Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Τί έκανες ρε Ντάγκυ!

Ο πολυπρωταθλητής του Trial Dougie Lampkin "γύρισε" το Isle of Man στη μία ρόδα! (pics+vid)
Ο ζωντανός θρύλος του Trial, Dougie Lampkin έγραψε ακόμα μια χρυσή σελίδα καθώς έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να καλύψει τη διαδρομήτων 60,67 χιλιομέτρων του Isle of Man κάνοντας σούζα!
Ξεκινώντας στις 5 το πρωί τοπική ώρα, του πήρε μία ώρα και 35
λεπτά για να καταφέρει να γυρίσει όλο το νησί στη μία ρόδα της ειδικά διαμορφωμένης μοτοσυκλέτας του trial Factory Vertigo.

Ο 40χρονος αναβάτης από το West Yorkshire, στον οποίο μάλιστα έχει αποδοθεί ο βασιλικός τίτλος MBE (Member of the British Empire) για τις υπηρεσίες του στο Trial, κατάφερε κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο μέχρι πρότινος. Μάλιστα, την ημέρα της προσπάθειάς του είχε να αντιμετωπίσει και τους δυνατούς ανέμους, εξαιτίας των οποίων είχε αναγκαστεί να την αναβάλει για 24 ώρες.
«Πάνω από δέκα φορές έφτασα πολύ κοντά στο να χάσω την ισορροπία μου και νομίζω ότι δυο φορές το έχασα. Όταν χάνεις την ισορροπία σου και το δεξί σου πόδι φεύγει από το ποδοστήριο έχει τεράστιο πρόβλημα. Δεν θα μπορούσα να στηριχθώ στο πίσω φρένο με αυτήν την ταχύτητα», ανέφερε ο 12 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Trial μετά την ολοκλήρωση της επικίνδυνης αποστολής του.
Ειδικά στο κομμάτι των βουνών οι συνθήκες δυσχέραιναν την προσπάθειά του με τις ριπές ανέμων να φτάνουν κατά τόπους τα 65 km/h. Παρ' όλα αυτά κατάφερε να μείνει όρθιος και να ολοκληρώσει την προσπάθειά του γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο.

Για να καταφέρει να ολοκληρώσει αυτό το μοναδικό επίτευγμα χρειάστηκε να προετοιμαστεί σκληρά για επτά μήνες. «Νιώθω τεράστια ανακούφιση. Προετοιμαζόμουν επτά μήνες γι' αυτό και λίγο έλειψε η προσπάθεια να έχει εφιαλτικό τέλος λόγω των καιρικών συνθηκών. Τίποτα δεν είχε τελειώσει μέχρι τα τελευταία μέτρα, τα οποία ήταν φανταστικά», πρόσθεσε o Lampkin που ζει μόνιμα στο Isle of Man.Επιμέλεια Μένιος Κατής
Car and Driver


 Το video από την Red Bull

Τι έκανες ρε Dougie!!! (video)


Τι έκανες ρε Dougie!!! (video)


Τι έκανες ρε Dougie!!! (video)


Τι έκανες ρε Dougie!!! (video)


http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20160930/engine/newego_LARGE_t_77761_325031_type13172.jpg