Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Με την κοινωνία ή με τον Σόιμπλε

- Ονομαστική ψηφοφορία για το εφάπαξ βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους 

Προσωρινή η αναστολή των αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους - Το πραγματικό δίλημμα που
καλείται να απαντήσει η Ν.Δ. στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή επί της τροπολογίας για τις παροχές προς τους χαμηλοσυνταξιούχους. "Ναι" από ΚΚΕ και Δημοκρατική Συμπαράταξη


 Τα ψέματα τελειώνουν. Τα κόμματα -και ιδιαίτερα όσα έχουν βεβαρυμένο παρελθόν, όπως η Ν.Δ.- θα πρέπει κατά τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή επί της τροπολογίας για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους να αποδείξουν αν υπηρετούν το συμφέρον των πολιτών και, μάλιστα, όσων σηκώνουν τα μεγαλύτερα βάρη της κρίσης ή απλώς αποτελούν το μακρύ χέρι των πιο ακραίων εκ των δανειστών στη χώρα μας. Ακόμη μια φορά η «πρόκληση» προέρχεται από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο μπλόκαρε μέσω του ESM τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους που είχαν ληφθεί στο Eurogroup έως ότου αξιολογηθεί το κατά πόσον οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού υπερβαίνουν τα συμφωνηθέντα. Επίθεση Τσίπρα και κυβέρνησης στη Ν.Δ. Υπέρ της Ελλάδας Κομισιόν και Πιτέλα. «Ναι» στην τροπολογία από Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ.

Η ΑΥΓΗ 
15/12/2016Ονομαστική ψηφοφορία για το εφάπαξ βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους θα καταθέσει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Τα στελέχη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επισήμαναν ότι η ευρύτατη στήριξη της απόδοσης της 13ης σύνταξης σε χαμηλοσυνταξιούχους αποτελεί μήνυμα «προς όλες τις κατευθύνσεις»
Ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία για το εφάπαξ βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους θα ζητήσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η τροπολογία ψηφίζεται αύριο μαζί με το νομοσχέδιο για τον Εθνικό Μηχανισμού Συντονισμού για τις Κοινωνικές Πολιτικές κι έχει ήδη συγκεντρώσει την υποστήριξη της πολύ μεγάλης πλειοψηφίας της Βουλής.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αφρ. Θεοπεφτάτου, κι ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης, τόνισαν ότι το αίτημα για την ονομαστική ψηφοφορία αποβλέπει στο «να αποτυπωθεί η ευρύτατη δυνατή πλειοψηφία».
Τα στελέχη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επισήμαναν ότι η ευρύτατη στήριξη της απόδοσης της 13ης σύνταξης σε χαμηλοσυνταξιούχους αποτελεί μήνυμα «προς όλες τις κατευθύνσεις». Παράλληλα, σημείωσαν ότι τις προηγούμενες μέρες είχαν καταγραφεί «διακυμάνσεις στον πολιτικό λόγο» σχετικά με την αντιμετώπιση αυτής της τροπολογίας.


Η ΑΥΓΗ
14/12/2016