Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ:Ασύδοτες οι εισπρακτικές εταιρείες και τα δικηγορικά γραφεία

Να τροποποιηθεί ο νόμος και να επιβληθούν κυρώσεις  για τις παράνομες και αθέμιτες πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών  και των δικηγορικών γραφείων που έχουν αναλάβει κατ’ επάγγελμα εισπρακτικό ρόλο. Να καταγγέλλουν οι καταναλωτές τις πρακτικές των εταιρειών αυτών.

Καλούμε τους καταναλωτές να μας καταγγέλλουν τα προβλήματα
που τους δημιουργούν οι εταιρείες αυτές συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας μας το υπόδειγμα καταγγελίας.

Δεδομένου ότι τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί οι  καταγγελίες που δεχόμαστε καθημερινά από τους καταναλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι, δέχονται ενοχλήσεις πολλές φορές μέσα στην μέρα, σε ακατάλληλες ώρες,  συχνά στον εργασιακό τους  χώρο, καθώς επίσης ενοχλούν και συγγενικά πρόσωπα, ανήλικα τέκνα, υπέργηρους γονείς κτλ. Ασκούν ασφυκτικές πιέσεις ακόμα και σε ευάλωτα κοινωνικά άτομα, όπως συνταξιούχους και άτομα με αναπηρία κτλ. Πολλές φορές χρησιμοποιούν προσβλητικές και υποτιμητικές εκφράσεις, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται επικίνδυνα η ήδη δυσχερής θέση του οφειλέτη.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι δικηγορικά γραφεία, έχουν μπει στη διαδικασία να ενεργούν ως εισπρακτικές εταιρείες καταλύοντας τη φύση του δικηγορικού λειτουργήματος είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό και αναμένουμε πιο δυναμικές πρωτοβουλίες από την πλευρά του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.


Αναμφισβήτητα η πρακτική τους αυτή, προσβάλλει μεταξύ άλλων, το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου και της μη προσβολής αυτής, όπως αυτό κατοχυρώνεται από το άρθρο 5 του Συντάγματος, αλλά και από τα άρθρα 57 και επ. του Αστικού Κώδικα.


Ζητήσαμε  με επιστολή μας, την ΑΜΕΣΗ παρέμβαση του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού καθώς και του Δικηγορικού Συλλόγου για την τροποποίηση/αυστηροποίηση του νόμου, καθώς και τον έλεγχο από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, για την ανεξέλεγκτη δράση των εταιρειών ενημέρωσης (εισπρακτικών) και των δικηγορικών γραφείων που λειτουργούν ως εισπρακτικές εταιρείες

Διαμαρτυρία για εισπρακτικές εταιρείες

Εάν σας παρενοχλούν από εισπρακτική εταιρεία, τότε μπορείτε να προβείτε σε καταγγελία ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

Καταγγελίες για μη μέλη

Εάν δεν είστε μέλος μας και επιθυμείτε να υποβάλετε καταγγελία, συμπληρώστε το παρακάτω συνημμένο υπόδειγμα, αποστείλετέ το στην επιχείρηση με την οποία έχει ανακύψει η διαφορά και κοινοποιήστε το σε εμάς και στους αρμόδιους φορείς. Σε περίπτωση που θέλετε να μεσολαβήσουμε εξωδικαστικά για λογαριασμό σας, εγγραφείτε ως μέλος εδώ.

Υπόδειγμα: Διαμαρτυρία για εισπρακτικές εταιρείες

http://www.ekpizo.gr/sites/default/files/Diamartyria%20gia%20Eispraktikes%20Etaireies.doc

Καταγγελίες για μέλη

Εάν είστε ήδη μέλος μας, μπορείτε να υποβάλετε την καταγγελία σας συμπληρώνοντας την φόρμα υποβολής καταγγελίας παρακάτω,   αναφέροντας τον αριθμό μέλους και το πρόβλημά σας, προκειμένου να μεσολαβήσουμε εξωδικαστικά. Στη συνέχεια, εκπρόσωπος του νομικού μας τμήματος θα επικοινωνήσει μαζί σας τηλεφωνικά ή μέσω email.

Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.