Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

''Να τελειώνει η κλάψα, τώρα κυβερνάμε, που σημαίνει συγκρουόμαστε''

«Δεν πρόκειται ένα σύστημα ριζωμένο 70 χρόνια στη διαπλοκή και στις πελατειακές σχέσεις να σου πει "περάστε", θα σε πυροβολήσουν με 45άρι, "αν βαστάς βασιλικό και τσι ραντίζεις",  δεν θα κάνεις τίποτα»

Χθες το βράδυ στην Σαντορίνη για να γίνει αξονική τομογραφία σε
ένα 35χρονο που πήγε στο νοσοκομείο, χρειάστηκε να παρέμβει εισαγγελέας για να μπορέσει στο ιατρικό παραμάγαζο εκεί να κάνει την αξονική, πρόσφατα πήγα στην Σύρο για την διευθέτηση ενός αιτήματος 40 ετών που αφορά τη δημιουργία βάσης του ΕΚΑΒ αεροδιακομιδής ασθενών. Τα βοθροκάναλα έδειξαν ότι δεν μίλησα σε μια πρώην καρκινοπαθή. Όλα αυτά δείχνουν ότι έχουμε πόλεμο , είπε στην ομιλία του στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.
Προσέθεσε ότι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα η σύζυγός του δέχεται απειλητικά μηνύματα τα οποία λένε «πάρε μαύρα ρούχα για τον άντρα σου και τον γιo σου», και ανέφερε στη συνέχεια, «να τελειώνει η κλάψα, τώρα κυβερνάμε, που σημαίνει συγκρουόμαστε, που σημαίνει αλλάζουμε την πραγματικότητα που ζούμε».

«Δεν πρόκειται ένα σύστημα ριζωμένο 70 χρόνια στη διαπλοκή και στις πελατειακές σχέσεις να σου πει "περάστε", θα σε πυροβολήσουν με 45άρι, "αν βαστάς βασιλικό και τσι ραντίζεις" δεν θα κάνεις τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επικαλούμενος ρήση του Μ. Ναπολέοντα σύμφωνα με την οποία «καταστρέφεις καλύτερα αυτό που ξέρεις να αντικαταστήσεις», ο κ. Πολάκης είπε ότι «πρέπει να είμαστε εξαντλητικά συγκεκριμένοι στο τί πρέπει να αλλάξουμε, διαφορετικά, αν δεν γίνει αυτό, τότε το σύστημα σε 2-3 χρόνια θα μας ρουφήξει και θα γίνουμε σαν αυτούς, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήλθε γι' αυτό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε την εξουσία γιατί έσπασε το κοινωνικό συμβόλαιο εξαγοράς της κοινωνίας και γιατί βρέθηκε μια ηγεσία, με τον Αλέξη Τσίπρα για να είμαστε ξεκάθαροι, που είπε "πάμε να κυβερνήσουμε"», ανέφερε ο κ. Πολάκης, προσθέτοντας να το κρατήσουμε αυτό για να πάρουμε και την εξουσία.

Είπε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προσπάθησε να ισορροπήσει το σύστημα, δίνοντας επιπλέον 800 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη έχουν προσληφθεί πολλοί, προσθέτοντας ότι τώρα βγαίνουν κάτι συνδικαλιστές της συμφοράς, εξαπτέρυγα του Γεωργιάδη και του Λοβέρδου και λένε ότι πεθαίνει κόσμος στα νοσοκομεία. «Τώρα σώζεται κόσμος στα νοσοκομεία», τόνισε ο κ. Πολάκης.
«Δεν μπορεί για το παραμικρότερο να υπογράφουν "30 νομάτοι" στο υπουργείο και άλλοι "30 παρατρεχάμενοι"», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι η μέχρι τώρα και με αυτόν τον τρόπο λειτουργία των υπηρεσιών ακυρώνει, τελικά, τον πολιτικό σχεδιασμό και επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ότι το κεντρικό κράτος πρέπει να έχει τέσσερις αρμοδιότητες:
Να εκπονεί το σχέδιο της κυβέρνησης, να διανέμει τα κονδύλια, να θέτει τους κανόνες λειτουργίας και να δημιουργήσει ένα διϋπουργικό ελεγκτικό μηχανισμό για ετήσιο τελικό έλεγχο σε κάθε κρατική δομή και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
Αυτό πρέπει να μεταφραστεί σε συγκεκριμένα μέτρα σε κάθε υπουργείο, τόνισε ο κ. Πολάκης ο οποίος κατέληξε στην ομιλία του, υπενθυμίζοντας στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πως ο πολιτικός χρόνος δεν είναι άπειρος.

Μadata
15/10/2016