Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Εντυπωσιακή η ''Παρμενίων'' 2016

"Χολιγουντιανά" πλάνα από την άσκηση “Παρμενίων 2016”

Από τις 3 έως τις 7 Οκτωβρίου 2016 διεξήχθη η Εθνική διακλαδική άσκηση με την επωνυμία «Παρμενίων 2016», που διοργάνωσε η ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ. video


Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία, τις Διοικήσεις των σχηματισμών και τις υφιστάμενες αυτών μονάδων συμμετείχαν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Κύριοι σκοποί της άσκησης ήταν:

Η εξέταση - αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.

Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.

Η διαπίστωση του υψηλού επιπέδου της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα, στην μεγαλύτερη δυνατή έκταση που απαιτείται, κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.

Για την «Παρμενίων 2016» επισκέφθηκε τον Έβρο ο ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένος όπου και παρακολούθησε την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) στο Πεδίο Ασκήσεων «Αετός» στον νομό Έβρου.

Επίσης το παρών έδωσαν ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος κ. Αποστολάκης Π. και οι αρχηγοί όλων των γενικών επιτελείων.

Το e-evros.gr κατέγραψε όλα όσα πραγματοποιήθηκαν στην άσκηση με τη χρήση επίγειων, αλλά και εναέριων καμερών.
Εντυπωσιακή ήταν η τελική φάση της άσκησης «Παρμενίων» των Ενόπλων Δυνάμεων. Τεθωρακισμένα, ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη συμμετείχαν στη διακλαδική άσκηση που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.
enikos
12/10/2016