Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Το αυτογκόλ Μητσοτάκη με την Τράπεζα Αττικής (vid)

Κακό σενάριο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιφύλασσαν οι εξελίξεις. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μόλις την περασμένη Κυριακή, διακήρυττε από τη ΔΕΘ, πως «το απόστημα της Τράπεζας Αττικής πρέπει να σπάσει», συμπληρώνοντας ότι «είναι αδιανόητο να υπάρχουν υπονοούμενα ότι μια τράπεζα, με διοίκηση φιλική προς την κυβέρνηση, δίνει δάνεια χωρίς τραπεζικά κριτήρια». 

Τι το ‘θελε; Τις προηγούμενες ώρες γινόταν γνωστό, σύμφωνα με άτυπη κυβερνητική ενημέρωση, ότι -με βάση το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος- Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν φεσώσει την Τράπεζα Αττικής με 13 εκατ. ευρώ. Πέτυχε διάνα ο πρόεδρος. Το πιο απίθανο της υπόθεσης είναι ότι τη συγκεκριμένη ερώτηση, για την Τράπεζα Αττικής, την υπέβαλε δημοσιογράφος του liberal.gr (στο οποίο μετέχει ο Γ. Μουρούτης).
altsantiri
21/9/2016


Μαξίμου: Θα πει τίποτα ο Μητσοτάκης για τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ από την Τράπεζα Αττικής; 

«Έχει να απαντήσει κάτι ο κ . Μητσοτάκης για τις συνθήκες υπό τις οποίες χορηγήθηκαν αυτά τα θαλασσοδάνεια; Θα μας πει πότε και πώς προτίθεται να επιτρέψει τα χρήματα; Ή εφαρμόζει την "Συμφωνία Αλήθειας" όπου τον βολεύει;»

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης έλεγε στη ΔΕΘ ότι είναι αδιανόητο "μια τράπεζα, με διοίκηση φιλική προς την κυβέρνηση, να δίνει δάνεια χωρίς τραπεζικά κριτήρια" προφανώς δεν αναφερόταν στα
θαλασσοδάνεια που έχει πάρει το ίδιο του το κόμμα από την Τράπεζα Αττικής» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

«Να, όμως, που όλα έρχονται στο φως. Σύμφωνα με στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα από το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν φεσώσει με 13 εκατ. ευρώ, την Τράπεζα Αττικής για την οποία σήμερα υποτίθεται ότι κόπτονται» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

«Έχει να απαντήσει κάτι ο κ . Μητσοτάκης για τις συνθήκες υπό τις οποίες χορηγήθηκαν αυτά τα θαλασσοδάνεια; Θα μας πει πότε και πώς προτίθεται να επιτρέψει τα χρήματα; Ή εφαρμόζει την "Συμφωνία Αλήθειας" όπου τον βολεύει;» καταλήγουν με νόημα από το Μαξίμου.


Η ΑΥΓΗ
21/9/2016


 Δείτε:

Γ. Δραγασάκης: Οι επιθέσεις έχουν στόχο την απαξίωση της Τράπεζας Αττικής

 Τρίμηνη παράταση εργασιών ζητεί η εξεταστική για τα “θαλασσοδάνεια”

 Ιδού το πάρτι των θαλασσοδανείων σε ΜΜΕ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ