Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Κυριάκος, ο «Τζίτζι» και τα απανωτά «μαχαιρώματα»

Μια προσπάθεια να πείσουν ότι ξεπεράστηκαν τα προβλήματα μεταξύ τους και ότι στη ΝΔ επικρατεί κλίμα ενότητας, έκαναν την Παρασκευή ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

«Εμείς είχαμε πει από την πρώτη στιγμή, όταν και οι δύο κατεβήκαμε
υποψήφιοι ότι την επόμενη μέρα αυτής της εκλογικής μάχης δεν μας χωρίζει τίποτε. Η Ν.Δ., πορεύεται ενωμένη […] Έχω πολύ μεγάλη εκτίμηση για τον Απόστολο, για τη δουλειά την οποία κάνει και όπως αντιλαμβάνεστε δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.
«Είναι γεγονός ότι αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά. Είμαστε νέοι άνθρωποι και για το καλό της παράταξης, αλλά και της χώρας, είμαστε όλοι μαζί απέναντι στον κοινό στόχο που έχουμε να φέρουμε στη χώρα μια καλύτερη κυβέρνηση», τόνισε από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ωστόσο, προκαλεί ερωτηματικά η ξαφνική «επίθεση αγάπης» του ενός προς τον άλλον.
Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες ο κ. Τζιτζικώστας, σχετικά με τις διεργασίες στην
Κεντροαριστερά, συμβούλευσε τον Σταύρο Θεοδωράκη:

«Αν κάνεις τις εκλογές αυτές, αν τις κάνετε τελικά και συμφωνήσετε, φρόντισε τουλάχιστον να μην την πάθεις σαν και εμένα, να σου «τη στήσουν», να σου αναβάλουν τις εκλογές».

Η παραπάνω «μπιχτή» προς την ηγεσία της ΝΔ όμως δεν είναι η μόνη.
Πριν ένα μήνα είχε διαφοροποιηθεί από τον αδερφό της Ντόρας σχετικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση της ΝΔ.

Και φυσικά οι διαφοροποιήσεις και τα «καρφιά» του περιφερειάρχη προς την ηγεσία της ΝΔ, δεν τελειώνουν εδώ. Ενάμισι μήνα πριν, ο κ. Τζιτζικώστας είχε υπογραμμίσει πως «η ΝΔ δεν έχει πειστικές και ολοκληρωμένες προτάσεις».

Κάνοντας ένα ακόμη «flash back», στα τέλη Μαΐου, ο Απ. Τζιτζικώστας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, είχε εξαπολύσει «βόμβες» τόσο κατά του προέδρου της ΝΔ, όσο και κατά του Άδωνη Γεωργιάδη:

«Αισθάνομαι ότι έχουμε μπει σε μια στείρα αντιπολιτευτική ρητορική […] Αν ήμουν εγώ αρχηγός στη ΝΔ,  δεν θα ήταν ο κ. Γεωργιάδης αντιπρόεδρος».

Στα παραπάνω προστίθεται και η σημερινή ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης (στο εσωτερικό της διατηρεί ισχυρά ερείσματα ο στενός φίλος του κ. Τζιτζικώστα, Ανδρέας Παπαμιμίκος), στην οποία γίνεται λόγος για απαξίωση του δικαιώματος της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης από την ηγεσία της ΝΔ.
Κατά τα άλλα, ο αδερφός της Ντόρας επιμένει πως δεν υπάρχει πόλεμος εντός των τειχών της «γαλάζιας Ιερουσαλήμ»…

altsantiri
18/9/2016