Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Μαξίμου: Η προστασία πρώτης κατοικίας αφορά όλα τα φυσικά πρόσωπα με φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές

Η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης  για επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, αφορά φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές  όλων των φυσικών προσώπων με πρώτη κατοικία, συμπεριλαμβανομένων και των εμπόρων οι οποίοι δεν καλύπτονται από τον «νόμο Κατσέλη», διευκρινίζεται με νέα ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, σε συνέχεια
προηγούμενης ανακοίνωσης.(κάτω)
Παράλληλα, θα συσταθεί εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης δημόσιων και ιδιωτικών οφειλών των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών, όπως αποφασίστηκε σήμερα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).
Κατά αυτόν τον τρόπο, για πρώτη φορά το Δημόσιο, τα Ταμεία και οι Τράπεζες θα συμμετέχουν από κοινού στην απομείωση χρεών υπερχρεωμένων αλλά βιώσιμων επιχειρήσεων, προσφέροντας μια διέξοδο σε όσους πιθανώς θα αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο του πλειστηριασμού.

Η ΑΥΓΗ
12/10/2016


http://www.avgi.gr/documents/10179/0/%CE%9C%CE%95%CE%93%CE%91%CE%A1%CE%9F+%CE%9C%CE%91%CE%9E%CE%99%CE%9C%CE%9F%CE%A5+417/f33b06fa-4a5c-4563-a56c-d862ca97a60e?t=1475761961679&imageThumbnail=3

 Μαξίμου: Ψέματα, λάσπη και κινδυνολογία το τελευταίο καταφύγιο της Νέας Δημοκρατίας

“Τελικά, η περιβόητη «Συμφωνία Αλήθειας» που περιφέρει ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται ένα συνονθύλευμα από ασύστολα και συνειδητά ψέματα”, τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

“Ανάμεσα στα ψέματα αυτά ξεχωρίζει το ζήτημα των πλειστηριασμών. Και παρότι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ξεσκεπάστηκε και εκτέθηκε στην Βουλή, με τα ψευδή στοιχεία τα οποία παρέθεσε, το γραφείο τύπου της ΝΔ επιχειρεί σήμερα την αναπαραγωγή της κινδυνολογίας, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να κερδίσει πολιτικά οφέλη, λασπολογώντας και κινδυνολογώντας.
Όλος αυτός ο πανικός της Νέας Δημοκρατίας οφείλεται στην σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας και στα επιχειρηματικά δάνεια, με δεδομένο ότι η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών έως 280.000 ευρώ προστατεύεται ήδη σε συντριπτικό ποσοστό από το Δεκέμβριο του 2015.
Θα έπρεπε να ντρέπονται. Γιατί είναι αυτοί που με το ιστορικό «email Χαρδούβελη» είχαν δεσμευτεί για πλήρη άρση κάθε προστασίας από πλειστηριασμούς, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες. Είναι αυτοί που όταν η κυβέρνηση υπερασπιζόταν κόκκινες γραμμές στο ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, τραβούσαν ύπουλα το χαλί, πιέζοντας «να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση» για να επωφεληθούν από τις ενδεχόμενες αντιδράσεις.
Τέτοιος ξεπεσμός. Δυστυχώς, όμως, για αυτούς, οι πολίτες δεν ξεχνούν”.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου έρχεται σε απάντηση ανακοίνωσης της ΝΔ που υποστήριζε ότι “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βρίσκεται αντιμέτωπη με το αδιέξοδο των πλειστηριασμών που η ίδια δημιούργησε”