Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

Η θεωρία του Κέπλερ ανατρέπει όσα γνωρίζουμε για τη γέννηση του Ιησού

Ο Ιησούς, τη γέννηση του οποίου γιορτάζουμε στις 25 Δεκεμβρίου φαίνεται πως τελικά γεννήθηκε σε άλλη ημερομηνία και ίσως χρόνια πριν από τότε που υπολογίζουμε, δηλαδή πριν από 2016 χρόνια. Αυτό τουλάχιστον υποστήριζε ο γερμανός αστρονόμος Γιοχάνες Κέπλερ (1571-1630), ο οποίος εκτίμησε ότι ο Χριστός
γεννήθηκε επτά χρόνια πριν από το έτος 1.


Σύμφωνα με τη θεωρία του το «άστρο της Βηθλεέμ», το οποίο αναφέρεται στη Βίβλο ως το άστρο που γνωστοποίησε στους τρεις Μάγους τη γέννηση του Ιησού, είναι στην πραγματικότητα μια αστρική σύνοδος, η οποία μπορεί να γίνει αντιληπτή από ένα έμπειρο μάτι. Με βάση αυτό λοιπόν ο Κέπλερ εκτίμησε ότι ο Ιησούς λέγεται ότι γεννήθηκε είτε τον Απρίλιο, είτε τον Οκτώβριο, είτε στις αρχές Δεκεμβρίου του έτους -7.

Αυτή η θεωρία του Κέπλερ επιβεβαιώθηκε από τον Πάπα Βενέδικτο, ο οποίος δήλωσε το 2012 ότι πρέπει να καθοριστεί μια ημερομηνία «μερικά χρόνια νωρίτερα», περίπου «έξι ή επτά χρόνια», για τη γέννηση του Ιησού. Ο Πάπας, λιγότερο κατηγορηματικός από τον Κέπλερ, εκτίμησε ότι θα μπορούσε ο Ιησούς να είχε γεννηθεί και «τέσσερα χρόνια νωρίτερα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των κινέζων χρονολόγων».

ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ
29/12/2016