Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Πλήρης ανασκευή από το «Βήμα»: «Η αλήθεια για την υπόθεση Κατρούγκαλου»

Ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει ότι αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

«Εν όψει της εκδίκασης της σχετικής αγωγής μου την προσεχή Πέμπτη, η εφημερίδα "Το Βήμα" δημοσίευσε σήμερα αναλυτική και πλήρη ανασκευή του από 22/3/2015 δημοσιεύματός της σχετικά
με την υποτιθέμενη ασυμβίβαστη με το υπουργικό αξίωμα δικηγορική μου δραστηριότητα. Η εφημερίδα "εκφράζει τη λύπη της" για τις ανακρίβειες και αναλήθειες του ρεπορτάζ της», αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Το Βήμα» σε σημερινό δημοσιεύμα του, με τίτλο «Η αλήθεια για την υπόθεση Κατρούγκαλου», αναφέρει πως «αποκαθιστά» τα πράγματα και «σε σχέση με τα όσα είχαν γραφτεί στο ρεπορτάζ της στις 22.3.2015 για την επαγγελματική δραστηριότητα του κ. Κατρούγκαλου, διευκρινίζει ότι, «όπως εκ των υστέρων διαπιστώσαμε, τα περί δήθεν προμήθειάς του για τον διορισμό απολυμένων ή τεθέντων σε διαθεσιμότητα υπαλλήλων και οι συναφείς τίτλοι που συνόδευαν το δημοσίευμα δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα».
Ο κ. Κατρούγκαλος υπογραμμίζει ότι «το ρεπορτάζ αυτό είχε αποτελέσει το έναυσμα για μια λυσσώδη συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος μου, στην οποία συμμετείχαν επί βδομάδες όλα τα συστημικά ΜΜΕ», και προσθέτει:
«Ήταν η πρώτη από μία σειρά ανάλογες απόπειρες δολοφονίας χαρακτήρων κατά μελών της κυβέρνησής μας, όλες αβάσιμες και όλες με προφανή πολιτική εκπόρευση. Για όποιον αμφιβάλλει για την πολιτική κάλυψη και εκπόρευση, αρκεί να αναφέρω ότι δύο αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας αναμάσησαν στην Ολομέλεια της Βουλής τις συκοφαντίες αυτές. Μάλιστα, ο σημερινός πρόεδρός της επέμεινε δύο φορές σε αυτές, εν γνώσει του ότι είχαν ήδη ανακληθεί ως ‘αναλήθειες και ανακρίβειες' από αυτούς που τις είχαν αναπαράγει».
Ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει καταληκτικά πως «σε πείσμα του γκεμπελικού δόγματος ότι "πες πες κάτι πάντα θα μείνει", αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακόμη περιμένουμε τη Δευτέρα που θα φέρει τα στοιχεία ο Β. Χιώτης...

Ήταν Κυριακή 22 Μαρτιου 2015 όταν ο δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης υποσχόταν ότι τη... Δευτέρα θα βρει τα στοιχεία των καταγγελιών κατά του υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου.


https://youtu.be/aSULrM4gui0

LEFT
4/12/2016
Η αλήθεια για την υπόθεση Κατρούγκαλου

Η αλήθεια για την υπόθεση Κατρούγκαλου
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος

 
Σε σχέση με τα όσα είχαν γραφεί στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας στις 22.3.2015 για την επαγγελματική δραστηριότητα του κ. Κατρούγκαλου διευκρινίζουμε ότι, όπως εκ των υστέρων διαπιστώσαμε, τα περί δήθεν προμήθειάς του για τον διορισμό απολυμένων ή τεθέντων σε διαθεσιμότητα υπαλλήλων και οι συναφείς τίτλοι που συνόδευαν το δημοσίευμα δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Είναι γνωστό, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος έχει ασκήσει αγωγή εναντίον μας για αυτό το δημοσίευμα, που αναφερόταν σε ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ αυτού και εντολέων του, που είχε συνάψει όταν παρείχε ως δικηγόρος τις υπηρεσίες του.

Οπως είχαμε γράψει στον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ στις 10.1.2016, η υπόθεση είχε αναβληθεί έπειτα από αίτημά μας, με σκοπό να αποκαταστήσουμε τα πράγματα σε σχέση με ανακρίβειες και αναλήθειες που είχαν περιληφθεί σε αυτό. Συνεπείς σε αυτή τη δέσμευση και σε σχέση με τα όσα είχαμε τότε ισχυριστεί, διευκρινίζουμε ότι το δημοσιευθέν εργολαβικό δίκης δεν αφορούσε σε υπόθεση επαναπρόσληψης δημοσίου υπαλλήλου, όπως εσφαλμένα γινόταν λόγος στο δημοσίευμα, αλλά σε εν ενεργεία δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος διεκδικούσε την καταβολή των μισθολογικών του περικοπών, υπόθεση για την οποία, όπως εκ των υστέρων μας γνωστοποιήθηκε, είχε εκδοθεί η με αρ. 2405/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία είχε απορρίψει την αγωγή, η οποία και επρόκειτο να επανεγερθεί.

Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος, όπως μας γνωστοποίησε, μετά τον διορισμό του ως αναπληρωτή υπουργό, όχι μόνο διέκοψε την άσκηση δικηγορίας, αλλά επιπλέον διέλυσε πλήρως τη δικηγορική εταιρεία στην οποία μετείχε, καθώς και όλη την υποδομή του γραφείου, εγκαταλείποντας το μίσθιο που αποτελούσε την έδρα της. Εν όψει αυτών, η εφημερίδα αποκαθιστά τα πράγματα, ως προς τις ανωτέρω ανακρίβειες του επίμαχου δημοσιεύματος και εκφράζει τη λύπη της στον κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο.

TO BHMA
4/12/2016