Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη… στο Ηρώδειο

Η επιστροφή στην πόλη τον Σεπτέμβρη συνοδεύεται – παραδοσιακά – και με την επιστροφή στο Ηρώδειο.

Πολλές από τις παραστάσεις του καλοκαιριού, που δεν κατάφεραν να συναντήσουν το κοινό τους σε κάποιον από τους σταθμούς της περιοδείας τους, καταλήγουν εκεί, δίνοντας ακόμη μια υπόσχεση ψυχαγωγίας… θερινής νυκτός στη σκιά της Ακρόπολης.


Από τη Λένα Κιτσοπούλου ως Λυσιστράτη (24/9) στην κατά Μιχαήλ Μαρμαρινό εκδοχή, έως τη μουσική παράσταση της Τάνιας Τσανακλίδου (5/9) και από τη σύμπραξη του Εθνικού με το θέατρο Βαχτάγκοφ για τον Οιδίποδα (22/9), έως συναυλίες της Αλέξιας (4/10) και του Γιάννη Πάριου (6/10), οι «εξωφεστιβαλικές» θεατρικές και μουσικές παραστάσεις που έχουν μέχρι στιγμής πάρει το «πράσινο φως» από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για να παρουσιαστούν στο Ρωμαϊκό Ωδείο, από τις 30 Αυγούστου έως και τις 9 Οκτωβρίου, είναι οι εξής:

30 Αυγούστου
Μουσικοθεατρική παράσταση «Εννέα και Πέντε» σε σκηνοθεσία Π. Βούλγαρη και τη συμμετοχή των: Β. Παπακωνσταντίνου, Χρ. Θηβαίου, Οδ. Ιωάννου και εξαμελούς ορχήστρας.
31 Αυγούστου
Edith Piaf «The show» με την Anne Carrere και τη συμμετοχή 4 μουσικών και 6 χορευτών.

PIAF-THE-SHOW02

1 Σεπτεμβρίου
«Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα». Μουσική παράσταση με τον Διονύση Σαββόπουλο, την Ελένη Βιτάλη και 7μελή ορχήστρα.

2 Σεπτεμβρίου
«Ρεμπέτικο Μυστήριο». Μουσικοθεατρική παράσταση με τους: Γ. Κιμούλη, Ηλ. Λογοθέτη, Δ. Ματσούκα, Οδ. Παπασπηλιόπουλο, Κ. Παπουτσάκη και Α. Φόνσου.

4 Σεπτεμβρίου
«Μικρασία φεύγαμε και για σένα λέγαμε». Μουσικοχορευτική παράσταση που παρουσιάζει τον πολιτισμό της Μ. Ασίας μέσα από παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια καθώς και από κείμενα μεγάλων λογοτεχνών της περιοχής.

5 Σεπτεμβρίου
Τάνια Τσανακλιδου. Μείναν τα τραγούδια μόνα – Μια μουσική παράσταση με τραγούδια από το θέατρο.

7 Σεπτεμβρίου
Θεατρική παράσταση «Ορέστεια» του Αισχύλου με τους: Κ. Μαρκουλάκη, Κ. Καραμπέτη, Ν. Κουρή, Στ. Γουλιώτη, Ν. Ψαρρά, Ιερ. Καλετσάνο, Κ. Αβαρικιώτη, Αλκ. Πουλοπούλου, Δ. Παπανικολάου, Σ. Κεκέ, Π. Βογιατζή και Χρ. Μαξούρη.


ορεστεια1
8 Σεπτεμβρίου
Alexandrov Academic ensemble of song and dance of the Russian Army. Μουσικοθεατρική παράσταση με τη συμμετοχή 130 χορωδών, μουσικών και χορευτών της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Μόσχας.
10 Σεπτεμβρίου
Svetlana Zakharova-Vadim Repin. Μουσικοχορευτική παράσταση στο πλαίσιο του «2016: έτος Ρωσίας στην Ελλάδα»
12 Σεπτεμβρίου
Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ζωή του Γαλιλαίου». Θεατρική παράσταση με τους: Κ. Καζάκο, Δ. Βούλτσο, Ηλ. Γιαννάκη, Φ. Δίπλα, Αντρ. Θανάσουλα, Δ. Καλαντζή κ.ά.
14 Σεπτεμβρίου
Θεατρική παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη με τους: Γ. Κιμούλη, Γ. Μπέζο, Π. Φιλιππίδη, Π. Χαϊκάλη, και 15μελή χορό.
15 Σεπτεμβρίου
Θεατρική παράσταση «Cyrano de Bergerac» με τους: Β. Χαραλαμπόπουλο, Δ. Ματσούκα, Κ. Μπερικόπουλο, Γ. Παπαγεωργίου κ.ά.
16 Σεπτεμβρίου
Μουσική παράσταση «100 κιθάρες για την Ελλάδα» με τους: Βαγγέλη Μπουντούρη, String Demons, Μάρφω Ραζή, την ορχήστρα «Κιθαρίστες» και παιδική χορωδία 150 παιδιών.
17 Σεπτεμβρίου
Μουσική παράσταση «Αν θυμηθείς το όνειρό μου-ο χορωδιακός Μίκης με τρόπο Επτανησιακό». Τριάντα περίπου τραγούδια και αποσπάσματα από διάφορα έργα μελοποιημένης ποίησης του Μ. Θεοδωράκη, σε χορωδιακή εκτέλεση συνοδεία συμφωνικής μαντολινάτας σε τρόπο Επτανησιακό.
18 Σεπτεμβρίου
Μουσικοχορευτική παράσταση «Tango en eros» με τη συμμετοχή της ορχήστρας «Tangarto» και 9 ζευγάρια χορευτών από την Αργεντινή και την Ευρώπη.
20 Σεπτεμβρίου
Συναυλία της «Concha Buika» με τη συμμετοχή της ΚΟΑ υπό τη διεύθυνση του Στ. Τσιαλή.
22 Σεπτεμβρίου
Θεατρική παράσταση «Οιδίποδας Τύραννος» του Σοφοκλή, μια συμπαραγωγή του Εθνικού θεάτρου με το θέατρο Vakhtangov της Μόσχας.
24 Σεπτεμβρίου
Θεατρική παράσταση «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη με τους: Αιμ. Χειλάκη, Γ. Μπινιάρη, Γ. Βογιατζή, Χ. Τσιτσάκη, Θ. Πάνου, Ελ. Τοπαλίδου, Λ. Παπαληγούρα, Αθ. Μαξίμου, Λ. Κιτσοπούλου κ.ά.
Patroklos Skafidas-7230
25 Σεπτεμβρίου
Μουσική παράσταση «Mediterranea» με τον Μάριο Φραγκούλη, τον Γιώργο Περρή και τη συμμετοχή 15μελούς ορχήστρας.
26 Σεπτεμβρίου
Μουσική παράσταση «Ταξίδια με την ποίηση» με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τον Στέφανο Κορκολή.
27 Σεπτεμβρίου
Μάριος Φραγκούλης και Γιώργος Περρής συναυλία με τίτλο «Mediterranea- Στη μέση της γης» με τραγούδια από όλο τον κόσμο.
28 Σεπτεμβρίου
Μουσική παράσταση «100 Τσιγγάνικα Βιολιά» -Budapest Gypsy Symphony Orchestra με τη συμμετοχή 100 δεξιοτεχνών που θα παρουσιάσουν τα διασημότερα έργα για συμφωνική ορχήστρα.
29 Σεπτεμβρίου
Ο Νορβηγός τραγουδιστής-τραγουδοποιός Sivert Hoyem σε συνθέσεις του συγκροτήματος Madrugada, με τη συμμετοχή κορυφαίας Ελληνίδας ερμηνεύτριας.
1 Οκτωβρίου
Συναυλία ορχηστικής μουσικής του Σταμάτη Σπανουδάκη όπου θα παρουσιαστούν νέες και παλιές συνθέσεις του.
2 Οκτωβρίου
Η Μαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας συναντούν τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε μια συναυλία υπό τη διεύθυνση του Λ. Καρυτινού.
3 Οκτωβρίου
Συναυλία «Μίκης Θεοδωράκης και μελοποιημένη ποίηση» σε καλλιτεχνική διεύθυνση Τατιάνας Παπαγεωργίου. Θα παρουσιαστούν έργα Ελλήνων και ξένων ποιητών που μελοποίησε ο Μ. Θεοδωράκης. Το πρόγραμμα θα εστιάσει στο βυζαντινό ύφος του συνθέτη
4 Οκτωβρίου
«Η Αλέξια στο Ηρώδειο, μια μουσική αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς της 30ετούς μουσικής της πορείας», με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.
5 Οκτωβρίου
«Αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο» με τη συμμετοχή του Θ. Μικρούτσικου, του Β. Παπακωνσταντίνου και του Μ. Πασχαλίδη.
6 Οκτωβρίου
Συναυλία του Γιάννη Πάριου.
8 Οκτωβρίου
«The original Johann Strauss Orchestra». Συναυλία με τη συμμετοχή 25 μουσικών.
9 Οκτωβρίου
Συναυλία «Ο Ντελικανής». Με την ευκαιρία των 80 χρόνων από τον θάνατο του Ελ. Βενιζέλου παρουσιάζεται το έργο του Μ. Σκουλούδη, που αναφέρεται στην απότομη ενηλικίωση ενός παιδιού στο στενό περιβάλλον της Κρήτης τη δεκαετία του 1950.


Επιμ:Ελ.Γ. ελculture