της είχε δηλώσει ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έχει διαφοροποιηθεί από τη «συσχέτισή της με τον Φαήλο Κρανιδιώτη και τον Ηλία Κασιδιάρη».
Το κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καταλόγησε στην επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» πολιτική κατρακύλα  σημειώνοντας πως το κόμμα της «έχει πάντα ως απαραίτητο συμπλήρωμα την στήριξη από επιχειρηματικά κέντρα και συμφέροντα».
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει ότι «πρόκειται για ένα μόρφωμα -εφεδρεία διαχείρισης του συστήματος, που πλασάρεται σαν «αντιμνημονιακό» για να αποδειχτεί πολύ σύντομα ότι -όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ- δήθεν θέλει να «καταργήσει τα μνημόνια» εντός του ευρώ και της ΕΕ και να ακολουθήσει δήθεν ουδέτερη ή ειρηνική εξωτερική πολιτική εντός του ΝΑΤΟ , ενώ δεν τόλμησε να βγάλει καν ανακοίνωση για την επίσκεψη Ομπάμα».
Χωρίς καμιά συμμετοχή στο κίνημα, χωρίς καμιά ταξική αναφορά, που προβάλλει μια εκδοχή της επιχείρησης «καθαρά χέρια αλά ελληνικά», σε αντιγραφή των μαύρων σελίδων της πρόσφατης ιστορίας (πχ της Ιταλίας), που ανέχεται το φλερτ με την ακροδεξιά, ακόμα και τους φασίστες, προς άγραν ψήφων, με όλο τον αυταρχισμό και τον προσωποπαγή νεποτισμό που το σφραγίζει στο εσωτερικό της...
Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Σωτήρης, κορυφαίο στέλεχος της ΛΑ.Ε., σε ανάρτηση στο Facebook τόνισε ότι σε όλη του τη ζωή δεν έχει δεχτεί «δεχτεί ποτέ τέτοιας κλίμακας και χυδαιότητας συκοφαντική επίθεση από ό,τι η σημερινή της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου».
Παρέπεμψε σε χθεσινό κείμενό του στο οποίο χαρακτήρισε την ανάρτηση του κ. Καραναστάση «φαντασιόπληκτη», «συκοφαντική» και  «απόπειρα που γεννά θλίψη για το μέγεθος των ανυπόστατων ψευδών που περιλαμβάνει, αλλά και για τη σχεδόν αρρωστημένη αναζήτηση “συνωμοτών”. Με λύπη μου διαπίστωσα ότι την ίδια συκοφαντική και χυδαία ανάρτηση αναπαρήγαγε ο επίσημος λογαριασμός της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο facebook όπως και αρκετά μέλη και οπαδοί της Πλεύσης Ελευθερίας».
Συνεχίζει γράφοντας πως η «η υπόθεση θα μπορούσε να είναι μια στιγμή πολιτικής γελοιότητας εάν δεν αποτελούσε μια ακόμη προσβολή στην αγωνία ενός ολόκληρου κόσμου να δει μια άλλη κατάσταση στην Αριστερά».
Θέλω να πιστεύω ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις σε ένα μέλος της πολιτικής γραμματείας της ΛΑΕ και ένα μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αποτελούν την επίσημη πολιτική της Πλεύσης Ελευθερίας και δεν εκφράζουν τον τρόπο που η Ζωή Κωνσταντοπούλου βλέπει το διάλογο μέσα στην Αριστερά. Εκτός και εάν το επίδικο μιας τέτοιας επίθεσης, που δεν έχει καμιά σχέση με την ηθική της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων, είναι ακριβώς αυτό: η έξοδος από τα όρια της Αριστεράς και τις κινηματικές, πολιτικές και αξιακές δεσμεύσεις που αυτό συνεπάγεται.
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
5/1/2017