Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Υπόθεση Μπεν: Οι ανασκαφες έφεραν στο φως αρχαίους τάφους

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση εξαφάνισης του Μπεν στην Κω. Οι Βρετανοί αστυνομικοί εντόπισαν σημαντικά ίχνη στο σημείο που είχε χαθεί το παιδί πριν από 25 χρόνια. Απαντήσεις στα ευρήματα θα δώσουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της βρετανικής αστυνομίας.
Ωστόσο οι ερευνητές, που ψάχνουν  την περιοχή όπου έζησε και
εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν, πριν από 25 χρόνια έπεσαν πάνω σε αρχαίο νεκροταφείο. Κάτι που κολάει τις έρευνες μιας και θα πρέπει να πάρουν εκ νέου "πράσινο φως" από τις ελληνικές αρχές για να συνεχίσουν τις έρευνες.

Πρόκειται για τέσσερις ή πέντε τάφους, οι οποίοι είναι έως και 2.000 ετών

Ο επικεφαλής των ερευνών Jon Cousins πάντως, επιμένει ότι πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες σε άλλα σημεία της έκτασης...
Οι τάφοι που περιλαμβάνει το αρχαίο νεκροταφείο, εκτιμάται ότι είναι ρωμαϊκοί και καλύπτουν χρονική περίοδο μεταξύ 1.500 και 2.000 ετών. Σύμφωνα με τον Jon Cousins, έχει ενημερωθεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία, η οποία έχει δόσει εντολή να σταματήσουν οι έρευνες για τον Μπεν, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο σημείο που βρίσκονται οι αρχαίοι τάφοι.
Ταυτόχρονα, οι ερευνητές εστίασαν σήμερα και σε ένα πηγάδι, το οποίο βρίσκεται στην επίμαχη έκταση, όπου είναι και το σπίτι των παππούδων του μικρού αγοριού. Οι έρευνες στο πηγάδι έγιναν για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρχει ανθρώπινο ίχνος μέσα σε αυτό. Κάποιος δηλαδή να είχε πετάξει εκεί το μικρό αγόρι...

Τι εντοπίστηκε 

Ίχνη αποσύνθεσης τα οποία δεν είναι ακόμα σε απόλυτη θέση να γνωρίζουν οι Βρετανοί αστυνομικοί αν είναι ζώου ή ανθρώπου πόσο δε μάλλον του μικρού Μπεν, εντόπισαν γύρω από το δέντρο που έχει τραβήξει την προσοχή τους και πραγματοποιούν νέες τομές και προσεκτικές ανασκαφές γύρω από αυτή την συκιά.
Η ύπαρξη αυτού του δέντρου έγινε γνωστή στους Βρετανούς αστυνομικούς από φωτογραφία Βρετανού δημοσιογράφου την εποχή της εξαφάνισης, που αποδεικνύει ότι φυτεύτηκε στον ελαιώνα που γίνονται οι έρευνες το 1991, λίγο μετά την εξαφάνιση του Μπεν.
Σύμφωνα με Βρετανούς αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση όταν είχαν έρθει τελευταία φορά το 2012 και είχαν ερευνήσει το ίδιο κτήμα με ειδικά σκάνερ, είχαν κάνει και μικρές τρύπες περιμετρικά του δέντρου στο χώμα, είχαν βυθίσει ειδικούς δειγματοληπτικούς σωλήνες-“καρότα” και είχαν πάρει κάποια πρώτα δείγματα από το χώμα.
Αυτά τα δείγματα τα είχαν στείλει σε Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Σκωτίας και πριν έξι μήνες έλαβαν τα τελικά αποτελέσματα για αυτά, που δείχνουν ότι υπάρχουν ίχνη αποσύνθεσης στο χώμα αυτό τα οποία ακόμα δεν βρίσκονται σε απόλυτη θέση να γνωρίζουν αν είναι ανθρώπου ή ζώου πόσο δε μάλλον του Μπεν και γι αυτό τον λόγο σκάβουν σήμερα προσεκτικά γύρω από το δέντρο αυτό και πέρνουν νέα δείγματα, ενώ ενδεχομένως αργότερα σήμερα ή αύριο να έχουν πληρέστερη εικόνα για τα ευρήματά τους.
Σε άλλες περιπτώσεις με τον ίδιο τρόπο και στο ίδιο κτήμα ανακάλυψαν ίχνη αποσύνθεσης που ανήκουν σε έναν σκύλο και μία νυχτερίδα... Αντίστοιχες μικρές γεωτρήσεις με δειγματοληπτικούς σωλήνες-“καρότα” πραγματοποιούν και αυτές τις ημέρες οι Βρετανοί αστυνομικοί με την καθοδήγηση του ανθρωπολόγου που έχουν στην ομάδα τους και φιλοδοξούν να δώσουν απαντήσεις στην αγωνία και το μυστήριο 25 ετών.

Madata
29/9/2016Υπόθεση μικρού Μπεν: Επανέρχεται το ενδεχόμενο του δυστυχήματος


Φόβους ότι ο χειρότερος εφιάλτης για την οικογένεια του μικρού Μπεν Νίνταμ, ο οποίος χάθηκε στην Κω το καλοκαίρι του 1991, μπορεί να επιβεβαιωθεί εκφράζει η μητέρα του Κέρι μετά την ενημέρωση που είχε από την αστυνομία στο Νότιο Γιόρκσαϊρ ότι κλιμάκιό της θα επιστρέψει στην Ελλάδα προκειμένου να αναζητήσει πληροφορίες για το ενδεχόμενο ο Μπεν να είναι νεκρός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mirror οι βρετανοί αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να εξακριβώσουν την πληροφορία ότι ο μικρός Μπεν ο οποιος τότε ήταν 21 μηνών μπορεί να έπεσε θύμα δυστυχήματος και συγκεκριμένα μπορεί να συνεθλίβη από εκσκαφέα.

Πρόκειται για μια ένα σενάριο που εξετάστηκε και το 2012 όταν ο χειριστής εκσκαφέα Κωνσταντίνος Μπάρκας δήλωσε ότι την ημέρα που δηλώθηκε η εξαφάνιση του παιδιού είχε σκάψει ένα βαθύ χαντάκι, σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από το σημείο στο οποίο χάθηκαν τα ίχνη του.

Τώρα η αστυνομία υποστηρίζει ότι έχει μια επιπλέον πληροφορία από φίλο του Μπάρκα ότι ήταν αυτός που άθελά του σκότωσε το μικρό αγόρι.

«Τώρα είναι διαφορετικά. Είμαι φοβισμένη. Πιστεύω ότι η αστυνομία θα βρει τα κόκαλα του Μπεν. Πιστεύω ότι είναι νεκρός. Δεν έχουν ένα ακριβές σημείο που θα ψάξουν αλλά μου δίνουν την αίσθηση ότι είναι σίγουροι για την πληροφορία τους. Δεν ψάχνουν πλέον για έναν ζωντανό» δήλωσε στη Daily Mirror η Κέρι Νίνταμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί θα επικεντρώσουν τις έρευνές τους σε δύο περιοχές όπου πέταξε μπάζα ο Μπάρκας και οι οποίες το 2012 δεν είχαν ερευνηθεί ενδελεχώς.

Ο αγνώστων στοιχείων μάρτυρας φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς ότι είδε τον Μπάρκα, ο οποίος δεν ζει πια καθώς πέθανε από καρκίνο στο στομάχι, «να είναι ιδρωμένος και να τρέμει» μετά τη επιστροφή του από το αστυνομικό τμήμα όπου πήγε να καταθέσει την ημέρα της εξαφάνισης του μικρού Μπεν.

Με βάση αυτή την μαρτυρία οι βρετανοί αστυνομικοί θα εξετάσουν πλέον το ενδεχόμενο αφενός ο Μπάρκας να γνώριζε ότι σκότωσε το παιδί και αφετέρου να υπήρξε μια συνωμοσία ανάμεσά στους φίλους του για να τον προστατεύσουν.

NewsOne
16/9/2016
 Ο πατέρας μου δεν θα πείραζε μυρμήγκι, πόσο μάλλον ένα παιδί!

Ηταν καλός άνθρωπος, είπε η χήρα του Κωνσταντίνου Μπάρκα, του οδηγού εκσκαφέα ο οποίος σε νέα μαρτυρία φέρεται να είχε εμπλακει σε δυστύχημα με αποτέλεσμα το θάνατο του μικρού Μπεν Νίνταμ το 1991 στην Κω.

Η χήρα του Κωνσταντίνου Μπάρκα υποστήριξε στη Sunday Mirror πως ο άνδρας της που πλέον δεν ζει "ηταν καλος άνθρωπος".Η Βαρβάρα Μπάρκα ανέφερε σύμφωνα με την εφημερίδα Sun ότι ο άνδρας της δεν είχε καμία σχέση με την εξαφάνιση του μικρού Μπεν τον Ιούλιο του 1991.

Η αστυνομία ερευνά την πληροφορία μάρτυρα που αναφέρει πως ο Κωνσταντίνος Μπάρκας μπορεί να χτύπησε τον Μπεν ενώ οδηγούσε εναν μεγάλο εκσκαφέα. Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ο κ. Μπάρκας εκανε εργασίες με τον εκσκαφέα κοντά στο σπίτι των Νίνταμ, εκεί δηλαδή που εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν.

Η Βαρβάρα Μπάρκα είπε σχετικά: Ο άντρας μου ήταν καλός άνθρωπος και ξέρω πως δεν είχε καμία σχέση με την εξαφάνιση του Μπεν. Ούτε μια φορά μου μίλησε για τον Μπεν. Το μόνο που είπε είναι ότι εκείνη την ημέρα είδε ένα αυτοκίνητο. Ούτε και πριν πεθάνει μου ανέφερε κάτι για τον Μπεν.

Η κ. Μπάρκα είπε επίσης ότι ο άνδρας της ακόμα και όταν ήταν άρρωστος συνεργαζόταν άψογα με τις αστυνομικές αρχές. "Δεν μπορώ να πιστέψω μετά από τόσα χρόνια ότι το όνομα της οικογένειάς μας σπιλώνεται".

Ο μαρτυρας, γνωστός του Ντίνου, είπε στις αστυνομικές αρχές πως ο φίλος του μπορεί να σκότωσε το 21μηνων αγόρι από ατύχημα.Σε άλλη συνέντευξη, ο γιος του οδηγού εκσκαφέα είπε όταν ρωτήθηκε για τον πατέρα του οτι "ο πατέρας μου δεν θα πείραζε μυρμήγκι, πόσο μάλλον ένα παιδί"!
Ο Βαλάντης Μπάρκας είπε πως ο πατέρας του Ντίνος συνδέεται μόνο με την εξαφάνιση του παιδιού γιατί είναι νεκρός και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Madata
18/9/2016