Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Ο Βύρων Πολύδωρας προτεινόμενος Πρόεδρος του ΕΣΡ (Video)

''Τιμητική η πρόταση που μου έγινε, την αποδέχομαι''

Στον Βύρωνα Πολύδωρα πρότεινε η κυβέρνηση να αναλάβει τη θέση του ΕΣΡ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε ο ίδιος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον
πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Ο κ. Πολύδωρας είπε ότι η πρόταση που του έγινε είναι τιμητική, αλλά και ευθύνης και χαρακτήρισε την κατάσταση στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ ως «βραχυκύκλωμα».
«Δεν πάει άλλο αυτό το αδιέξοδο, θέλω να γίνω παράγοντας εξομάλυνσης», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πολύδωρας, ενώ τόνισε πως «το καίριο είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις συνταγματικά προβλεπόμενες αρμοδιότητες και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί».
Παράλληλα, αποκάλυψε ότι θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με όλους τους προέδρους των κομμάτων.

«Δύσκολα θα απορρίψει η ΝΔ το πρόσωπο που θα προτείνουμε για πρόεδρο του ΕΣΡ»

Νωρίτερα κυβερνητική πηγή επισήμανε ότι η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων. Η διαρκής, μέχρι σήμερα, άρνηση της ΝΔ να συμβάλει στη συγκρότησή του αποτελεί θεσμική παρεκτροπή, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία επισημαίνει ότι ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία κωλυσιεργίας.
Η συγκεκριμένη πηγή προσθέτει ότι όσοι επιμένουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου.
Τονίζει ότι τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχοντας σαφή πρόθεση τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, θα προτείνουν στη διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα, πρόσωπο για τη θέση του προέδρου το οποίο η ΝΔ δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει.
Έτσι λοιπόν, αναφέρει η κυβερνητική πηγή, τη Δευτέρα ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της ΝΔ είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού.

ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ
29/10/2016ΝΔ: Το πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την προεδρία του ΕΣΡ

«Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια»,
τονίζει σε ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το ΕΣΡ, αλλά στη αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στον κ. Παππά.
Συμπληρώνει ότι απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.
«Η στελέχωση του ΕΣΡ με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά.
Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί», επισημαίνει η ΝΔ.

ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ
29/10/2016
Π. Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ στηρίζουν την υποψηφιότητα Β. Πολύδωρα
Δημοκρατική Συμπαράταξη: Δεν θα ψηφίσουμε τον «Υπουργό της ζαρντινιέρας»

Ρ. Δούρου: Το επαναστατικό σήμερα είναι η διακυβέρνηση με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης

ΚΚΕ: Δεν πρόκειται να πάρουμε μέρος σε παζάρια για την αναδιανομή της πίτας στα ΜΜΕ

Ένωση Κεντρώων: Η ΝΔ οφείλει να συμβάλει στο σχηματισμό του ΕΣΡ

Η ΑΥΓΗ

29/10/2016