Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

Σφοδρές αντιδράσεις για τις δηλώσεις Γεροβασίλη

- Το δελτίο Τύπου που ξεσήκωσε αντιδράσεις
Την κυβερνητική "γραμμή" για τις παρατηρήσεις στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για την κάλυψη της Συνόδου Μεσογειακών κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπερασπίζεται με δήλωσή της η Όλγα Γεροβασίλη, απάντώντας ταυτόχρονα στην επίθεση της Νέας Δημοκρατίας.


Η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου έχει ως εξής:

Το αυτονόητο δικαίωμα του Ελληνικού λαού στην ενημέρωση για τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως η χθεσινή Σύνοδος Προέδρων και Πρωθυπουργών στο Ζάππειο, καταπατήθηκε απ΄ την επιλογή των ιδιωτικών καναλιών να προβάλλουν ή να αποκρύπτουν ότι νομίζουν.
Στη Δημοκρατία είναι δικαίωμα και υποχρέωση της κυβέρνησης να το επισημαίνει δημόσια, ειδικά όταν θεωρεί ότι η πρακτική αυτή υποκρύπτει σκοπιμότητα. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν εξέπληξε κανέναν καθώς έσπευσε να στηρίξει μια πρακτική επιλεκτικής πληροφόρησης. Λειτούργησε ακόμη μια φορά σαν γραφείο τύπου των καναλιών. Καλώς για τις μικροπολιτικές της επιδιώξεις, κάκιστα όμως για τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα.
Μάλλον έχει διαβάσει τον Όργουελ ανάποδα. Προφανώς, στενοχωρήθηκε από την επιτυχία της Ελληνικής κυβέρνησης και την διεθνή απήχηση της χθεσινής Συνόδου. Τα βαθύτατα αντιδημοκρατικά τους χαρακτηριστικά ακόμη μια φορά ξεχειλίζουν μέσα απ’ την άθλια, προκλητική ανακοίνωσή τους. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να διαφύγει απ΄ την ιδεολογική της μήτρα και αποκαλύπτεται καθημερινά.
Χθες η κ. Γεροβασίλη είχε δηλώσει ότι η Σύνοδος Μεσογειακών Κρατών της ΕΕ, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, μάλλον δεν αποτέλεσε σημαντική είδηση για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, προφανώς, ως μη συμβατή με την εικόνα καταστροφολογίας, που συστηματικά προβάλλουν για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης. Η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε ειδικότερα πως κανένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός δεν διέκοψε το πρόγραμμά του για να προβάλλει τις δηλώσεις δύο Προέδρων Δημοκρατίας και τεσσάρων πρωθυπουργών και ότι τα ιδιωτικά κανάλια προτίμησαν να παίζουν επαναλήψεις και εκπομπές μαγειρικής.

ΠΑΣΟΚ: Θέλουν να τους επιβάλλουν τι θα λένε μέχρι να τους βγάλουν στην ανεργία

Σκληρή κριτική στις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη σχετικά με την κάλυψη της ευρωμεσογειακής συνόδου στο Ζάππειο άσκησε με δήλωσή του ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν φτάνει που ο κ Τσίπρας και η κ Γεροβασίλη ρίχνουν μαύρο στην ενημέρωση και τις ζωές 2000 εργαζομένων, θέλουν να τους επιβάλλουν και τι θα λένε μέχρι να τους βγάλουν στην ανεργία. Αίσχος!», αναφέρει ο κ. Χρηστίδης.

Μάλιστα, προτείνει στην Κυβέρνηση να ακολουθήσει την πρόταση Κατρούγκαλου «και να φτιάξει μια ιστοσελίδα να προβάλλουν ΜΟΝΟ όσα θέλει αυτή».

Ποτάμι για Γεροβασίλη: Θα στείλουν και κομισάριους στις δημοσιογραφικές συσκέψεις;

«Οι δημόσιες υποδείξεις της κυβερνητικής εκπροσώπου στους τηλεοπτικούς σταθμούς για τον τρόπο κάλυψης μιας είδησης αποτελεί μνημείο αυταρχικής νοοτροπίας», υπογραμμίζει το Ποτάμι για τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλης, με αφορμή την κάλυψη της ευρωμεσογειακής συνόδου στο Ζάππειο.
Το Ποτάμι αναφέρει:
Οι δημόσιες υποδείξεις της κυβερνητικής εκπροσώπου στους τηλεοπτικούς σταθμούς για τον τρόπο κάλυψης μιας είδησης αποτελεί μνημείο αυταρχικής νοοτροπίας. Tα κυβερνητικά στελέχη είναι τόσο εμποτισμένα με αυτή τη νοοτροπία ώστε δεν τους περνάει καν από το μυαλό ότι έτσι παραβιάζουν κάθε αρχή ελευθεροτυπίας, ότι η ιεράρχηση των θεμάτων είναι υπόθεση των δημοσιογράφων και οι επιλογές τους κρίνονται και αξιολογούνται καθημερινά από τους πολίτες. Το επόμενο βήμα θα είναι η ίδρυση Υπουργείου Αλήθειας και η παρουσία κυβερνητικού κομισάριου στις συσκέψεις που θα ορίζει τη σειρά και τον τρόπο παρουσίασης των θεμάτων.

Το δελτίο Τύπου που ξεσήκωσε αντιδράσεις 

NewPost
10/9/2016