Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

«Έρχεται» τον Δεκέμβριο το... παραδικαστικό Νο2

Στις 5 Δεκεμβρίου 2016 προσδιορίστηκε να ξεκινήσει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, η δίκη για την υπόθεση του «παραδικαστικού κυκλώματος νούμερο 2».
Στην υπόθεση εμπλέκονται 104 πρόσωπα τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρονται ως μέλη του κυκλώματος που στόχευαν σε ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, τα οποία καταλάμβαναν αυθαίρετα, ιδρύοντας εικονικές εταιρίες, τις οποίες
εμφάνιζαν ως ιδιοκτησία άλλων μελών του κυκλώματος! Ταυτόχρονα, φέρονται να εξαπατούσαν ακόμα και τα αρμόδια δικαστήρια, δημιουργώντας διαδικασίες πλειστηριασμών, ενώ, υπόσχονταν και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους περιλαμβάνονται τα ονόματα των προφυλακισμένων για την υπόθεση κατηγορουμένων, όπως ενός πολιτικού μηχανικού, ενός γνωστού για τις δικαστικές του εμπλοκές αρχιμανδρίτη και ενός δικηγόρου γνωστού επίσης από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Επιπλέον, στο εδώλιο παραπέμπονται δικηγόροι, επιχειρηματίες, συμβολαιογράφοι, δικαστές κι άλλα πρόσωπα που φέρονται να είχαν εμπλοκή στο κύκλωμα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
21/9/2016


Δικαστήρια Ευελπίδων

Στο εδώλιο 104 άτομα για νέο παραδικαστικό κύκλωμα 

Συνολικά 104 πρόσωπα παραπέμπονται να λογοδοτήσουν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλη υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (υπ’ αριθμ. 1143/2016), ανάμεσα στους κατηγορούμενους στην υπόθεση είναι και δικηγόροι, επιχειρηματίες, συμβολαιογράφοι, οι οποίοι κατά περίσταση αντιμετωπίζουν αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα όπως συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης, ψευδή βεβαίωση κ.ά.
Σύμφωνα με την ογκωδέστατη δικογραφία που επί χρόνια χειρίστηκαν οι ειδικοί εφέτες ανακριτές, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι ως μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα και ιδρύοντας εικονικές εταιρείες τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησίες άλλων μελών του κυκλώματος.

Φέρονται δε να εξαπατούσαν δικαστήρια, αλλά και να υπόσχονταν έναντι «δώρου» την απεμπλοκή από υποθέσεις, λόγω διασυνδέσεων στη Δικαιοσύνη.
Με το βούλευμά του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο διατάσσει τη διατήρηση της ισχύος συνολικά 36 ενταλμάτων σύλληψης, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν εντοπιστεί από τις αρχές, αλλά και τη σύλληψη ενός ακόμη κατηγορούμενου και την προσωρινή του κράτηση έως την οριστική εκδίκαση των σε βάρος του κατηγοριών.
Τέλος, διατάσσει να διαβιβαστούν αντίγραφα εγγράφων στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων.
Τα έγγραφα αυτά, όπως αναφέρεται, σχετίζονται με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, οι οποίες περιγράφονται σε μία εκ των συνολικά επτά εισαγγελικών προτάσεων που έχουν συνταχθεί για την υπόθεση.


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
6/7/2016