Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Νέο έκτακτο δελτίο από τη ΕΜΥ

Νέο έκτακτο δελτίο εξέδωσε  η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα Δευτέρα
Ο καιρός αλλάζει δραματικά με χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της βόρειας χώρας, τη νύχτα και σε ημιορεινές περιοχές (υψόμετρο 500-700 μέτρων) της δυτικής Μακεδονίας.


Την Τρίτη, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας με χαμηλό (κάτω από 300 μέτρα) υψόμετρο, σε ημιορεινές περιοχές (υψόμετρο 300-500 μέτρων) της Ηπείρου, της Στερεάς και της Εύβοιας.

Στην Αττική θα χιονίσει στα ορεινά κυρίως τη νύχτα προς Τετάρτη. Μάλιστα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τονίζει ότι είναι πιθανόν να χιονίσει και στα βόρεια προάστια (περίπου από τα 500 μέτρα).

Την Τετάρτη, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε πεδινές περιοχές (υψόμετρο κάτω από 200 μέτρα) της Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, σε ορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και την Κρήτη, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές (υψόμετρο από 400-600 μέτρα) της Ηπείρου, της Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποράδων, της Πελοποννήσου και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.
Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν σε όλη τη χώρα, με παγετό τη νύχτα προς την Πέμπτη σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα.

Μadata
28/11/2016


 Έρχεται πολικό ψύχος - Θα το... στρώσει στην Αθήνα;

O μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με τίτλο «τα σημερινά στοιχεία "χιονίζουν" μεγάλο τμήμα της χώρας μας την Τρίτη αλλά...», αναφέρει:

«Και τα σημερινά στοιχεία λοιπόν επιμένουν για σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη σε όλη τη χώρα!
Τα τελευταία μάλιστα τρεξίματα θέλουν μεγάλο μέρος της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας την Τρίτη να χιονίζεται για τα καλά!
Η γνώμη μου πάντως συνεχίζει να είναι πως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι και το Σάββατο για πιο ασφαλείς εκτιμήσεις όσον αφορά και στο κρύο και που θα είναι αυτό πιο τσουχτερό αλλά και από πλευράς φαινομένων (χιονιού, βροχής κλπ)

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου».