Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Π. Σκουρλέτης: Οι διάλογοι που δημοσιεύονται στην εφημερίδα “Realnews” δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα

Διαψεύδει ο Πάνος Σκουρλέτης υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το δημοσίευμα της «Real News» που παρέθεσε τους διαλόγους του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
«Το σήριαλ των κατασκευασμένων δημοσιευμάτων συνεχίζεται με την ίδια  πάντα στόχευση, τη δημιουργία εικόνας κρίσης για την  κυβέρνηση. Είναι προφανές πως οι σημερινοί διάλογοι που
δημοσιεύονται στην εφημερίδα “Realnews” και αναφέρονται σε συνομιλία μου με τον πρωθυπουργό, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», ανέφερε σε δήλωσή του ο Π. Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, οι διάλογοι μεταξύ του Αλ. Τσίπρα και του Π. Σκουρλέτη, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης,  είχαν ως εξής:

Π. Σκουρλέτης: «Από Το Μαξίμου βγαίνουν διαρροές ότι στον ανασχηματισμό δεν θα μείνω στο Υπουργείο Ενέργειας λόγω των απόψεών μου για τις ιδιωτικοποιήσεις και επειδή δεν θέλω την ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ».
Αλ. Τσίπρας: «Δεν είναι αλήθεια. Ποτέ δεν έχουν διαρρεύσει αυτά από εδώ».
Π. Σκουρλέτης: «Δεν πείθομαι, το γνωρίζω».
Αλ. Τσίπρας: «Μου δημιουργούν πρόβλημα ενόψει του ανασχηματισμού με όλα αυτά. Εάν σε βγάλω από το υπουργείο όλοι θα πουν ότι σε έβγαλα επειδή ήσουν αντίθετος στις ιδιωτικοποιήσεις και επειδή μου το ζήτησαν οι δανειστές. Εάν μείνεις όλοι θα πουν ότι κέρδισαν αυτοί που είναι κατά του προγράμματος».
Π. Σκουρλέτης: «Σκόπιμα με στοχοποιούν διάφορα δημοσιεύματα. Αλλά από τη λίστα του Πολιτικού Συμβουλίου γατί με έβγαλες;»
Αλ. Τσίπρας: «Υπήρχε η ποσόστωση και έπρεπε να οριστούν παραπάνω γυναίκες».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει είχαν ενοχλήσει σφοδρά τον Πρωθυπουργό.
Αλ. Τσίπρας: «Ήταν πράγματα αυτά που είπες;»
Π. Σκουρλέτης: «Μα στο δια ταύτα συμφωνώ μαζί σου. Να μη διολισθήσουμε όμως σε λογικές success story. Τότε θα καταστείς αφερέγγυος».
Όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ο Πάνος Σκουρλέτης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στον Αλέξη Τσίπρα.
Π. Σκουρλέτης: «Να ξέρεις ότι η ιδιωτικοποίηση του 17% είναι “καυτή πατάτα”. Είναι ικανή να ρίξει την κυβέρνηση. Αυτή μπορεί, όχι ο Σκουρλέτης».

29/10/2016