Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Call of Duty: Infinite Warfare - Review

Στο διάστημα, κι ακόμη παραπέρα!
Δεν είναι μυστικό πως η σειρά Call of Duty είναι από τις πιο εμπορικές στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών. Ανεξάρτητα το πώς αυτό μεταφράζεται στο κεφάλι των περισσότερων gamers η σειρά κάθε χρόνο παρά τη γκρίνια που υπάρχει, χτυπά κόκκινο στις πωλήσεις. Κάνουν απαραίτητα οι αριθμοί ένα παιχνίδι καλό; Σαφώς
και όχι. Για να συνεχίζει να πουλά όμως, πάει να πει ότι κάτι κάνει σωστά ή τουλάχιστον αυτό που κάνει έχει τεράστια ανταπόκριση. Εδώ και αρκετά χρόνια το campaign έχει παραγκωνιστεί προς χάρη του multiplayer εφόσον αυτό είναι το selling point του τίτλου. Αποτέλεσμα είναι τα παιχνίδια αυτά να μην ξεχωρίζουν ως ατομικές οντότητες, δημιουργώντας έτσι ένα πρότυπο generic κλωνοποιημένο πυρήνα που αποτυπώθηκε με τα χρόνια στο μυαλό μας ότι είναι το Call of Duty. Το κοινό όμως που γνώρισε τουλάχιστον τη σειρά από τα γεννοφάσκια της, ξέρει καλά πως το studio όταν θέλει, μπορεί. Το κακό είναι ότι σταματήσαμε να απαιτούμε και απλά συμβιβαστήκαμε μένοντας να αναπολούμε λαμπρές στιγμές όπως το πρώτο Modern Warfare.
Βέβαια το studio απλά ακολουθεί το ρεύμα και την κατεύθυνση που δίνουν οι παίκτες. Κι αφού το μεγαλύτερο ποσοστό αγοράζει το παιχνίδια σχεδόν αποκλειστικά για το multiplayer εκεί είναι λογικό να επικεντρωθεί. Είναι αστείο όμως πως κάτι που ξεκίνησε ως συμπληρωματικό έχει φτάσει να γίνει πρωταρχικό και να κάνει ιστορικές σειρές όπως το Medal of Honor να εξαφανιστούν από προσώπου Γης. Το σίγουρο είναι ότι με τα χρόνια οι απαιτήσεις μας αυξήθηκαν. Ίσως τα first-person shooters να έχουν φτάσει στο peak τους από την μεριά του gameplay χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δημιουργικά μυαλά εκεί έξω που μπορούν να κάνουν θαύματα. Αυτή η κουβέντα βέβαια δεν είναι επί του παρόντος. Προς απογοήτευση λοιπόν των fans που περίμεναν η σειρά να επιστρέψει σε πιο ιστορικά και «γήινα» μονοπάτια, κάτι που φάνηκε στα εκατομμύρια dislikes που απέσπασε το debut trailer του παιχνιδιού στο YouTube, το studio αποφάσισε αυτή τη φορά να μας πάει στο διάστημα! Μεταξύ μας τώρα εγώ προσωπικά όταν το άκουσα αυτό ύστερα από το τραγικό campaign του περσινού Black Ops 3 έβαλα τα γέλια. Οπότε κατέβασα τον πήχη αρκετά χαμηλά, κράτησα το ίδιο μικρό καλάθι, φόρεσα ένα σαρδόνιο χαμόγελο και έβαλα το παιχνίδι να παίζει.
Διαβαστε τη συνέχεια
Unboxholics 
10/11/2016