Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Η Ακροδεξιά της Ν.Δ.

Η Ακροδεξιά υπήρξε πάντοτε οργανικό μέρος της Ν.Δ. Βαθιά αντικομμουνιστική και αντιαριστερή, εμφυλιοπολεμική και αυταρχική, κάποτε και φιλομοναρχική, αυτή η τάση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν σταθερά μια υπολογίσιμη δύναμη για τον εκάστοτε αρχηγό.
Από το 2012 και μετά, όμως, που η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή, αναβαθμίστηκε επικίνδυνα καθώς θεωρείται ανάχωμα για να μη
φεύγουν οπαδοί από το κόμμα και η αιχμή του δόρατος -όποτε χρειάζεται- απέναντι στην Αριστερά. Η θητεία Σαμαρά στο τιμόνι της Ν.Δ. το απέδειξε πλήρως.
Προχθές, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκήρυσσε, από την Ελευσίνα, τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς, υπερασπιζόμενος την ενότητα του λαού, ο αντιπρόεδρός του Αδ. Γεωργιάδης -που εκείνος διόρισε- δήλωνε τη δυσαρέσκειά του επειδή σε όλο τον κόσμο τους κομμουνιστές τούς στέλνουν φυλακή, ενώ αυτό δεν συμβαίνει στην Ελλάδα!
Ταυτόχρονα, μια βουλευτής του, η κ. Ασημακοπούλου, έκανε λόγο για πρακτικές της κυβέρνησης που θυμίζουν «παρακράτος» και «προσομοιάζουν με την εξόντωση των Εβραίων από τον Χίτλερ»!
Θα περίμενε κανείς την ίδια ημέρα ο Κυρ. Μητσοτάκης να αποδοκιμάσει αυτές τις δηλώσεις. Πολύ περισσότερο που σύσσωμη η Αριστερά, σε όλες τις αποχρώσεις της, καταδίκασε το ανατριχιαστικό αντικομμουνιστικό παραλήρημα του αντιπροέδρου του. Δεν το έπραξε, όμως.
Σιώπησε ηχηρά και ανέθεσε στον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος να μιλήσει για «λάθος δήλωση», να θυμίσει ότι ο ιδρυτής της παράταξης νομιμοποίησε το ΚΚΕ και να επαναλάβει το γνωστό ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης, ως αρχηγός, είναι αυτός που εκφράζει την άποψη του κόμματος.
Είναι σαφές ότι η ηγεσία της Ν.Δ. συνειδητά υποβάθμισε το θέμα γιατί δεν έχει καμία διάθεση να αποδοκιμάσει την Ακροδεξιά της. Τη χρειάζεται και απλώς επιδιώκει να τη συγκρατήσει ώστε να μην παρεμβαίνει άκαιρα.
Κάποτε όμως θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αυτό είναι εγκληματικό για τον τόπο και για το ίδιο το κόμμα.
Η μεγάλη πλειονότητα της παράταξης της Δεξιάς μπορεί να αποτελείται από συντηρητικούς και φιλελεύθερους πολίτες, αλλά όχι από ακροδεξιούς και φασίστες. Η ακροδεξιά τάση της Ν.Δ. είναι η πολιτική νομιμοποίηση του φασισμού της Χρυσής Αυγής. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει ο Κυρ. Μητσοτάκης;

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
26/10/2016