Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Αθωώθηκε ο Χατζηγιάννης για την υπόθεση φοροδιαφυγής – Του επιστρέφονται περίπου 750.000 ευρώ


Αθώο έκρινε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών τον Μιχάλη Χατζηγιάννη για την υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους 5 εκατομμύριων ευρώ.Ο γνωστός τραγουδιστής κατηγορούταν πως έβγαλε παράνομα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Κύπρο, 5 εκατομμύρια ευρώ με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί σε δίκη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε το παραπεμπτικό βούλευμα που είχε εκδοθεί, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης «στη Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2010 έως 31.12.2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά στη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι η τελευταία (περιουσία) προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες».
Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε άκυρα τα πρόστιμα της εφορίας, η οποία καλείται να του επιστρέψει ως αχρεωστήτως καταβληθείσες όλες τις δόσεις που πλήρωσε μέχρι σήμερα. Ποσό περίπου 750.000€, καθώς και να άρει κάθε αναγκαστικό μέτρο σε βάρος του.
«Η απόφαση αποτελεί γροθιά στους φορολογικούς ελέγχους και τον τρόπο δυστυχώς που γίνονται, ενώ για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, που έχει βληθεί όσο ελάχιστοι τόσο ηθικά όσο και οικονομικά εδώ και μια τριετία, είναι πλήρης δικαίωση, γιατί πάλεψε με ήθος και αξιοπρέπεια ώστε να αποδείξει την αθωότητά του» δήλωσε η δικηγόρος του τραγουδιστή Ευαγγελία Μάντζου.

via