Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016

Γελάει που έχει άστεγους, παίζει ποδόσφαιρο μαζί τους και πήγε… με βουλευτικό αυτοκίνητο – Αυτός θέλει να γίνει πρωθυπουργός;

Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Εθνικής Αστέγων και της Νέας Δημοκρατίας διεξήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης στο γήπεδο του Ρουφ.
Η ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει «επιστρατεύσει» τους πρωταθλητές του Euro 2004 Γιώργο Καραγκούνη, Τάκη Φύσσα αλλά και τον ευρωβουλευτή του κόμματος Θοδωρή Ζαγοράκη.


Στην 7άδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, έπαιξαν επίσης ο γιος του Κωνσταντίνος, ο μπασκετικός εκπρόσωπος Τύπου Βασίλης Κικίλιας, ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο συντονιστής του στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Μητσοτάκης όπως φαίνεται στις φωτογραφίες πήγε με βουλευτικό αυτοκίνητο και αστυνομική συνοδεία.

Αντί όμως να «πουλήσει» κοινωνικό μήνυμα και κοινωνική ευαισθησία, κατόρθωσε το αντίθετο.

Πήγε σε άστεγους χαμογελώντας, σαν να ήταν γιορτή.

Τι έκανε γι’ αυτούς όσα χρόνια ήταν υπουργός;

Χαίρεται που έχει άστεγους η χώρα;

Έδειξε την πολιτική του σε μια φωτογραφία: Η χλιδή από τη μια, η φτώχεια από την άλλη.

Η κοινωνική δικαιοσύνη που οραματίζεται.

Αντί να κοκκινίσει και πει «ντρέπομαι να πάω», εμφανίστηκε με τα ακριβά αθλητικά ρούχα του σε ανθρώπους που πεινάνε. Σε ανθρώπους που κάποια τράπεζα, τους άφησε χωρίς στέγη όταν ο ίδιος ήταν υπουργός. Όταν μιλούσε για κοινωνική δικαιοσύνη.

Εάν κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωνε ότι η ΝΔ πληρώνει από το ταμείο της χώρους για άστεγους ίσως να βλέπαμε αλλιώς τα χαμόγελα του χορτάτου απέναντι στους πεινασμένους.

Δεν συνέβη όμως.

Το θράσος… απύθμενο.

Αυτός που δεν έχει ζητήσει συγνώμη για την πολιτική του, αυτός που δεν ντρέπεται να σταθεί μπροστά στους άστεγους, αυτός που χαμογελάει σαν να βρίσκεται σε γήπεδο τένις της Εκάλης, θέλει να γίνει πρωθυπουργός.

Εύγε σε εκείνον που μας «δουλεύει ψιλό γαζί» εύγε και στον λαό μας, που βλέπει μόνο κάτω από τη μύτη του.

Εύγε στο πολιτικό σύστημα που δημιουργεί άνεργους και άστεγους και μετά πολώνει το κλίμα για τα ψίχουλα που δίνει.

Εύγε και σε συναδέλφους που βλέπουν το δέντρο όταν πρόκειται για τον λαό και το δάσος όταν πρόκειται για την τσέπη τους.


Του Γιώργου Βούλγαρη
KoolNews
21/12/2016