Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

Η Μπέττυ Μπαζιάνα για το δημοσίευμα της ''δημοκρατίας''

Παντελώς ψευδή χαρακτηρίζει η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μπέττυ Μπαζιάνα, την εμπλοκή του ονόματός της σε δήθεν ευνοϊκή για την ίδια ρύθμιση για το καθεστώς εργασίας του εργαστηριακού προσωπικού στα ΑΕΙ.
Η κυρία Μπαζιάνα απηύθυνε επιστολή στην εφημερίδα «δημοκρατία» με αφορμή το δημοσίευμα που ανέφερε ότι «με μια
"νομοτεχνική βελτίωση"… ο Υπουργός Παιδείας πέρασε… διάταξη η οποία μετατρέπει σε διδάσκοντες ΑΕΙ μέχρι και 2.000 άτομα που απασχολούνται ως εργαστηριακό προσωπικό - Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)».
Η σύζυγος του πρωθυπουργού τονίζει στην επιστολή της ότι ουδεμία ρύθμιση την αφορά προσωπικά.

Η εφημερίδα «δημοκρατία», μετά την επιστολή της κυρίας Μπαζιάνα επέρριψε την ευθύνη για το θέμα στον βουλευτή κ. Μαυρωτά, δημοσιεύοντας τη θέση της συζύγου του πρωθυπουργού.


«Αθήνα, 2-9-2016
Κύριοι,

Με έκπληξη διάβασα ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο «Ρύθμιση στα ΑΕΙ για την Περιστέρα!» που δημοσιεύτηκε στις κεντρικές σελίδες, με αναφορά και στην πρώτη σελίδα, του τεύχους της εφημερίδας «δημοκρατία» στις 2-9-2016.
Στο άρθρο αυτό αναφέρετε ότι: «με μια ‘νομοτεχνική βελτίωση’... ο Υπουργός Παιδείας πέρασε.... διάταξη η οποία μετατρέπει σε διδάσκοντες ΑΕΙ μέχρι και 2.000 άτομα που απασχολούνται ως εργαστηριακό προσωπικό -Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)- και αφορά και τη σύζυγο του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα».
Η αναφορά αυτή στο όνομά μου είναι παντελώς ψευδής.
Όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε, αφού αναφέρεστε στο θέμα αυτό, δεν κατέχω θέση ΕΕΠ ή ΕΔΙΠ σε κανένα ΑΕΙ της χώρας.

Από το 2002 υπηρετώ τη δημόσια εκπαίδευση ως καθηγήτρια πληροφορικής, αρχικά τη Β’-βάθμια και στη συνέχεια την Α΄ -βάθμια εκπαίδευση, στην οποία μετατάχθηκα το 2013 μαζί με χιλιάδες εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων υπό τον φόβο της διαθεσιμότητας. Από το σχολικό έτος 2013 - 2014 υπηρετώ ως εργαστηριακό εκπαιδευτικό προσωπικό στο ΕΜΠ, με υπηρεσιακή απόσπαση ενός σχολικού έτους κάθε φορά, με βάση το επιστημονικό βιογραφικό μου. Η θέση μου, λοιπόν, στο ΕΜΠ δεν είναι ούτε ΕΕΠ ούτε ΕΔΙΠ.

Το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 υπηρέτησα ως έκτακτο διδακτικό προσωπικό στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όπου επιλέχθηκα με βάση το επιστημονικό βιογραφικό μου κατόπιν ανοικτής προκήρυξης. Επομένως, ούτε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κατείχα θέση ΕΕΠ ή ΕΔΙΠ.

Είναι προφανές ότι η διάταξη στην οποία αναφέρεστε δεν με αφορά. Η αναφορά στο όνομά μου με προσβάλλει ως άνθρωπο, ως γυναίκα, ως πολίτη και ως επιστήμονα.
Στο δημόσιο και επαγγελματικό βίο μου, δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα σε οποιοδήποτε να υπαινιχθεί ή να με κατηγορήσει για διαπλοκή με την εξουσία ή για αδιαφάνεια. Αυτό δηλαδή που δηλώνει σαφώς το δημοσίευμά σας.

Είναι τιμή μου να υπηρετώ τη δημόσια εκπαίδευση, από οποιαδήποτε βαθμίδα. Καθημερινοί κριτές μου είναι οι συνάδελφοι, οι μαθητές και οι φοιτητές μου.

Μην ψάχνετε να βρείτε το όνομά μου πίσω από «κρυφές και πονηρές» διατάξεις ή νόμους. Το όνομά μου θα το βρίσκετε σε ανοικτές διαδικασίες και προκηρύξεις, όπου ζητώ να κρίνομαι με βάση το βιογραφικό μου, μαζί με άλλους συνυποψήφιους. Προσωποπαγή θέση για μένα, όσο και να ψάχνετε, δε θα βρείτε. Δεν δέχομαι να με χρησιμοποιούν ως βορά πολιτικής χυδαιότητας.

Σας ζητώ να επανορθώσετε άμεσα, δημοσιεύοντας και αποκαθιστώντας την αλήθεια για το όνομά μου, στην ίδια έκταση με το αρχικό σας άρθρο και με την ίδια δημοσιότητα, λαμβάνοντας υπόψη την διάχυση των ψευδών σας ισχυρισμών στο διαδίκτυο. Σε αντίθετη περίπτωση, επιφυλάσσομαι για οποιοδήποτε νόμιμη ενέργειά μου.

Μπέττυ Μπαζιάνα
Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός». 


Νewsbeast

5/9/2016 


 http://www.dimokratianews.gr/sites/default/files/styles/inner_top_full_width/public/twertgertgr.jpg?itok=p_cDdQc0

Ρύθμιση στα ΑΕΙ για την Περιστέρα!

Με μία «νομοτεχνική βελτίωση» μόλις 25 γραμμών, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης πέρασε κυριολεκτικά... νύχτα διάταξη η οποία μετατρέπει σε διδάσκοντες ΑΕΙ μέχρι και 2.000 άτομα που απασχολούνται ως Εργαστηριακό Προσωπικό (Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό και Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό) και αφορά και τη σύζυγο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα.
Οπως καταγγέλλει ο βουλευτής - τομεάρχης Παιδείας του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, η εν λόγω «νομοτεχνική βελτίωση» πέρασε ενσωματωμένη σε άσχετο άρθρο ήδη κατατεθείσας τροπολογίας στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και διαπολιτισμική εκπαίδευση» που ψηφίστηκε την Τετάρτη από τη Βουλή.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η «βελτίωση» Φίλη πέρασε με «πονηρό τρόπο», ενώ είχε «αποκρουστεί» τον περασμένο Μάιο, οπότε και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε κατηγορηθεί για κατάθεση «φωτογραφικής διάταξης» υπέρ της Περιστέρας Μπαζιάνα.
«Μάλιστα, τότε η αναπληρώτρια υπουργός κυρία Αναγνωστοπούλου είχε συμφωνήσει και απέσυρε τη συγκεκριμένη τροπολογία, η οποία θα ανέτρεπε πλήρως τον προγραμματισμό των πανεπιστημίων. Ενα θέμα που ασφαλώς χρειάζεται διάλογο και συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων, και όχι να περνάει “εν κρυπτώ και παραβύστω”'» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρωτάς. Ο ίδιος κατηγορεί τον κ. Φίλη ότι την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής περιέγραψε παραπλανητικά το περιεχόμενο της νομοτεχνικής βελτίωσης στην Ολομέλεια.

Η ρύθμιση

«Η δεύτερη (σ.σ.: νομοτεχνική) αφορά τη γνωστή ρύθμιση -μπήκε σε παλαιότερες συνεδριάσεις το θέμα- για τους καθηγητές, τους υπηρετούντες λέκτορες των ΑΕΙ και τους καθηγητές εφαρμογών των ΤΕΙ, δηλαδή το θέμα των ΕΔΙΠ, όπου δίνουμε μια λύση» ανέφερε ο υπουργός, σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής.
«Είτε δεν ήξερε τι περιείχε είτε ήξερε και σκοπίμως το έκρυψε. Το αξιοπερίεργο είναι ότι ούτε καν συνεννοήθηκε με την κυρία Αναγνωστοπούλου, προκειμένου, ως καθ' ύλην αρμόδια, να εξηγήσει τη “νομοτεχνική βελτίωση”, όπως είχε κάνει τον Μάιο.
Επιπλέον, κατά περίεργη σύμπτωση, η συγκεκριμένη “νομοτεχνική βελτίωση” δεν έφτασε ποτέ στον χώρο από όπου τις προμηθεύονται οι επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών» σημείωσε ο κ. Μαυρωτάς, σχολιάζοντας την τοποθέτηση Φίλη.

δημοκρατία
2/9/2016