Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Νέα, εξαιρετικά ικανή, θα κρίνει την επιτυχία της κυβέρνησης, το μήνυμα Τσίπρα για την Αχτσιόγλου

Ιδιαίτερη αναφορά στις ικανότητες της νέας υπουργού Εργασίας έκανε κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι από την επιτυχία της στη μάχη της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά «σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί και η επιτυχία της κυβέρνησής μας».
Ο κ.Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία επιμένουν στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, όπως διαμορφώθηκε από τις κυβερνήσεις που υποχώρησαν σε κάθε παράλογη απαίτηση των δανειστών, που δημιούργησαν ένα εργασιακό καθεστώς που αποδείχθηκε πλήρως αποτυχημένο ως προς τον κεντρικό του στόχο, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, σημείωσε ο κ.Τσίπρας.
 
Ακόμη και σήμερα επιμένουν στην ίδια πολιτική γραμμή και να ταυτίζονται με τις θέσεις του ΔΝΤ για περαιτέρω απορρύθμιση, απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων, για ακόμη περισσότερη ευελιξία, όπως είπε.
 
«Αυτό το αποτυχημένο μοντέλο αυτή η κυβέρνηση δεν θα το δεχθεί. Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας δεν είναι συνώνυμο της απαξίωσης της εργασίας. Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, «μόνο η προστασία της εργασίας και η αύξηση του μεριδίου των μισθών στο συνολικό εισόδημα, μπορεί να αποτελέσει βάση για την μακρόπνοη, σε στέρεες βάσεις ανάπτυξη», είπε ο κ.Τσίπρας.
 
«Αυτό το μεγάλο βάρος στη διαπραγμάτευση θα το επωμιστεί μία νέα αλλά εξαιρετικά ικανή συνάδελφος που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Εργασίας και είμαι βέβαιος ότι θα έχει τη στήριξη όλων μας για να πετύχει ... από αυτή την επιτυχία, σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί και η επιτυχία της κυβέρνησής μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.
 
6/11/2016