Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Πατατόπιττα με φύλλο κουρού και χωριάτικα λουκάνικα

Βράζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε με το πιρούνι. Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το ψιλοκομμένο λουκάνικο. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, το ένα αυγό και το ασπράδι από το δεύτερο αυγό (κρατάμε τον κρόκο του για το τέλος), προσθέτουμε
το αλάτι, το πιπέρι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το σοταρισμένο κρεμμύδι με το λουκάνικο, την φέτα θρυμματισμένη και τις πολτοποιημένες πατάτες και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε το ένα φύλλο  κουρού.  Απλώνουμε την γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια κι αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που κρατήσαμε, αραιωμένο με λίγο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει και είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

 Υλικά

Φύλλο κουρού - 1 πακέτο
Πατάτες - 4 μεγάλες βρασμένες
Λουκάνικα χωριάτικα - 4 τεμ ψιλοκομμένα
Κρεμμύδι ξερό - 1 ψιλοκομμένο
Τυρί φέτα - 400 γρ θρυμματισμένη
Αυγά - 2 τεμ
Βούτυρο - 2 κουταλιές σούπας
Γάλα - 150 ml
Αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο

Click@Life